Anayasa Uzlaşma Komisyonu toplandı

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, yeni anayasa çalışmalarında ikinci etabı da birincisinde olduğu gibi başarıyla tamamlamak istediklerini belirtti.

Anayasa Uzlaşma Komisyonu toplandı

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, ''Bu sürecin en önemli kısmı burasıdır diye düşünüyorum. Ortaklaşa, uzlaşarak bir metni ortaya koyduğumuz takdirde, daha sonraki safhaları çok kolaylıkla tamamlamış olacağız'' dedi.

TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu, Çiçek'in başkanlığında, Meclisin ek binasında toplandı.

Cemil Çiçek, toplantı öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Çiçek, 6,5 aydır halkın, sivil toplum kuruluşlarının, meslek örgütlerinin görüşlerini aldıkları anımsatarak, ''Doğrudan görüş gönderenler olduğu gibi komisyon üyesi arkadaşlarım da gruplar halinde bunları dinlediler. Yeni anayasanın ilkeleri, çerçevesi ve yazılımı ile ilgili yeni bir safhaya geçmiş olacağız'' açıklamasında bulundu.

Çalışmaları partilerin belirlediği ikişer akademisyen veya bu konuda ilgili kişilerle yapacaklarını ifade eden Çiçek, gerekiyorsa başka tavsiyeler de alabileceklerini söyledi. Çiçek, ''İnşallah bu ikinci etabı da birincisinde olduğu gibi başarıyla tamamlamış oluruz. Tabii bu sürecin en önemli kısmı prosedür diye düşünüyorum. Ortaklaşa, uzlaşarak bir metni ortaya koyduğumuz takdirde, daha sonraki safhaları çok kolaylıkla tamamlamış olacağız. İnşallah hayırlı bir çalışmayı birlikte yaparız.''

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209