AKP'li vekilden bomba itiraf: Mahcubum.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkan Vekili Bilgiç, Soma faciasının ardından alelacele meclisten geçirilen Torba Yasa ile ilgili mahcup olduğunu söyledi.

AKP'li vekilden bomba itiraf: Mahcubum.
 Çıkan yangın nedeniyle 301 madencinin vefatıyla sonuçlanan Soma faciasının ardından “Torba Yasa” olarak bilinen “İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı” hazırlanarak komisyonda görüşülmeye başlandı. Daha sonra içerisine ilgili ilgisiz eklenen maddelerle ismini hak eden ‘Torba Yasa’nın komisyonda görüşülürken en ateşli savunucularından olan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkan Vekili Süreyya Sadi Bilgiç tasarının yasalaşmasının üzerinden aylar geçtikten sonra pişmanlığını dile getirdi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın 2015 yılı bütçesinin görüşmelerinde konuşan Bilgiç Soma faciasının ardından “Refleksle” yasa yaptıklarını belirtti.

Kendi çıkardıkları yasayı eleştirdi

Yaşanan facianın ardından kendi çıkardıkları torba yasayı eleştiren Bilgiç, mahcup olduğunu söyledi. Muhalefetin baskısıyla ve refleksle yasa yaptıklarını belirten Bilgiç, “Refleksle yaptığımız düzenlemelerle, insanları işsiz bırakıp sokağa döküğümüz için mahcubum. Torba yasa yapılırken burada da söyledim. Bunu yaparsanız madenciler işsiz kalır. Madenlerde çalışma sürelerini kısaltıp ücretleri artırarak kazaların azalması mümkün değil” dedi. Kazaların ardından refleksle yapılan yasalarla madenlerin kapandığını söyleyen Bilgiç, “Çıban olmuş yeri kangren diye kesip atıyorsunuz. Refleks yasalarla gidecek olursak bütün madenleri kapatırız” diye konuştu.

Risaleleri devletleştiren maddeyi savunmuştu

Madenciler özelinde hazırlanan kanunların içerisine tıkıştırılan Risale-i Nur’u devlet tekeline alan maddenin en ateşli savunucularından olan Bilgiç, “Önerge ile yapılan değişiklikle, bu eserin koruma süresinin bitiminden önce kamuya mal edilerek basımına imkan sağlayan bir düzenleme yapılıyor. Bu sadece Risale-i Nur ile ilgili hadise değil, bunun dışında pek çok yazılı ve sözlü eser var. Bu düzenlemeden Risale-i Nur da nasibini almaktadır” diye konuşmuştu.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2014, 14:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209