Ak Parti Hemşin Belediye Başkan Aday Adayı Yılmaz’dan açıklama

Ak Parti Hemşin Belediye Başkan Aday Adayı Yılmaz’dan açıklama

Ak Parti Hemşin Belediye Başkan Aday Adayı Yılmaz’dan açıklama

Ak Parti Hemşin Belediye Başkan Aday Adayı Yılmaz’dan açıklama

AK Parti Hemşin İlçe Belediye Başkanlığı için Rize Basın camiasından ve Hemşin üzerinde bir çok konu hakkında yazı ve makaleler kaleme alan ve birden çok yazısında Hemşin ilçesinde yapılan yerel ve genel hizmetleri üzerine olan ve yazmış olduğu konularının da aradan zaman geçtikçe tek tek gerçekleşen, İstanbul'da Gazetecilik ve aynı zamanda Muhasebe mesleği ile iştigal eden Dursun Ali Yılmaz, 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimler dolayısıyla Hemşin Belediye Başkan aday adaylığı ile ilgili açıklamalar da bulundu.

Hemşin Belediye Başkan Aday adayı olan Dursun Ali Yılmaz, seçim süreci ile önemli açıklamalar da bulundu: Yılmaz açıklamasında şöyle dedi “Ben 20 yaşında ilçemden ayrılarak göç furyasından nasibini alan nesillerdenim. Lise eğitimimi tamamladıktan sonra askerlik dönemine kadar çeşitli şehirlerde hizmet sektöründe çalıştım ve askere gittim. Dönüşümde İstanbul'a ailem ile beraber yaşamaya başladım. Ama Hemşin ile olan bağlarımı hiç koparmadım.İ lçem’de her yapılan olumlu veya olumsuz her konudan bilgim oldu.Bazen bu konularda ikili görüşmelerimle çoğu zaman da yazılarım ile muadil oldum. Hiç kimse ilçe ile yakından uzaktan ilgisi yoktur söylemlerinin arkasına sığınmasını istemem. Herkes bilir ki Dursun Ali Yılmaz’ın aklı fikri, gecesi gündüzü Hemşin ilçesi için yapılacak her detayın üzerindedir. İstanbul’da her toplantıda, her etkinlikte, her Rize ve ilçelerinin konuşulduğu yerde hiç kimsenin savunmadığı her ortamda Hemşinli olarak ilçemi savunmuşum, ilçemin olması gereken kazanımlara yönelik taraf olmuşumdur. Bunu en iyi şekilde Sayın Bakan Hayatı Yazıcı büyüğümüz de Şahit olmuştur. Ama bu demek değildir ki beni Başkan adayı gösterin asla öyle bir şey söylemiyorum. Ama birinin arkasından eğer bir laf edeceksiniz ki, edebilirsiniz, ama konuştuğunuzda dürüst olun. Ben de konuşanları baş tacı yapayım. Duyduklarıma inanmak istemiyorum. İlçemin insanı adına üzüntü vericidir.”diye belirttikten sonra aşağıda ki projelerini belirtti.

ÇAY FABRIKASI HEMŞİN'İN ORGANIK TARIMINDA LOKOMOTIF OLMALI

Dursun AliYılmaz "Rize'de görev yapan gazeteci kardeşlerim buna biz zati şahitsiniz. İlçem Hemşin'in eksik kalan çalışmalarınıher daim dile getirip kamuoyu oluşturmuşuzdur. Bunların başında da Organik Çay fabrikasının yapımı sırasında gerçekleşmiştir. Ama yapmış olduğumuz çalışmalardan gurur duyuyorum.Çünkü artik ilçemde bir fabrika var.Ne kadar da ilçemin içinden çalışan sayısı azlığından veya işçi alınmadığından yakınılsa da bunun mübessibi Çaykur olarak tanımlansa da ilçede işsiz olarak bulunan abi ve kardeşlerimde bilirler ki işçi alımı işkur üzerinden gerçekleşmekte,ama biz önümüzdeki süreçte ilçede var olan işsiz olan abi,kardeşlerimizin bir envanterini çıkartıp oluşturduğumuz bu envanter üzerinde ilçemizin fabrikasında çalışabilmeleri noktasında ciddi çalışma yapmayıamaçlıyoruz. Bu tabii ki Rize Ticaret odası ile işbirliği içinde meslek odalarından da yardım alarak önce çay işleme eğitimi üzerine eğitimlerini sağlayarak gerçekleştirebileceğiz ölçüde yapmayı tasarlıyorum.Ayrıca sadece çay ile kalmayıp ilçede her türlü organik ürünlerin üretilmesi için çok ciddi çalışma yapılarak,ilçenin yıllardır ilan edilen Organik Havza kavramının içini doldurulmasını sağlayarak,ilçemizde oluşturulan organik tarım bahçelerindeki hayata geçecek meyve tahıl ürünlerinin sergilendiği her hafta ilçe merkezinde Organik Tarım Pazarını geleneksel hale getirmeyi planlıyoruz.”diyerek sözlerine şu şekilde devam etti.



KENTSEL DÖNÜŞÜM İVEDİLİKLE BİTİRİLMESİ GEREK

Aday adayı YILMAZ “İlçemizin artık bir kısır döngüden çıkıp,Rize'nin en ufak,en az Nüfusa sahip olduğuna bakılmaksızın, gelişmesi ve kalkınması ,artık daha da göç vermeye devam edip, her geçen gün yok olmasına tahammül edemeyiz.Artık mevcut durumda devam ettiği ile etmediği noktasında muallak durumunu sürdüren Kentsel Dönüşüm muammasını çözüp,azamı 2 yıl veya 2,5 yıl içinde bu çalışmanın tamamlanıp yapılacak Daire ve dükkanların geri dönüşümlerinin sağlanması gerekiyor.İnsanların,gençlerin ve de ilçe'de görev yapan Bürokratların, memurların, Hemşinlilerin üzerinde oluşan “ne olacağız,ne yapacağız” endişesini ortadan kaldırmak lazım.Bu kentsel dönüşümün hayata geçirilmesi ile birlikte İlçe'nin kanalizasyon ve sokak, cadde ve imar durumunun yeniden
yapılandırılmalıdır.”diye belirtti.



GÖLET VE ELEKTRİK ÜRETİMİ DÖNÜŞÜMDEN SONRA


Hemşin Belediye başkan Aday adayı Yılmaz Gölet ve Elektrik üretimi hakkındaki görüşlerini de açıklarken şunları söyledi. “İlçe merkezindeki yapay gölün durumudur. Mevcut durumda gölet olarak düşünülüp ve devamında üzerinde kurulacak elektrik üretim sisteminin şekli ancak tam anlamı ile yapılacak Kentsel Dönüşüm sonunda ortaya çıkacak bir durumdur.Elbette yapılacaktır.Ama ilçe'nin sorunları sırası ile yapılmadığı takdirde her bir çalışmanın diğeri ile birliktelik kazandırabilmeniz mümkün olmayabiliyor.Onun için kent birliği oluşturup ilçenin öncelikleri belirlenmelidir.Ancak yapılacak veya süren projeler kısa zamanda ve ivedilikle sonlandırılır.Eğer görev verilmesi durumunda bizler böyle bir plan üzerinde işe başlamayı amaçlıyoruz.Biz diyoruz,çünkü ilçenin artik kaybedecek bir saat bile boşa harcayacak zamanı yoktur.İlçenin yeniden canlanması için tüm kesimi bir bütün olarak görüp herkesin bir Hemşinli olarak kabul edip,her kesim ve partiden fark etmeden, yapacağımız çalışmalarda fikir ve düşünceleri ile ortak olmalarını sağlayacağız.Beş yıl sonra inanın Hemşin'i insanlar tanıyamayacakları. Gelişmesi için elimizden geleni değil,elimezden daha fazla geleni yapıp,ilçemizi Rize'de gözde ilçe olması için çalışacağız.”dedi.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209