12 Eylül iddianamesi kabul edildi

7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'nın yargılanmasını isteyen 12 Eylül iddianamesi kabul edildi.

12 Eylül iddianamesi kabul edildi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 12 Eylül 1980 darbesine yönelik başlatılan soruşturmanın ardından tamamlanan iddianame Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Kemal Çetin'in hazırladığı iddianamede dönemin Genelkurmay Başkanı ve 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile Hava Kuvvetleri Komutanı Emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya şüpheli olarak yer alıyor. İddianamede Evren ve Şahinkaya'nın 765 sayılı TCK'nın "Devlet Kuvvetleri Aleyhinde Cürümlere ilişkin 146. maddesi ile 80. maddesi uyarınca ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor.

CMK'nın 29'uncu maddesi uyarınca hem Evren hem de Şahinkaya hakkında adli kontrol uygulaması talep ediliyordu. Darbeyi yapan ancak hayatlarını kaybeden dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Nurettin Ersin, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Nejat Tümer ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Sedat Celasun hakkında ise TCK'nın 64/1. maddesi gereğince ek kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmişti.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209