AK Partili Elitaş'dan '19 Mayıs' yorumu

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Danıştay'ın ''19 Mayıs Genelgesi'nin yürütmesini durdurması ile ilgili yorumda bulundu.

AK Partili Elitaş'dan '19 Mayıs' yorumu

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Danıştay'ın ''19 Mayıs Genelgesi'nin yürütmesini durdurması ile ilgili, ''Danıştay'ın kararının tartışılması başka, birilerinin 19 Mayıs üzerinden AK Parti iktidarını 'Cumhuriyetle mücadele ediyor' şeklinde ifade etmeleri daha başka'' dedi.

Elitaş, Kayseri Elektrik ve Elektronikçiler Odası'nın ödül töreninde, bir gazetecinin, ''CHP Grup Başkanvekillerinin, Danıştay kararıyla ilgili farklı farklı açıklamalarda bulunmasını nasıl değerlendirdiğini'' sorması üzerine, Türkiye'deki bütün stadyumlarda 19 Mayıs törenleri gerçekleştirildiğini anımsattı.

Bakanlığın, yönetmelik gereğince kutlamaların nerede yapılacağıyla ilgili uygulama başlattığını ifade eden Elitaş, Danıştay'ın da bu konuyla ilgili farklı bir karar verdiğini söyledi.

Bu konunun farklı mecralara çekilmemesi gerektiğini vurgulayan Elitaş, şöyle konuştu:

''Danıştay'ın kararının tartışılması başka, birilerinin 19 Mayıs üzerinden AK Parti iktidarını 'Cumhuriyetle mücadele ediyor' şeklinde ifade etmeleri daha başka. Artık, Türkiye'nin bayramlarını değiştirmesinin rejim sorunu haline gelmediğini algılamaları gerekir. Darbe girişimleriyle ilgili TBMM komisyon kurmuşken, böylesine meseleleri gündeme getirmek ve farklı mecralara çekmek en büyük yanlışlardan biridir. İnşallah Cumhuriyet Halk Partisi'nde de sağduyu hakim olur.''

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209