AKP'nin ''Akçeli İcraatları açılıyor''

Bir muhalefet lideri değil.. Bir muhalif gazete manşeti değil Hükümetin abisi, Hükümetin sözcüsü konuştu

AKP'nin ''Akçeli İcraatları açılıyor''
 Ve daha fazla susamadı… Ve konuştu… . Bir hükümet sözcüsünün konuşabileceği kadarıyla konuştu… Ve her cümlesindeki “saklı mesajlarla” bir bakıma üstü örtülen, kendi tabanından ve milletten gizlenen nahoş ne varsa hafiften üstünü açıverdi…  Öyle cümleler kurdu ki, iktidar partisinin yıllar içerisinde sürüklendiği kokuşmuşluklara, menfaat birlikteliklerine, akçeli ve kirli ilişkilere, birilerinin adamı olup olmama meselelerine, kişilere havlamalara, insanları itibarsızlaştırma yöntemlerine kadar bilinen ama susulan bir çok şey dile geliverdi. Diplomatik ve de dikkatli cümlelerle söylenebilecek herşey söylendi.. Ve iktidarın adeta 13 yılı özetlendi… 13 yıldır Türkiye nasıl yönetilmiş bütün ülke canlı canlı dinledi…

 

“Sadece emekli maaşıyla geçineceğim”

Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, bakanlar kurulu toplantısının ardından tarihi açıklamalar yaptı. Bakanlar Kurulundan da “Sözcü”den de geri adım gelmedi. Nezaket ve methiyelerle kurulu cümlelerle Saray’a karşı çıkış daha da güçlendirildi. Arınç, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile aralarında yaşanan söz düellosuna yeni bir boyut kazandırdı. Sözlerinin hükümet sözcüsü şapkası altında söylendiğinin altını çizen Arınç, “Bugüne kadar başkaları gibi hiçbir akçeli işe bulaşmadığına” özellikle vurgu yaparak, çok manidar ve ağır göndermelerde bulundu. 2 ay sonra Ankara sokaklarında başı dik alnı açık gezeceğine, “Sadece emekli maaşıyla geçineceğine” ısrarla vurgu yapan Arınç, kendisini istifaya davet eden Gökçek’e ayırdığı paragrafta ise bugüne kadar siyaset arenasında duyulmadık cümleler kurdu.

“Başkaları gibi hiçbir akçeli işe bulaşmadım”

Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç’ın kameralar karşısındaki sözleri, sıradan bir Bakanlar Kurulu sonrası açıklamalarından biri değildi. Açıklama, adeta AKP iktidarlarının “röntgeni”nin çekildiği tarihi bir konuşmaya büründü. Arınç, Erdoğan’a karşı yaptığı çıkışı savunurken, AKP’nin iktidarda ve belediyelerdeki gizlenen halini de bir hükümet yetkilisi olarak açığa çıkardı.

Gökçek’e ağır sözler: “Ankara’yı Parsel Parsel sattı”

İşte, AKP Hükümeti’nin Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, AKP’li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkındaki dikkat çeken sözlerinin bazıları:

Gökçek benimle ilgili bazı tweetler atmış, bu terbiyesizce bir açıklamadır. * Allah kısmet ederse bu görevde olmayacağım sadece emekli maaşıyla geçinen biri olarak Ankara’nın sokaklarında gezeceğim. * Beni istifaya çağırmak kimsenin haddi değil.                                  * Benim Gökçek’e değil ama eşine büyük bir saygım var. * Gökçek’le ilgili konuları 8 Haziran’dan sonra konuşmak isterim. * Koltuk sevdasında değilim, AK Parti’yi yıpratacak bir şey içinde olmam. * Gökçek, benim istifamı isteyecek kadar haysiyetli bir adam değildir. * Gökçek bakın sayın demiyorum. * O bir yerlere yaranmak ve oğlunun milletvekilliğini garantiye almak istiyor. * Biz kimin nerede havlayacağını, hangi işler çevireceğini biz biliriz. * Melih Gökçek, paralel yapının kucağında oturmuş, bu yapıya Ankara’yı parsel parsel satmıştır. * Zengin işadamlarına okul yaptırmıştır. * Ben Melih Gökçek’in adaylığına itiraz etmiştim. * Ankara’ya yakışmıyor dedim.

 

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, kendisini istifaya çağıran Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e cevap verdi. Arınç, “Gökçek bazı tweetler atmış. İstifa et ya da gereği yapılsın diye. Öncelikle bu terbiyesizce bir açıklamadır.” dedi.

Bülent Arınç, Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Arınç, bir gazetecinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in Twitter üzerinden yaptığı istifa ya da görevden alınma çağrısı ile ilgili bir soru üzerine şu açıklamayı yaptı:

“Gökçek bazı tweetler atmış. İstifa et ya da gereği yapılsın diye. Öncelikle bu terbiyesizce bir açıklamadır. Evet, içerde bazı arkadaşlarıma nasıl cevap vermem gerektiğini sorduğumda ‘muhatap almayın’ dediler. Ama bir şey demeden geçmemek gerek. Benim görevden alınmamı isteyecek kadar haysiyetli insan değildir. Onun istediği noktaya çok defa geldim ve feda ettim. Benimki makam, çıkar, para, adam kandırma sevdası değil. Ben burada dava için buradayım. Ülkeme milletime hizmet etmek için buradayım. Seçimlerden sonra burada olmayacağım, şerefimle yaşayacağım. Emekli parası ile geçinen Ankara sokaklarında gezen bir insan olacağım. Beni istifaya çağırmak senin hakkın değildir. Gökçek’e okkalı cevap düşündüm ama birincisi eşi Nevin Hanım’a saygım var. Hayırsever kadın. Dindar bir kadındır. Belkide eşinin başarılarında en çok emeği geçen odur. O yüzden Gökçek ile ilgili 100 konu hakkında 8 Haziran’dan sonra konuşacağım. Hükümeti, AK Parti’yi yıpratacak bir şey söylemeyeceğim.

Cumartesi ve pazar günü konuşmalarımdan sonra hakkımda yazacakların hepsini biliyorum. Hatta bunu size gizli bir mektup verebilirim. 7 Haziran’dan sonra açarsınız. Gözü açık adamız siyaseti iyi biliriz. Kimlerin cumartesi ve pazar konuşmalarını itibarsız kılmasını biliyoruz. Her şeye davamız adına katlanıyoruz.”

 

Gökçek, Oğlunun Vekil Adaylığını Garantilemek İstiyor

Hükümet Sözcüsü Arınç, kendisine yönelik sözleriyle Melih Gökçek’in, oğlunun vekillik adaylığını garantilemek istediğini iddia etti. Bülent Arınç, “Gökçek, oğlunun milletvekilliğini garantilemek istiyor. Eşi, damadı benim aileme girme, özel hayata saygının olması gerekir.

Benim cemaat denilen yapıya karşı sevgimi sempatimi bilir. O paralel yapı 17 -25 Aralık sahtekarlık çıktığından beri hükümetimizin yanındayım, cumhurbaşkanımızın yanındayım. Ben buyum her şeyimle ortadayım. ABD’ye giden, olimpiyatlara giden benim, hizmetlere katılan benim. Gökçek bundan daha fazlasını yaptı. 2009 ve 2014 seçimlerinde Gökçek’in adaylığına itiraz ettim. ‘Artık yeter Ankara’ya yakışmıyor’ dedim. Bundan sonra yapacağı yok dedim. Ama benim siyasette bildiğim bir tek dürüstlük var. Partim vereceği karara saygı gösteririm. Partim onun adaylığı üzerinde karar verince onun seçilmesi için çalıştım. O günden kalan hıncını bir şekilde çıkarmak istiyor. 8 Haziran’a kadar müsaade. 8 Haziran’dan sonra bunun hıncını çıkarırım. Yüzde 99 kendi insiyatifi ile birilerine yaranmak için yapıyor. Eşinden özür diliyorum.” ifadelerini kullandı.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2015, 03:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209