Anadolu Milli İttifakı bağrına basıyor

Milli İttifak Liderleri Eskişehirde start verdikleri seçim sürecine Kayseri ile devam ederken, Kayserililer Milli İttifakı bağrına bastı.

Anadolu Milli İttifakı bağrına basıyor
 Milli İttifak Liderleri Eskişehir’de start verdikleri seçim sürecine Kayseri ile devam ederken, Kayserililer Milli İttifak’ı bağrına bastı. Caddeler ve sokakları Milli İttifak’ın bayraklarıyla donatan Kayserililer, caddede boydan boya yaptıkları kortej ve yaktıkları meşalelerle Milli İttifak Liderleri Kamalak ve Destici’ye 7 Haziran gecesinin provasını yaptırdı..

 Bünyamin Güler

Engelli Maaşından Biriktirdiklerini Bağış Yaptı

Milli İttifak’ın Liderleri Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak ve Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Eskişehir’de startını verdikleri aday tanıtımlarına Kayseri’yle devam ettiler. Kamalak’ın konuşmaya başlamadan önce 15 yaşındaki engelli Ayşenur Arife’nin engelli maaşından biriktirdiği parayı ağabeyi Ramazan Arife ile Saadet Partisi’nin seçim çalışmalarında kullanılmak üzere Kamalak’a bir zarf içerisinde vermesi salonda duygulu anların yaşanmasına sebep ldu.

Kayseri Şehir Tiyatroları’nda düzenlenen aday tanıtım programında  liderler, gençler tarafından kortej ve meşalelerle karşılandı. Kamalak ve Destici, salondaki partililer tarafından ‘İnançlı kadrolar omuz omuza’ ve ‘Milli İttifak barajları yıkacak’ sloganlarıyla karşılandılar.

Milli İttifak’ın Liderleri Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak ve Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Eskişehir’de startını verdikleri aday tanıtımlarına Kayseri’yle devam ettiler. Kayseri’de yoğun sevgi seliyle karşılanan liderlerin ilk durağı Kayseri Valiliği oldu. Kayseri Valisi Orhan Gündüz’ü makamında ziyaret eden Milli İttifak Liderleri, ardından da Doğu Türkistan Derneği’ni ziyaret ederek, yöresel yemeklerden tattılar. Milletvekili Tanıtım Programından önce akşam yemeğinde basın mensuplarıyla biraya gelen Kamalak ve Destici, basın mensuplarının sorularını cevaplandırarak, Milli İttifak’ın önemine vurgu yaptılar. Akşam yemeğinden sonra Kayseri Şehir Tiyatroları’nda düzenlenen aday tanıtım programına geçen liderler, Milli İttifak’ın gençleri tarafından caddenin başından sonuna kadar kortej ve meşalelerle karşılandı. Güç bela kalabalığı yararak salona ulaşabilen liderler, salondaki partililer tarafından ‘İnançlı kadrolar omuz omuza’ ve ‘Milli İttifak barajları yıkacak’ sloganlarıyla karşılandılar. Milli İttifak’ın aday tanıtım programına Kayserililerden büyük bir katılım gerçekleşirken, siyasi parti temsilcileri ve bir çok sivil toplum örgütü temsilcisi de katıldı.  Kamalak’ın konuşmaya başlamadan önce 15 yaşındaki engelli Ayşenur Arife’nin engelli maaşından biriktirdiği parayı ağabeyi Ramazan Arife ile Saadet Partisi’nin seçim çalışmalarında kullanılmak üzere Kamalak’a bir zarf içerisinde vermesi salonda duygulu anlara sahne oldu.

Milli İtttifak Ülkenin Problemleri İçin Kuruldu

Partisinin milletvekili aday tanıtım programında konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Milli İttifak’ın gerçekleşme sürecini anlattı. “Bazıları bize soruyor; Bu ittifak nereden çıktı?” diyen Kamalak, “Milli ittifak aziz milletimize yakışır.. Biz kimseye karşı ittifak kurmadık. Falan kişiye, falan partiye falan kesime karşı diye birlikte olmuş değiliz. Biz ülkenin problemleri için çözmek için birlikte olduk. Milletimizin sıkıntılarını giderebilmek için ittifak yaptık. Türkiye’miz tarihinde olmadığı kadar dış borç yüküyle karşı karşıya. Türkiye coğrafyasında yapayalnız duruma düşürüldü” diyerek Milli İttifak’ın kurulma amacını açıkladı. 

11 Milyon İşsiz Genç İçin Yola Çıktık

Türkiye’nin soykırım yapma suçlamasıyla karşı karşıya olduğuna da değinen Kamalak, “Avrupa Birliği Parlamentosu’nun Türkiye’yi soykırım yapmakla suçlamasına karşıyız. Ayrıca emeklilerimizin, çalışanlarımızın, işçilerimizin mağduriyetini biliyoruz. Onları çözmek için birlikteyiz. 11 milyon gencimize iş bulabilmek için yola çıktık. İçinde bulunduğumuz dar boğazdan, sıkıntılı durumdan ülkemizi çıkartabilmek için bir araya geldik. İnşallah milletimizin de desteği ile bu sorunları, ülkemizin karşı karşıya olduğu engelleri aşacağız. Türkiye’nin çözemeyeceği gideremeyeceği hiçbir sorunu yok. Yeter ki işin ehli insanlar kadrolar göreve gelsin. Bundan sonraki mücadelemiz milli iktidar için olacaktır” diye konuştu. Türkiye’de sata sata bitirilemeyen fabrikaların altında Milli Görüş partilerinin imzalarının olduğuna dikkat çeken Kamalak, “Birileri hiçbir yanlışımız olmadığı halde baba ocağını terk etti. Bizden ne gibi bir yanlışlık gördünüz ki başka başka taraflara savrulup gittiniz? Biz yanlış mı yaptık? Kaç sefer partimiz kapatılmıştı? Sizin davanızı savunduğumuz için kapatıldı. Yanlış yaptığımız için değil. Hak yolda yürüdüğümüz için kapatıldı. Anayasa Mahkemesinin gerekçelerine bakın. Çalmadık, çırpmadık, yanlış yapmadık, bu milletin derdine deva olmak için uğraştık. Eğer şu an Türkiye’de sata sata bitirilemeyen fabrikalar varsa emin olun onlar, temellerini bizim attığımız fabrikalardır. Ağır sanayi, milli sanayi, yerli sanayi, yaygın sanayi dedik. Bu ülke kendi topunu kendisi dökmeli, kendi uçağını kendisi yapmalı, kendi gemilerini kendisi inşa etmeli dedik. Yanlış mı söyledik? Sonra önümüze engeller konuldu, partiler kapatıldı”  diyerek, Milli Görüş partilerinin kapatılma sebeplerine dikkat çekti.

Titretmedik Bir Tek Gönül Kalmamalı

Kamalak şunları kaydetti: “Muhteşem tarihimizi canlandırabilmek için önümüzde çok önemli bir fırsat var. 7 Haziran seçimleri. Tek tek dolaşacağız, ziyaret etmediğimiz, davette bulunmadığımız tek bir vatandaşımız kalmamalı. Titretmediğimiz bir tek gönül kalmamalı. Ulaşmadığımız tek bir insanımız, çalmadığımız tek bir kapı kalmamalı. Hakkı hakim kılmak için mazlumların imdadına koşabilmek için gel kardeşim diye çağırmadığımız, hitap etmediğimiz tek bir Anadolu insanımız kalmamalı. Yeniden büyük Türkiye’yi kurabilmek, ecdadın yolunda yürüyebilmek için her bir kardeşimiz 7 Haziran’a kadar her gün telefonla en az 10 vatandaşımıza ulaşmalıdır. Eşi, dostu konuyu, komşuyu herkesi çağırmamız lazım.”

Mazlum İnsanların Arzusuydu

Türkiye’nin geleceği ve mağdur Türk-İslam Coğrafyası için bir araya geldiklerini kaydeden Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ise, “Bu ittifak sadece Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partililerin arzusu değil, büyük Müslüman Türk milletinin ve Müslüman coğrafyasındaki mazlum insanların arzusuydu. İki partimiz bu arzuyu yerine getirdi. Bu ittifakı gerçekleştirerek milletimizi kamplaştırmaya, ayrıştırmaya ve oradan da çatıştırmaya çalışanlara inat biz birlik dedik, milli ittifak dedik öylede demeye devam edeceğiz. Bu milleti ayırmaya, bu milleti bölmeye, çatıştırmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecek biz bunun önünde durduk ve bundan sonra da duracağız. Bugün milletimizin en büyük problemlerinin başında bu geliyor. Maalesef hem Türkiye’yi yönetenler hem mecliste muhalefet edenler içerideki ve dışarıdaki bir takım karanlık odakların yönlendirmesiyle fitnesiyle maalesef milletimizin arasına nifak tohumu ektiler” şeklinde konuştu

Doğu Türkistan Derneği’ne ziyaret

Kayseri Valisi Orhan Gündüz’ü makamında ziyaret eden Milli İttifak Liderleri, ardından da Çin zulmü altında inleyen Doğu Türkistanlıların kurduğu derneği ziyaret etti.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2015, 04:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209