Ak Parti 15 ilin daha adayını açıkladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuşuyor. Erdoğan, 15 ilin daha belediye başkan adaylarını açıkladı.

Ak Parti 15 ilin daha adayını açıkladı
 Şu ana kadar 32 ilimizin belediye başkan adaylarını açıkladık. 15 şehrimizin daha adayını açıklayacağız, diyen Başbakan Erdoğan, belediye başkan adaylarını açıklamaya devam ediyor... 

İŞTE AK PARTİ'NİN 15 BELEDİYE BAŞKAN ADAYI
Başbakan Erdoğan adayları tek tek tanıttı: 
1-ARDAHAN: FARUK KÖKSOY
-İlk ilimiz Ardahan... Ardahan'da mevcut başkan Faruk Köksoy ile yola devam ediyoruz. Ardahan değişiyor, yeterli değil daha da güzel olacak.
2-IĞDIR: MUSTAFA BULUŞ
-İkinci ilimiz Iğdır... Iğdır'da belediye başkan adayı AK Parti İl Başkanı Mustafa Buluş... 
3-ERZİNCAN: CEMALETTİN BAŞSOY
-Şimdi sıra Erzincan'da... Erzincan'ın belediye başkan adayı mevcut başkan Yüksel Çakır'ın yerine Cemalettin Başsoy olarak gösterildi. 
4-BİNGÖL: YÜCEL BARAKAZİ
-Farklı bir yere geliyoruz Bingöl... Bingöl'de bir değişime ihtiyacı var. Bingöl Belediye Başkan Adayı, mevcut başkan Serdar Atalay'ın yerine Yücel Barakazi olacak. 
5-HAKKARİ: OSMAN KIZILBAN
-Şimdi geldik Hakkari'ye... Burada milletvekilimiz yok demedi burada bize oy çıkmıyor demedik ve yatırımlarımıza devam ettik. Engellemelere rağmen Yüksekova'da havalimanı inşaatına devam ediyoruz. Hakkari'de AK Parti'nin belediye başkan adayı Hakkari İl Özel İdaresi Sekreteri Osman Kızılban oldu. 
6-RİZE: PROF.DR. REŞAT KASAP
-Şimdi gelduk Rize'ye... Ak Parti iktidarıyla birlikte her yönüyle her şey Rize'de mevcut, havalimanı hariç. Rize'de mevcut Başkan Halil Bakırcı'nın yerine Prof. Dr. Reşat Kasap olacak. 
7-BİTLİS: FEHMİ ALAYDIN
-Hizmetlerimizin yoğunlaştığı illerden olan Bitlis... Bitlis bir tarih kenti... Tatvan ve Ahlat'ıyla çok güzel bir şehir. Adayımız mevcut belediye başkanı Fehmi Alaydın'dır... Şen ola Bitlis şen ola Türkiye... 
8-BATMAN: MEHMET EMİN EKMEN
-Sırada Batman var... Eğitim, sağlık ve ulaşımda Batman çok büyük hizmet aldı. Batman'da çok modern bir havalimanı var. Oraya layık olan havalimanını yaptık. Yerel zihniyet ne yazık ki genelle örtüşemediği için o farklılığı ortaya koyamadı. AK Belediyeciliği Batman'a getirmek suretiyle bunu da başaracağız. Batman'da belediye başkan adayımız Mehmet Emin Ekmen... 
9-AĞRI: HASAN ARSLAN
-Şimdi geldik Ağrı'ya... En uzak yerlere dahi Ağrılı kardeşim gidebiliyor. Şehirde ciddi bir kentsel dönüşüm başlattık. Burada da inşallah kentsel dönüşüm ile birlikte çok daha farklı bir Ağrı'yı ortaya koyacağız. Belediye Başkanımız Hasan Arslan yine bu dönemde belediye başkan adayımız olacak. 
10-ERZURUM: MEHMET SEKMEN
-Dadaşlar diyarı Erzurum'dayız... Erzurum, Ak Parti belediyeciliği ile nereden nereye geldiği ortada... Kış Olimpiyatları ile birlikte çok ciddi bir yatırım yaptık. Erzurum'da mevcut Başkan Ahmet Küçükler'in yerine eski Kartal Belediye Başkanı Mehmet Sekmen aday olarak gösterildi. Sekmen, AK Parti'nin 22. Dönem milletvekilliğini de yaptı. 
11-VAN: OSMAN NURİ GÜLAÇAR 
-Sırada Van var... Son deprem dolayısıyle yaklaşık eski rakamla 6 katrilyonu sadece iki yılda yaptık. Bütün arzumuz, yerel belediyede de AK belediyecilik olsun. Artık Van'ın kensine değil bölgede hizmet verecek bir hastanesi var. Ulaşımda çok büyük adımlar attık. Van'da baba yadigarı bir arkadaş bize eşlik edecek: Osman Nuri Gülaçar... Bölgede kanat önderi olarak bilinen Gülaçar, Ensar Vakfı'nın Van başkanlığı görevini sürdürüyordu. 
12-SAMSUN: YUSUF ZİYA YILMAZ
-Samsun'da da görüldüğü gibi, her yönüyle bir değişim yaşıyoruz. Samsun'da hem tecrübe ve dinamizm var. Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yusuf Ziya Yılmaz yeniden aday olarak gösterildi. 
13-HATAY: ADALET BAKANI SADULLAH ERGİN 
-Hatay'da da AK Parti iktidarı olarak çok ciddi yatırımlar yaptık. Aklınıza ne geliyorsa, bu dönemde önemli hizmetler aldı. Hatay'da her yere uzandık. Burayı çok önemsiyoruz. Biz bakanlarımızın ne zaman adaylıklarından ne zaman istifa edeceğini çok iyi biliyoruz. Bizler siyasetin içerisindeyiz, işimizi iyi biliriz... Ve adayımız: Sadullah Ergin... 

14-DİYARBAKIR: GALİP ENSARİOĞLU
-Eğitim, sağlık, ulaşım ve adalette attığımız adımlarımız ortada... Hepsinde öte Diyarbakır tarihi kentimiz. Restorasyonlara destek vermeye devam edeceğiz. Farklı bir Diyarbakır için milletvekilimiz Galip Ensarioğlu belediye başkan adayı olacak.
15-ŞANLIURFA: CELALETTİN GÜVENÇ
-Şimdi de Peygamberler Şehri Şanlıurfa'dayız... Şanlıurfa'da dönüşümü devam ettiriyoruz. Mevcut başkan Ahmet Eşref Fakıbaba'yı buraya davet ediyoruz... Fakıbaba yaptığı açıklamada, Şanlıurfa'ya yapılanlar bir takımın oyunun göstergesidir. Başkan adayımızı tebrik ediyorum, inşallah kazanan partimiz ve Şanlıurfamız olacaktır, dedi. 
Ve son 4 yıl içerisinde Şanlıurfa'da vali olarak görevini sürdüren Celalettin Güvenç'i adayımız olarak gösteriyoruz inşallah... 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209