Millet Hocasına Koştu Erbakan dualarla anılıd

Milli Görüş Lideri 54. Hükümetin Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan ebediyete hicretinin 4. yılında kabri başında anılıyor. Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı’nın organize ettiği anma programında 81 İl Başkanı, Erbakan Hoca’nın kabristanını ziyaret ederek, dua etti.

Millet Hocasına Koştu Erbakan dualarla anılıd
Milli Görüş Lideri 54. Hükümetin Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan ebediyete intikalinin 4. yılında kabri başında anılıyor. Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı’nın organize ettiği anma programında 81 İl  Başkanı Erbakan Hoca’nın kabristanını ziyaret ederek, dua etti. Anmaya Saadet Partisi Genel Başkan Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu, İlyas Tongüç, İsmail Hakkı Akkiraz, Mesut Doğan, Mehmet Karaman, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul İl Başkanı Birol Aydın, GİK üyesi Fetullah Erbaş ve Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Genel Başkanı Salih Turhan da katıldı.


Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı anmak için Merkezefendi Mezarlığı’ndaki kabrine gelenler arasında Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu, Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih Turhan ve Tiyatrocu Ahmet Yenilmez de vardı.


“Tüm ömrünü hakkı hâkim kılmak için harcadı”


Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın kabri başında kısa bir konuşma yapan Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, “Erbakan Hoca tüm ömrünü hak yolunda hakkı hâkim kılmak yolunda harcamıştır. O ömrü boyunca bu şuur içinde mücadele etti. Reel politik algıda sağa sola savrulan biz Müslümanların hali ne olur? Milli Nizam niye kapatıldı? Erbakan hoca hakkı hâkim kılmak istediği için. Milli Selamet sonra Refah neden kapatıldı? İşte bunlar Erbakan Hocanın hakkı hâkim kılmak için çalıştığının belgesi. Rabbimiz onu takip eden bizlere hak yolunda yürümeyi nasip etsin” dedi.


“Esas mesele onu anlamaktır”


Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Genel Başkanı Salih Turhan yaptığı konuşmada, “Esas mesele hocamızı burada anmak değil, anlamak ve ideallerini gerçekleştirmek için gece gündüz çalışmaktır. Bu Erbakan Hocamıza en büyük hediyedir. Bizde onun yolunda gösterdiği hedef ulaşmak için çalışmaya devam edeceğiz ” şeklinde konuştu.


“28 şubat bir darbedir”


Erbakan’ı kabri başında ziyaret edenler arasında Tiyatrocu Ahmet Yenilmez de vardı. Birçok tiyatroda, film ve dizide rol almış olan Yenilmez, yaptığı konuşmada : “Bu memlekette kalkınsın diye bir ömür feda etti. Prof. Dr. Necmettin Erbakan Cumhuriyet tarihinin en başarılı iktidar-larından birine başba-kanlık yaptı. 28 Şubat bir darbedir. O darbenin üç yiğit insanı vardı. Biri Erbakan, biri Muhsin Yazıcıoğlı, biri de Meral Akşener’dir. Bugün öyle bir noktaya gelindi ki 28 Şubat yaşanmamış gibi bir algı oluşturuluyor. Ben 28 Şubat’ın Eryaman grup bayanlar şimdi değerli ziyaretçilerini bekliyor. akabinde devleti yöneten büyüklerden şunu isterim. 28 Şubat’ın sebepleri sorgulanmalı ve millete kan kusturanlardan hesap sorulmalı. Erbakan Hocamıza Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.


“Allah onu idrak etmemizi nasip etsin”


Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu ise yaptığı konuşmada, “Dünya çok zor bir dönemden geçiyor. Zulüm her geçen gün artıyor. Allah bizlere de bu ülkede idare de bulunan kardeşlerimize de akıl versin, idrak versin. Allah Hocamıza rahmet eylesin. Onu idrak etmeyi nasip etsin” ifadelerini kullandı.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2017, 07:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209