11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül: Siyasete girmeyeceğim

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 7 Haziran seçimlerinde aday olup olmayacağıyla ilgili tartışmalara son noktayı koydu. Gül, "Daha önce de belirttiğim gibi aktif siyasetin içinde olmayacağım." dedi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül: Siyasete girmeyeceğim
 Maslak'taki Fatih Ormanı Camii'nde Cuma namazı kılan Gül, çıkışta gazetecilerin sorularını cevapladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kendisini siyasete davet etmeleriyle ilgili soruya Gül, "Benimle ilgili söylenenler, yazılanlar benim bilgim dışında. Arkadaşlarla oturup konuşmuşluğumuz yok. Dolayısıyla tamamen benim dışımda gelişen şeyler bunlar. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı sürem bitip Ankara'dan ayrılırken o gün de bu tip sorular sorulmuştu. Siyasete katılıp katılmayacağımla ilgili. O günkü söylediklerim bugün de benim için geçerlidir. Dolayısıyla şu anda böyle bir düşüncem yok. Değişik vesilelerle sorulduğunda da söyledim." dedi.

'Fikirlerimi, görüşlerimi paylaşabilirim ama...'

AK Parti'nin kurucusu olduğunu hatırlatan 11. Cumhurbaşkanı Gül, AK Parti'nin içeride ve dışarıda yaptığı çok güzel hizmetleri hep beraber arkadaşlarıyla birlikte yaptıklarını belirtti. "Bundan sonra da bütün birikimimi şüphesiz ki devletim, milletim, halkım için vermeye devam edeceğim. Bütün bunları kendime saklayacak halim yok. Bunun için siyasetin içerisinde olmak da gerekmiyor. Arkadaşlar sorumlulukları aldılar onlar devam ediyorlar. Onların hepsinin Başarılı olmasını istiyorum. Onların başarısı millete hizmettir." ifadelerini kullandı. Yeri geldiğinde görüşlerini ve fikirlerini paylaşarak yardımcı olmaya çalışabileceğini belirten Gül, "Ama tekrar söylemek istediğim şey, bu tip sorulara daha önce nasıl cevap verdiysem bugün de aynı şekilde. Aktif siyasetin içinde olmayacağım." diyerek siyaset tartışmalarına son noktayı koydu.

ERDOĞAN: SİYASETE DÖNÜŞÜ İSABETLİ OLUR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül'ün AK Parti'ye dönüşüyle ilgili olarak "İsabetli olur, ama karar kendisine aittir." demişti. Erdoğan, "Adaylık konusu Abdullah Bey'in kendi takdiridir. Ben kendisiyle geçen hafta bir görüşme yaptım. Ben Kayseri'de kendilerini babasının rahatsızlığı nedeniyle aradım şifa dileğinde bulundum. Diğer politik siyasi kararlar Abdullah Beyindir. Bana göre böyle bir şey için vereceği karar güzel de olur. Hayırlı da olur." demişti. Erdoğan, "Şahsi görüşünün sorulamsı üzerine "Dediğim gibi isabetli olur. Ama karar tabi ki Abdullah Beyindir." ifadelerini kullanmıştı.

DAVUTOĞLU: TAKDİR KENDİLERİNİN

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün milletvekili adaylığına ilişkin yaptığı açıklamada, AK Parti'nin kapılarının Gül'e her zaman açk olacağını söylemişti. Davutoğlu, "Kendisine hoş geldin deriz. Kendisiyle görüşmüştük ama sinyal yoktu. Ama AK Parti'nin kapıları her zaman açıktır" diye konuşmuştu. New York'ta soruları yanıtlayan Davutoğlu, şu ifadeleri kullanmıştı: "Sayın Abdullah Gül öncü kurucularımızdandır. Bu anlamda ilk başbakan ve AK Parti'den çıkmış ilk cumhurbaşkanıdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın tekrar AK Parti'de bir önemli görev üstlenmesi ya da AK Parti içinde siyaset yapması hepimiz için sadece gurur verici bir gelişme olur. Dolayısıyla tabii takdir kendilerinin ama böyle bir girişim için davete bile ihtiyaç yoktur. Bunu daha önce de zikrettim. Takdir kendilerinin. Davete bile ihtiyacı yoktur. Kendisine hayırlı olsun ve hoşgeldin deriz böyle bir şey olursa. Kendisiyle görüşmüştük ama sinyal yoktu. Ama AK Parti'nin kapıları her zaman açıktır".

BAKAN YILDIZ: KARARI, 2 CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKINIMIZ VERECEK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün AK Parti'ye dönmesiyle ilgili olarak, Gül ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da işaret etmişti. Kayseri'de konuşan Yıldız, şöyle konuşmuştu: 11'inci Cumhurbaşkanımızın düşüncelerine, saygı duymalıyız. Onun kurumsal kimliği ve toplumsal hafızası aşikar. Son kararı iki Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız, Başbakanımız verecek. Bu karara da nezaket göstermek gerekir.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2015, 15:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209