20 Temmuz Dayatmaya, Sömürüye, İşgale Karşı Direnişin Tarihidir

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak Saadet Partisi'nin 12. Kuruluş yıldönümü münasebetiyle yazılı bir açıklama yayınladı

20 Temmuz Dayatmaya, Sömürüye, İşgale Karşı Direnişin Tarihidir

 Saadet Partisi’nin 12. Kuruluş yıldönümü münasebetiyle yazılı bir açıklama yapan Genel Başkan Kamalak; Milli görüş’ün son temsilcisi olan Saadet Partisi’nin geçmişi itibariyle köklü ve tecrübeli, yaşı itibariyle ise Türkiye’nin en genç ve dinamik partisi olduğunu söyledi.



20 Temmuz’un önemli bir tarih ve sembol bir gün olduğunu söyleyen Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak; “Tarihimizin en önemli olaylarından biri olan Kıbrıs Barış Harekatı, 20 Temmuz 1974 tarihinde gerçekleştirilmişti. Saadet Partimiz de önemi ve anlamına binaen yine bir 20 Temmuz günü kuruldu. Bu yüzden 20 Temmuz, küresel dayatmalara, sömürüye, işgale karşı bir direniş tarihidir. Adalet üzerine kurulu yeni bir dünya mücadelesinde en önemli kilometre taşlarından biridir” dedi.



Kamalak açıklamasında şu değerlendirmelere yer verdi:
“20 Temmuz 1974 günü gerçekleştirilen Kıbrıs barış harekatı tarihi bir dönüm noktasıdır. Kıbrıs Zaferi, İslam dünyasının, son 300 yılda Batılılara karşı kazandığı tek zaferdir. KKTC’nin bugün sahip olduğu istikrar ve güvenlik ortamı, Merhum liderimiz Necmettin Erbakan ve Milli Görüş’ün kararlı duruşu sayesinde başarılmıştır. Kıbrıs’taki kardeşlerimize karşı girişilen kanlı katliamlar, gerekli siyasi irade ve kararlılık gösterilemediği için 1974 devam etmiş, maalesef uluslararası dayatmalara boyun eğilmiştir. Gemilerimiz bir çok kez Amerika’nın talimatı ve hatta bir mektubuyla geri dönmek zorunda bırakılmıştır. Ne zamanki Milli Selamet Partisi iktidara gelmiş ve emperyalist ülkelerin, her türlü tehdit, şantaj ve ambargosuna rağmen, Milli Görüş’ün kararlılığı ve Mehmetçiğin fedakarlığı ile Kıbrıs Zaferi kazanılmıştır.



Saadet Partimizde işte böylesine anlamlı bir tarihte, 20 Temmuz 2001 günü siyaset sahnesine çıkmıştır. Milli Nizam Partisi ile başlayan, Milli Selamet Partisi, Refah Partisi, Fazilet Partisi ile devam eden Milli Görüş hareketinin tek ve son temsilcisidir.Saadet Partisi mazisi itibariyle Türkiye’nin en köklü ve tecrübeli, yaşı itibariyle ise Türkiye’nin en genç ve dinamik partisidir.



Bugün Saadet Partisi çatısı altında temsil edilen Milli Görüş hareketi, hiçbir zaman rüzgara göre yön değiştirmemiş, temel ilke ve prensiplerinden hiç bir zaman taviz vermemiştir. Küresel Egemenlere teslim olmamış, boyun eğmemiştir. Hangi şart altında olursa olsun, Yaşanabilir Bir Türkiye, Yeniden Büyük Türkiye ve Yeni Bir Dünya kurma kararlılığından vazgeçmemiştir.



Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki; bundan önce olduğu gibi bundan sonrada, yalpalamadan, çizgisinden sapmadan, milletimizin hizmetinde olmaya devam edecektir.



Bu duygu ve düşüncelerle camiamızın ve tüm milletimizin 20 Temmuz gününü kutluyor, içinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayında yapacağımız dua ve ibabetlerin, huzur dolu bir dünyaya vesile olmasını diliyorum.”

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209