Honda yatırım için geri dönüyor

Pazarda 1 milyonluk satış potansiyeli gören Honda, 2002’de sonlandırdığı motosiklet üretimine yeniden başlamayı planlıyor.

Honda yatırım için geri dönüyor

 Honda Türkiye, yeni yatırım için fizibilite çalışması yapıyor.

Japon otomotiv ve motosiklet üreticisi Honda, Türkiye’de yeniden motosiklet üretimine dönmeyi planlıyor. 20 yıldan fazla süredir Türkiye’de bulunan Honda, 2002 yılında Türkiye’deki üretimi bitirmişti.

Motosiklet meraklılarının sabırsızlıkla beklediği Eurasia Moto Bike Expo 2012’nin açılış günü  konuşan Honda Türkiye Genel Müdürü Hideto Yamasaki, markanın orta vadede Türkiye’de yeniden motosiklet üretmeyi hedeflediğini söyledi.

Honda, 2002 yılında İstanbul Kartal’daki yıllık 3 bin motosiklet kapasiteli fabrikasında üretime son vermişti. “Bir zamanlar Türkiye pazarında üretim yaptığımız bir fabrikamız vardı.

Ancak, ithalat vergilerinin kaldırılmasının ardından üretimimizi sonlandırmak zorunda kaldık” diyen Yamasaki, Türkiye’deki potansiyeli gördükten sonra motosiklet üretimini yeniden yerel pazara taşımak konusunu değerlendirmeye aldıklarını ifade etti.

17 bin motosiklet sattı

Yamasaki, “Orta vadede pazarda yeniden üretime geçmek gibi bir planımız var. Ancak, konuyu henüz detaylandırmadık. Pazarı dikkatlice gözlemliyoruz, fizibilite çalışmalarımız devam ediyor.

Türkiye’de yeniden üretime başlamamız halinde, fabrika için dağıtım ağlarını da düşünerek en iyi lokasyonu bulmamız gerekiyor. Eski fabrikamız Anadolu yakasındaydı ve Anadolu Grubu ile ortaktı. Şimdi farklı planlar geliştirmek durumundayız” dedi.

Türkiye’de geçen sene motosiklet satışlarının yaklaşık 200 bin adet olduğunu anlatan Yamasaki, Honda’nın toplam 17 bin adet motosiklet sattığını belirtti.

Bu rakamın, toplam pazarın yaklaşık yüzde 8.6’sına denk geldiğine işaret eden Yamasaki, “2011 yılında Türkiye pazarındaki satışlarımızı bir önceki yıla oranla ikiye katlamayı başardık. Bu yıl en az yüzde 50 büyüme öngörüyoruz” diye konuştu.

74 milyon kişinin yaşadığı Türkiye’de yıllık 200-240 bin seviyesinde seyreden motosiklet satışlarını ‘düşük’ bulan Yamasaki, “İnsanlar motosiklete bir ulaşım aracı gözüyle bakmakta zorlanıyor. Ciddi bir güvenlik endişesi var. Bu algı değişirse motosiklet satışı 1 milyona ulaşır” ifadesini kullandı.

Motosiklet hediyeli fuar

Türkiye’nin tek motosiklet ve bisiklet fuarı 2012 Eurasia Moto Bike Expo, dün başladı. 4 Mart’a kadar sürece fuarda özel şovlar da yapılıyor. Yeşilköy İstanbul Fuar Merkezi’nin 3 salonunda yapılan fuarda hediye yağmuru yaşanacak.

Her ziyaretçiye bir bilet verilirken 2 Nisan’da yapılacak çekilişle 1 kişi Korlas Ducati Monster motosiklet, 1 kişi de Salcano bisikletin sahibi olacak.

CBR efsanesi 20 yaşında

Honda’nın süperspor motosiklet efsanesi CBR bu yıl 20. yaşına bastı. 2012 model CBR1000RR, orjinal CBR900RR’nin, 1991 yılında ilk tanıtımından bu yana kendisinden önceki modelleri şekillendiren ‘tam kontrol’ efsanesi üzerine şekillendirildi.

Honda ekibi 2012 model CBR’da sürüş keyfini daha da artırmak için şasi üzerinde yoğunlaştı. Özellikle daha iyi yol tutuş, çekiş ve frenleme performansı için, yeni tekerlekler, yeni ön ve motosiklet üretiminde dünyada bir ilk olarak, geliştirilmiş balanssız arka süspansiyon kullanılıyor. Yeni model 33 bin 900 liradan satılıyor.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209