Erbakan Ödülleri sahiplerini buldu

Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan adına düzenlenen “Erbakan Ödülleri” sahiplerini buldu. Erbakan Ödülleri Platformu tarafından oluşturulan jürinin belirlediği isimlere ödülleri Beşiktaş MKM’de düzenlenen görkemli törenle verildi.

Erbakan Ödülleri sahiplerini buldu
 Timuçin Mercanoğlu
 
Savaş Değil Barış, Çatışma Değil Diyalog” mottosu ile gerçekleşen Erbakan Ödülleri törenine akademik, sanat, siyaset, iş, spor ve medya çevrelerinden çok sayıda davetli katıldı. Fatih Yener ile Sinan Söyler ney ve gitarla mini resital verdi. 
 


AYDIN: GÜÇLÜ TÜRKİYE HAYALİNİ TEMAYÜZ ETMİŞ DEVLET ADAMIYDI
 

Programın açılışında konuşan Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Birol Aydın, “Ödül töreninin düzenlenmesinde katkısı olan jüri başkanı Prof. Dr. Emre Bağce olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Programın gerçekleşmesinde büyük çaba ve gayret ortaya koyan tertip heyetinin başkanı Abdulkadir Çelebi’ye ve ekibine teşekkür ediyorum. Erbakan Hocamız yeniden büyük Türkiye, madden ve manen kalkınmış, büyük ama güçlü bir Türkiye hayali ile temayüz etmiş bir devlet adamıydı.”
 

BAĞCE: ÖDÜLÜ ALANLARIN KIYMETLİ EMEKLERİ UNUTULMASIN
 

Erbakan Ödülleri Jüri Başkanı Prof. Dr. Emre Bağce, “Yeni yılla birlikte Erbakan Ödülleri Platformu kuruldu. Heyet, ulusal ve uluslararası ödülleri inceledi ve Erbakan’a yakışır olması için saygın kategorilerde ödül olması gerektiğine kanaat verdi. Ve Altı dalda ödül verilmesi kararlaştırıldı. Erbakan’ın hem de ödülü alanların kıymetli emekleri unutulmasın.”  
 


“MEDENİYETİMİZ HAK VE ADALET EKSENİNDE YER ALIR”
 

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Böyle bir ödül töreninin tertip edilmesi takdire şayandır. Erbakan Hocamız siyasi kimliğiyle, mühendisliğiyle ve ekonomiye yaklaşımıyla öne çıkıyor. Ama Erbakan Hocamız bize yeni bir medeniyet anlayışı sundu. Eski değerlerimizi bugüne sunarak nasıl yaşayacağımız konusundaki prensipleri anlattı. Erbakan Hocamızla en azından 45 seneyi bir arada geçirmenin mutluluğunu burada söylüyorum. Erbakan Hoca bize yeni bir medeniyet anlayışı getirdi. Batı medeniyetini bizim medeniyetimizle mukayese edilemeyecek kadar farklı görüyordu. Çünkü bizim medeniyetimiz hak ve adalet ekseninde yer alır” diye konuştu.
 

KARAMOLLAOĞLU: ERBAKAN HOCAMIZ UFKUMUZU AÇACAK ADIMLAR ATTI
 

Erbakan Hoca’nın ufuk açacak adımlar attığını söyleyen Karamollaoğlu şunları söyledi: “Medeniyetin temelinde kültür yatar. Kültürü bize anlatan edebiyattır. Onu bize görsel ya da duygusal olarak anlatan sanattır. Paylaşma konusunda ekonomi yatar. İnsanların kendi enerjilerini belli maksat için yönlendirmesinde de sanat yatar. Bizim medeniyetimiz, inancımızın üzerine inşa edilmiştir. Bizim en önemli özelliğimiz hakka adalete bağlı olmaktır. Bir toplumda eğer adalet bozulmuşsa diğer sahalarda atılacak adımlarla da toplumu ileri taşımak mümkün olamaz. Bilim, problemlerin çözülmesinde, toplumun ileri gitmesinde yapılan çalışmalar neticesinde ortaya çıkan durumdur. Tıp alimlerine, astronomlara, matematikçilere bakın her yerde bilimin nasıl canlandığını bugünkü değerlerin üzerine neler eklendiğini görürüz. Bütün bu sahalarda Erbakan Hocamız ufkumuzu açacak adımlar atmıştır. Siyasetteki üslubu bizim için en önemlisidir. Kucaklayıcıdır. Düştüğü yerden kalkmış ve kaldığı yerden koşusuna devam etmiştir.”
 


ÖDÜL ALACAKLARI JÜRİ BELİRLEDİ
 

Bu yıl ilk defa düzenlenen Erbakan Ödülleri’nin belirlenmesi için bir platform oluşturuldu. Erbakan Ödülleri Platformu adı verilen ve içerisinde alanında saygın kişilerin yer aldığı jüri, ödül verilen kişileri belirledi.
 

6 DALDA ÖDÜL VERİLDİ
 

Altı farklı dalda ödül verildi. Ödül alan isimler şöyle: Bilim Ödülü Yüksek Mühendis Özdemir Bayraktar’a, Düşünce Ödülü Suriyeli mütefekkir Cevdet Said’e, Medya Ödülü CNN Türk Ekonomi Editörü Cem Seymen’e, Sanat Ödülü neyzen Doç. Dr. Süleyman Ergüner’e, Spor Ödülü Kayak sporcusu Ayşe Kader Yavuz’a, Onur Özel Ödülü ise Süleyman Arif Emre’ye verildi.
 

ÖDÜLÜ KİMLER VERDİ
 

Süleyman Ergüner’in ödülünü, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinadar verdi. 
 
Cevdet Said’in ödülünü, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu verdi.
 
Cem Seymen’in ödülünü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Ali Müfit Gürtuna verdi.
 

Özdemir Bayraktar’ın ödülünü, D-8 Genel Sekreteri Sayed Ali Muhammed Musavi verdi. 
 
Ayşe Kader Yavuz’un ödülünü, Saadet Partisi YİK Üyesi Prof. Dr. Mustafa Kamalak verdi.
 
Süleyman Arif Emre’nin ödülünü, Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın kardeşi Kemalettin Erbakan verdi.
 

 

ERGÜNER: MİLLİLİK KAVRAMINI ERBAKAN HOCA ÖĞRETTİ
 

Sanat Ödülü alan Neyzen Süleyman Ergüner, “Bu anlar heyecan dolu. Özellikle Erbakan Hocamız büyük insan, Prof. Dr. Necmettin Erbakan adına düzenlenen törende ödül almak benim için çok büyük bir meziyet. Teşekkür ediyorum. Bu anlamda özellikle bu lokomotifi çeken Saadet Partisi’ne, tertip heyetsine teşekkür ediyorum. Bu sene sanat hayatımın 40’ncı yılı. Bana bu ödül ikinci bir mutluluk verdi. Bizlere millilik kavramını Erbakan Hoca öğretti. Milli olmakla milliyetçi olmak arasındaki farkı da izhar etti.”
 

 

SEYMEN: KİŞİLİĞİ, DURUŞU, ZARAFETİYLE ÖVGÜYÜ HAK EDİYOR
 

Medya Ödülü alan Cem Seymen, “Erbakan Hoca kişiliği, duruşu, zarafeti, kullandığı dildeki incelikle her türlü övgüyü hak eden birisi. Onun adına verilen ödülü almaktan mutluyum. Çok kısa ömrün içinde hayırlara imza atacak işler yapıyorsanız rahatça uyuyabiliriz. Türkiye kadar Anadolu kadar heyecanlandığım bir yer görmedim. Ben bu ülkeye tutkuyla aşığım. Tarım, milli güvenlik kadar önemli. Bunu anlatmak boynumun borcu. Televizyonda tarımla ilgili programa başladığımda çok etkilendim. Topraktan para kazanan insanların zorluğunu gördüm ve hayal kırıklığı yaşadım. Ben televizyonda program yapamaya başladığımda ne tribünlere ne de reytinglere oynamadım. Ama şu an birçok yerden davetler geliyor. Toprağı anlatmayı başardım. Gıdayı yöneten dünyada beş şirket var. Gıda üreten, tohum üreten beş şirketin elinde oyuncağız. 100 tohumdan 75’i ithal. Karadeniz’de 220 çeşit balıktan 5 çeşit kalmış. Türkiye’yi dünyanın en büyük ekonomisi olarak hayal ediyorum. Ülkemizi heyecanımız ve eğitimizle dünyanın en büyük ekonomisi yapacağız ama önce hayal edeceğiz. Özgürlük başkasına muhtaç olmadan kendi kaynaklarından üretebilmektir. Ben bu ülkenin toprağına ve insanına aşığım. Gazeteciliği bu tutkuyla yapıyorum.”
 

 

YAVUZ: AVRUPA’DA TÜRKİYE’NİN BAYRAĞINI DALGALANDIRDIM
 

Spor Ödülünün sahibi Kayak sporcusu Ayşe Kader Yavuz, “Kayak sporcusu babamın desteğiyle 2015 yılında Sarıkamış’ta yapılan yarışmada Türkiye birincisi oldum. 2016’da Erzincan’da, 2017’de Erzurum Palandöken’deki yarışmada birincisi oldum. Polonya’da yapılan yarışlarda dünya ikincisi, Avrupa ikinciliği ve üçüncülüğü aldım. Türkiye’nin bayrağını Avrupa’da dalgalandırdım. Devlet büyüklerimden ricam, engellilerin yanında olmalarıdır.”
 

 

SAİD: TÜRK MİLLETİ İSLAM’IN SANCAĞINI TAŞIYOR
 

Düşünce ödülünü alan Suriyeli mütefekkir Cevdet Said, “Türk milleti İslam’ın sancağını taşıyor. Allah sizlerden razı olsun.”
 

 

ÇOK SAYIDA DAVETLİ KATILDI
 

Törene, sanat, iş, siyaset, medya, yabancı ülke misyonları, sivil toplum kuruluşu çevrelerinden çok sayıda davetli katıldı.
 
Davetlilerden bazıları şöyle:
 
Kosava İstanbul Başkonsolosu Rahim Morina, Sudan İstanbul Başkonsolosu Abdelhamid Altohamy ile Pakistan Konsolosu Dildar Ali, D-8 Genel Sekreteri Dr. Sayed Ali Muhammed Musavi, Irak eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi’nin temsilcisi Abdulnasir al-Mahdadi, Erbakan Hoca’nın kardeşi Kemalettin Erbakan ve yeğeni Sabri Erbakan, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinadar, Ben-Birsen Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu, Hüda-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Dünya Ehlibeyt Vakfı Başkanı Fermani Altun, Yeditepe Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Yusuf Akgün, İBB eski Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, YENİAD Başkanı Selman Esmerer, Dünya Alimler Birliği Türkiye Temsilcisi Abdulvahap Ekinci, Saadet Partisi YİK Üyesi Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Petrol-İş Genel Başkanı Ali Ufuk Yaşar.


Millî Gazete 

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2017, 21:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209