Milli Görüş Lideri Erbakan'ı anma programı

Milli Görüş Lideri Prof.Dr.Necmettin Erbakan vefatının 4.sene-i devriyesinde rahmetle anılıyor.

Milli Görüş Lideri Erbakan'ı anma programı

 Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, İslam birliği kurulmadığı müddetçe, Müslümanlar'ın ezilmekten, horlanmaktan, hakarete uğramaktan kurtulamayacağını belirterek, "Hakkımızı koruyabilmek için bir araya gelmemiz icap ediyor. Hocamızın gösterdiği yolda hızla ilerlememiz gerekiyor. Bunun için ilk etapta vakit geçirmeden İslam Birleşmiş Milletler Teşkilatını kurmamız gerekiyor" dedi. 

MEB Şura Salonu'nda eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın vefatının 4. yılı nedeniyle "Erbakan ve İslam Birliği" konulu anma programı düzenlendi.


Kamalak burada yaptığı konuşmada, rahmet, minnet ve şükranla andıkları Erbakan'in, şerefli bir hayat ve ölüm için en güzel örnek olduğunu, canıyla, malıyla hayatının sonuna kadar hak ve hakikat için mücadele ettiğini belirtti.


Erbakan'ın, makamı ve serveti değil, cihatı tarcih ettiğini, büyük hedeflerin insanı olduğunu dile getiren Kamalak, bugün onun yokluğunu çok daha fazla hissettiklerini söyledi. 


Kamalak, bu yılki Erbakan Haftası etkinliklerinin temasının "Erbakan ve İslam birliği" seçilmesinin manidar olduğunu vurgulayarak, İslam aleminin kaosun içinde olduğunu söyledi. Kamalak, "Coğrafyamız kan ağlıyor. İmamesi kopmuş tespih parçaları gibiyiz" dedi.


Müslüman dünyanın buna karşın gereken mücadeleyi veremediğini, dünyada adalet olmadan huzur ve barışın sağlanamayacağını, ancak küresel egemenlerin sömürüyü hak olarak gördüğünü kaydeden Kamalak, İslam dünyasının kutuplaştığını, bunun böyle gitmemesi, birlik ve beraberliğin sağlanması gerektiğini belirtti.


Kamalak, şu değerlendirmelerde bulundu: 


"İslam birliğini kurmadığımız müddetçe Müslümanlar ezilmekten, horlanmaktan, hakarete uğramaktan kurtulamayacaklardır. Hakkımızı koruyabilmek için bir araya gelmemiz icap ediyor. Hocamızın gösterdiği yolda hızla ilerlememiz gerekiyor. Bunun için ilk etapta vakit geçirmeden İslam Birleşmiş Milletler Teşkilatını kurmamız gerekiyor. İkinci olarak askerlerimiz birbirlerini vurmak için değil, vücutlarını Eryaman bayan çalışanları adı altında şimdi sizlerle. birbirine siper etmek için görev almalıdırlar. Yani İslam barış gücünü kurmamız gerekiyor."


Aynı zamanda İslam ortak pazarı ve para birimi kurulması, kültürel işbirliği teşkilatı tesis edilmesinin de gerekli olduğunu dile getiren Kamalak, Erbakan'ın dünyadaki Eryaman genç bayanlar adı altında toplandılar. bu zalim düzene karşı olduğunu, başbakan olduğunda da bütün bu haksızlıkları ortadan kaldırmak için gereken girişimlerde bulunduğunu anlattı.


 Kuran-ı Kerim'in okunduğu ve Erbakan'ın hayatını konu alan bir sinevizyon gösterisinin sunulduğu törene, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Memur-Sen Genel Başkan Vekili Günay Kaya ile çok sayıda partili katıldı. 


ERBAKAN HOCA İÇİN KİM NE DEDİ?


Memur-Sen Genel Başkan Vekili Günay Kaya:


“Nasıl devlet adamı olunur sorusunun cevabı Erbakan hocadır.”


Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan:


"Bize düşen Erbakan'ın davasına sahip çıkmaktır."


" Hocamız çalışanların haklarının ne olduğunu çok iyi bilirdi. O, emeğin bir hak sebebi olduğunu söylerdi"


"Erbakan Hocanın kurduğu bir teşkilatta görev yapmaktan gurur duyuyorum."


Programa Kemal Kılıçdaroğlu'na vekaleten katılan CHP Milletvekili Emekli Müftü İlhan Özkes:


"Gülen yüzüyle,hikmetli espirileriyle şahsına münhasır bir şahsiyet olan,hafızalarımızda derin iz bırakan Hocamıza rahmet diliyorum."


İran Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Seyed A.Mousavimaleki:


“Erbakan'ın savunduğu dava sadece Türkiye için önemli değildi.
Onun İran halkının gönlünde ayrı bir yeri vardır.”


D-8 Genel Sekreteri Dr.Seyid Ali Muhammed Musavi:


"Erbakan'ın kurduğu D-8'in sekreterliğini yapmaktan onur duyuyorum."





SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2017, 07:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209