AKP'li vekil: Eminim ki on binlerce insan haksız yere cezaevinde

Önce KHK ile ihraç edilden sonrasında 16 ay hapis yatan ve sonunda beraat eden Zekeriya Altunok askerde şehit oldu. AKP'li vekil Yeneroğlu, konuya dair dikkat çeken paylaşımlarda bulundu.

AKP'li vekil: Eminim ki on binlerce insan haksız yere cezaevinde
 Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde, terör örgütü PKK tarafından düzenlenen roketli saldırıda şehit düşen Zekeriya Altunok'un FETÖ soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilen ve 16 ay cezaevinde yatan eski bir polis memuru olduğu ortaya çıkmıştı.

Önce KHK ile ihraç edilden sonrasında 16 ay hapis yatan ve sonunda beraat eden Zekeriya Altunok, daha sonra askere gitti ve şehadet şerbetini içti.

Habertürk gazetesi yazarı Nihal Bengisu Karaca, Altunok'un şehadete erişmesinin ardından bir yazı kaleme aldı. Karaca'nın yazısını sosyal medya hesabı aracılığıyla paylaşan AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu dikkat çeken ifadeler kullandı. Hukuksuzlukların kanıksandığını, vicdanları körelttiğini ve toplumu kemirdiğini söyleyen Yeneroğlu, "Bir hukukçu olarak adım kadar eminim ki, onbinlerce insan haksız yere cezaevinde ve/veya ihraç edilmiş" ifadelerini kullandı.

AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu'nun paylaşımları şu şekilde:

Bir kişinin bile haksız yere mağdur edilmesi küçük kıyametimiz olması gerekirken bir hukukçu olarak adım kadar eminim ki, onbinlerce insan haksız yere cezaevinde ve/veya ihraç edilmiş. Artık hukuksuzluklar kanıksandı,vicdanları köreltti,toplumu kemiriyor.
'İdarenizde bulunduğumdan beri kimin sırtına vurmuşsam,işte sırtım,gelsin vursun,kimin malını almışsam, işte malım, gelsin alsın' diyen Peygamberin ümmeti değiliz sanki,adaletle emrolunmamışız,bir günlük adalet 60 yıllık ibadetten üstün değilmiş, sanki hesap günü yokmuş gibi..
Şehit Zekeriya Altunok'a Allah rahmet eder, şehidin bizim duamıza ihtiyacı yok, peki haksızlığı görüp de düzeltmeyene, en azından haykırmayana, olanları görmemezlikten gelene, kurunun yanında yaş da yanabilir diyen her bir kişiye adalet emreden Allah neden rahmet eylesin?

Bir kişinin bile haksız yere mağdur edilmesi küçük kıyametimiz olması gerekirken bir hukukçu olarak adım kadar eminim ki, onbinlerce insan haksız yere cezaevinde ve/veya ihraç edilmiş. Artık hukuksuzluklar kanıksandı,vicdanları köreltti,toplumu kemiriyor. https://www.haberturk.com/yazarlar/nihal-bengisu-karaca/2534830-zekeriya-altunokun-yurek-yakan-hikayesi 

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2019, 14:11

Sivil Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209