AK P'de Liste krizi büyüyor

Çözüm Süreci-konu mankeni, Bülent Arınçın restinin perde arkasında 7 Nisan öncesi liste savaşları yatıyor.

AK P'de Liste krizi büyüyor
 Kriz Çankaya-Gölbaşı Kapışmasından…

Çözüm Süreci-konu mankeni, Bülent Arınç’ın restinin perde arkasında 7 Nisan öncesi liste savaşları yatıyor. Erdoğan’ın çalışma ekibi listeyi Gölbaşı’nda bir müteahhidin villasında hazırladığı belirtiliyor. Davutoğlu’nun ekibinin ise listeyi Çankaya ilçesi sınırlarında bir düşünce kuruluşunu mesken tuttuğu kaydediliyor. Erdoğan”ın listesinde anahtar kişi Yiğit Bulut, Davutoğlu’nun listesinde ise Etyen Mahcupyan.

Ahmet Yavuz

Saray ile Başbakanlık arasında yaşanan ‘’Dolmabahçe Mutabakatı-Nevruz Mesajı’’ tartışmalarının arkasındaki asıl krizin ‘’Hakan Fidan Olayı ve Milletvekili Listesi’’nden kaynaklandığı ortaya çıktı. Erdoğan’a rağmen Davutoğlu’nun onayını alarak adaylığını açıklayan Hakan Fidan’ı her ne kadar umrede Erdoğan ikna ederek MİT’in başına geri göndermiş olsa da, Davutoğlu ve Bakanlar Kurulu’nda bazı isimlerin kendisinden habersiz işler yapmasını sindiremiyor.

Fidan Vetosu, Bardağı Taşırdı

MİT’in başında Hakan Fidan’ın olmasıyla hem ‘’Çözüm Süreci-İmralı Görüşmelerini’’ hem de ‘’paralel ile mücadeleyi’’ istediği gibi şekillendirdiğini düşünen Erdoğan, Davutoğlu ve ekibinin Fidan hamlesiyle inisiyatifi ele almak istediğinden şüphe duyuyor. O nedenle “Ben konu mankeni değilim” ifadesini sarf etti ve hamleleriyle tekrar başbakanlıkta bıraktığı gücü elinde toplamaya başladı. Hükümet ise varlık nedenini tamamen inkar etmemek ve Erdoğan karşısında silinmemek için muhalefetini Arınç üzerinden yapmaya karar verdi. Arınç’ın bu konuda şerbetli hale gelmesi nedeniyle doğru isim (!) seçilmiş oldu. ‘Herşeyden haberi var’’ diye açıklamayı patlattı.

Başkent kulisleri en hareketli günlerini yaşıyor. 2011 seçimlerinde Çankaya’da bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, listelere bütünüyle müdahil olmaması, Erdoğan’a tek belirleyici olma konumunu vermişti. Dolayısıyla bir kriz yaşanmamıştı. Oysa şimdi 7 Nisan’da teslim edilecek milletvekili listesine Erdoğan damgasını vurmak istiyor. Doğrudan kendisine bağlı, geçmişi sorgulamayacak 300 genç ismi Meclis’e sokmak istiyor.

Kilit İsimler Yiğit Bulut Ve Etyen Mahcupyan

Saray ekibinin Gölbaşı’nda, Başbakanlık ekibinin ise Çankaya’da çalıştığı belirtiliyor. Hangi liste AKP’nin 4’üncü katından içeri girmeyi başarırsa o liste YSK’ya gidecek. Erdoğan”ın listesinde anahtar kişi Yiğit Bulut, Davutoğlu’nun listesinde ise Etyen Mahcupyan. Hangi başdanışman listede yerini alır ise, o listenin kime ait olduğu anlaşılabilecek. Her iki tarafta başdanışmanı silmek için yoğun çaba sarf ediyor.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2015, 03:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209