Ak Parti Fatih'te aday adaylarını tanıttı. Adayların yarısı katılmadı !

Ak Parti Fatih Belediye Başkanlığı aday adaylığı için dört aday adayının başvurmasına karşın, aday tanıtım programına sadece iki (2) adayın katılması dikkatlerden kaçmadı.

 Ak Parti Fatih Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı için dört aday adayının başvurmasına karşın aday tanıtım programına sadece iki (2) adayın katılması dikkatlerden kaçmadı.
Fatih Belediyesi Zübeyde hanım kültür merkezinde aday adayları tanıtım programına ilginin çok  az olması akıllara başka soruları da getirmedi değil.
Mevcut belediye başkanı Mustafa Demir ve Diğer aday adaylarından Barış Boyacı tanıtım programına katılmadılar. Aday adaylarını tanıtım programına yaklaşık 45-50 kişi katıldı.
Ak parti Fatih belediye başkanlığı aday Adaylığı için dört başvuru yapılmıştı. Bu 
başvurular; Fikret Baydarman, Av. Nihat Ersin, Barış Boyacı ve Mustafa Demir olarak gerçekleştirilmişti.
Fatih belediye başkanı Mustafa Demir ve aday adayı Barış Boyacı; aday adayları tanıtım toplantısına gelmeyerek farklı bir strateji uyguladılar.
Teşkilat mensuplarının ve meclis üyesi aday adaylarının, mevcut meclis üyelerinden üç meclis 
üyesinin dışında kimsenin katılmaması da Fatih Ak Parti'de neler oluyoru düşündürmeye yetti de arttı bile.
Açılış programında İstiklal marşının okunmaması ve herhangi bir dilek temennilerde bulunulmaması da Divanın yönetim şekilden kaynaklandığını tahmin ediyoruz.
Program Ak Parti Fatih İlçe Başkanı Ahmet Hamdi Görk'ün açılış konuşmasıyla başladı. Görk yapmış olduğu  konuşmasında, " bu süreç demokratik bir yarış sürecidir. Bu aday adaylarımzıdan kim aday olursa olsun diğer adaylarımız da çalışmalarına aynı şevk ve iştiyakla çalışacakalrına eminim ve böyle de olması gerektiğine inanıyorum. Siyaset küskünlük kaldırmaz, siyasette her şey bir nasip ve zaman meselesidir. Bugün olmazsa yarın başka bir şekilde karşınıza çıkar" dedi.  Bütün aday adaylarımıza başarılar diliyorum. 
Hepsi Fatih için, Ak Parti için buradalar, bizler de bunun farkındayız ve bu şuurla hareket ediyoruz. Bütün adaylarımzıa eşit mesafedeyiz. Hiç kimsenin yeri garanti değildir. Bu sürecin sonunda belli olacaktır. O yüzden herkes çalışmalarına devam ederek en iyi sonucu  alabilmemiz için çalışmalıdır diyor, herkese başarılar diliyor teşekkür ediyorum" dedi.
Daha sonra divan başkanı aday adaylarının isimlerini okudu  ve alfabetik sıralamaya göre ilk önce Barış Boyacı, sonra Fikret Baydarman ve daha sonra da Av. Nihat Ersin söz alarak kendilerini tanıtacaklar dedi. Barış Boyacı kürsüye davet edildi. Barış boyacının gelmediği anlaşılınca ikinci sözü sırası Fikret Baydarmana verildi. Bu sırada diğer aday adayı Av. Nihat Ersin; "Barış Boyacı burada konuşma yapmadan kendisinin konuşma yapmayacağını, bu davranışın teşkilata ve katılımcılara saygısızlık olduğunu söyledi. Devreye ilçe başkanı Ahmet Hamdi Görk, girdi ve iki aday adayı tanıtımı yapılacak. Katılmayan aday adayımızın yerine süreyi diğer aday adaylarımız kullansın ve konuşmalarınız bu  minvalde gerçekleştirin deyince ortam yumuşadı ve İlk sözü alan Fikret Baydarman aldı.
Fikret Baydarman; selamlama sunuşundan sonra kendisini tanıttı ve neden aday olduğunu anlattı. Çok sarih ve doğaçlama bir konuşma yapan Baydarman, "keşke bu aday adayları tanıtım programı temayül yoklamalrından önce yapılsaydı da oy veren arkadaşalrımzı ona göre hareket eteselerdi" dedi. Baydarman, Evladı Fatihan parolasıyla yola çıktıklarını, Fatih'i yönetmek için Fatihli olmak gerektiğini, Fatih'te yaşamayı hayal etmeyenlerin Fatih'te yöneticilik yapamayacağını dile getirdi. Teşekkür ederek konuşmasına son veren Baydarman, katılmcılardan tam not ve büyük alkış aldı.
Daha sonra diğer aday adayı Av.Nihat Ersin söz aldı. Kürsüye gelen Ersin, Barış Boyacı konuşma yapmadan ben konuşma yapmayacağım dedi. Bunun üzerine İlçe Başkanı barış Boyacı katılmayacak siz konuşmanızı yapabilirsiniz dedi. Bunun üzerine konuşmasına devam Ersin kısaca kendisini tanıtmaya başladı. Ersin 7 üniversite, 7i ve ayrı master yaparak devam ettirdiğim  öğrencilik hayatım ve öğrenme hayatım hala devam ediyor diyerek katılımcıları güldürdü. Ersin, Fatih Belediye Başkanlığına neden aday olduğunu, aday adaylık süreçlerini anlattığı konuşmasını bir fıkrayla destekledi. Daha sonra kendisinden önce konuşma yapan diğer aday adayımız Fikret Bey’i beğendiğini ve çok sevdiğini söyleyerek adeta aday adaylık yarışında Fikret Baydarman lehine çekildiğini beyan ederek adaylık yarışında Fikret Baydarman'a başarılar dileyerek ve katılımcılara teşekkür ederek konuşmasını neticelendirdi.
Daha sonra İl yönetim kurulu üyesi Azize Çelikel kısa bir konuşma yaptı ve katılımcılara teşekkür ederek adaya adaylarına başarılar diledi.

Ardından toplu fotoğraf  çekimleri ile program sona erdi.




Haber & Fotoğraf : Mithat Özdemir - Sivil Haber
Video : Abdullah Gözaydın

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209