Yeni durum! Yandaş gazeteler bölündü!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek arasındaki çok sert söz düellosu, yandaş gazeteleri de böldü.

Yeni durum! Yandaş gazeteler bölündü!
 İktidara yakın gazetelerden Yeni Şafak, Bülent Arınç'a destek verirken, Ethem Sancak Grubu'na ait Güneş Gazetesi, Melih Gökçek'in Arınç hakkındaki 'paralel' iddialarını öne çıkardı.

YENİ ŞAFAK ARINÇ'IN AÇIKLAMASINI OLDUĞU GİBİ VERDİ. İŞTE O HABER...

Terbiyesizce bir açıklama

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek’in ‘istifa’ çağrısına çok sert cevap verdi: Bu terbiyesizce bir açıklamadır. Benim görevden alınmamı isteyecek kadar haysiyetli biri değil. Bir yerlere yaranmak, oğlunun milletvekilliği adaylığını garantilemek istiyor.

Bakanlar Kurulu dün Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başkanlığında Çankaya Köşkü'nde toplandı. Cumhurbaşkanlığı hizmet birimlerinin, Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na taşınmasının ardından, Başbakanlığa devredilen Çankaya Köşkü'ndeki ilk Bakanlar Kurulu toplantısı yaklaşık altı buçuk saat sürdü. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Arınç, toplantıya verilen aradaBakanlar Kurulu gündemine ilişkin açıklamalar yaptı. Bakan Arınç, bir gazetecinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in kendisini istifaya davet etmesine yönelik bir soruya çok sert cevap verdi. Bakan Arınç, şunları söyledi:

HAYSİYETLİ BİR İNSAN DEĞİL
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek benimle ilgili bazı twitter atmış. Bu terbiyesizce bir açıklamadır. İçeride, Gökçek kim siz kimsiniz diyenler oldu. Bugün buna karşılık vermeden geçmemek lazım. Benim görevden alınmamı isteyecek kadar haysiyetli bir insan değildir. Ben görevimin başındayım. Zamkla yapışmış koltuğa oturan bir insan değilimdir, bunu kendisi çok iyi bilir. Onun istediği noktaya ben siyasi hayatımda çok defa gelmişimdir, her şeyi de feda etmişimdir.

BENİM BİR SEVDAM VAR
Benim bir sevdam vardır ama makam sevdası değildir. Çıkar ilişkisi değil birilerini yaptığı gibi. Ben burada bir dava için varım. Bu dava için ömrümü feda ettim. Ülkeme, milletime hizmet etmek için bu görevleri üstlendim. Allah kısmet ederse seçimlerden sonra bu görevde olmayacağım. Şerefimle yaşayacağım. Sadece emekli maaşımla geçineceğim.

İSTİFAYA DAVET ETMEK HADDİN DEĞİL
Beni istifaya davet etmek, senin hakkın değil, haddin değil. Okkalı cevap vermemi aklıma getirdim ama yapamayacağım. Birincisi, benim kendine değil ama eşine çok büyük saygım vardır. Hayırsever bir kadındır, dindar bir insandır. Biz eşimle Nevin Hanım'ı çok severiz ve beğeniriz. Gökçek hakkında bir şey söylersem Nevin Hanım'ı üzmüş olacağım.

8 HAZİRAN'DAN İTİBAREN KONUŞMAK İSTERİM
İkincisi yeni bir tartışma konusu ortaya atarak seçimlerden önce zihinleri karıştırmak istemem. O yüzden Gökçek ile ilgili 100 konuyu 8 Haziran'dan itibaren ömrüm vefa ederse konuşmak isterim. Ama o gün gelinceye kadar hükümetimi yıpratacak, AK Parti'yi yıpratacak bir sözün, bir işin içinde olmam.

ALEYHİMDE KONUŞACAK HERKESİ BİLİYORUM
Benim aleyhimde konuşacak herkesi biliyorum. Arzu ederseniz size gizli bir mektup ile bunu veririm. 7 Haziran'dan sonra açmanız kaydıyla. Biz kimin nerede havlayacağını neler yazacağını itibarsızlaştırmak için neler yapacağını biliriz. Medyanın içinden de, AK Parti'nin içinden ve dışından da kimlerin cumartesi ve pazar konuşmalarını bir şekilde itibarsız kılmak el nasıl çalışacağını çok iyi biliriz. Ateş çemberinden geliyoruz.

BİR YERLERE YARANMAK İSTİYOR
Gökçek sayın demiyorum, bu yazdıklarıyla bir tek şeyi amaçlıyor. Bir: Bir yerlere yaranmak istiyor. İkincisi: Oğlunun milletvekilli adaylığını garantilemek istiyor. Daha fazlasını bana söyletmesin.

YAPTIĞI TETİKÇİLİK
Benim aileme girmek haysiyetsizliğini göstermesin. Bunlar bel altıdır. Özel hayata saygının da olması gerekir. Ahmet Hakan denen kişi benimle, ailemle ilgili olarak bir yazı yazmış onu kendisine delil olarak kabul ediyor. Ben Ahmet Hakan beyi, sayın Gökçek'ten çok daha önce tanırım. Kanal 7'den beri kader arkadaşlığımız var. Son geldiği noktayı çok eleştirmiş bir insanım. Ama Sayın Hakan, Gökçek'ten çok daha namuslu, haysiyetlidir. O gazetecilik yapıyor. Bunun yaptığı ise tetikçiliktir.

HÜKÜMETİMİN YANINDAYIM
Benim cemaat denen olguya karşı sevgimi ve sempatimi 78 milyon insan bilir ama şunu da çok iyi bilir ki paralel yapı 17-25 Aralık sahtekarlıkları ortaya çıktığı günden itibaren ben hükümetimin yanındayım, ben Sayın Cumhurbaşkanımızın yanındayım. Sadece ben değil eşimle ve ailemle biz, paralel devlet yapılanmasının bir milli güvenlik meselesi olduğunu bilip, bununla mücadele eden insanlarız.

ANKARA'YI PARSEL PARSEL SATMIŞTIR
Her şeyimle ortadayım. Amerika'ya giden, olimpiyatlara koşan benim, bu hizmetlerin ne kadar iyi olduğunu anlatan benim. Bunları gizlemedim ki. Ama Gökçek bunlardan daha fazlasını yapmıştır. Belediye başkanlığı adaylığında ve seçimlerde oy isterken bu yapının kucağında oturmuştur. Bu yapıya Ankara'yı parsel parsel satmıştır. Yurt yerleri vermiştir, zengin iş adamlarına okullar yaptırmıştır. 30 Mart seçimlerine kadar da ağzından da bu paralel yapıyla ilgili bir tek kötü cümle çıkmamıştır. Çok zor seçimi kazandıktan sonra birilerine yaranmak için mücadele ediyor görünmektedir.

HINCINI ÇIKARMAYA ÇALIŞIYOR
Biz o zaman devletin imkanlarını bu yapı için onların kucağına bırakmadık. 2009 ve 2014 seçimlerinde Gökçek'in adaylığına itiraz ettim. Dolayısıyla o günden kalan bir hıncını şimdi bir şekilde çıkarmaya çalışıyor.

SEÇİMLERDEN SONRA HESABINI SORARIM
8 Haziran'a kadar müsaade. Bunu kişisel olarak yaptığını düşünüyorum, 8'inden sonra hesabını sorarım. Ama birileri kuklacılık yaparak bunu kullanmak istemişse benim kulaklarım iyi duyar, onları da teşhir ederim. Onlar da şimdiden korkmaya başlasınlar. Tekrar eşinden ve onu sevenlerden özür diliyorum. Bana böylesine hayasızca hakaret eden bir şahsa herhalde bunları söylemem gerekirdi.
İhtilaf yok, kusuru kendimizde ararız
Başbakan Yardımcısı Arınç açıklamalarında hükümet-cumhurbaşkanlığı çatışması beklentisinde olanları da boşa çıkardı. Cumhurbaşkanı ile aralarında çatışma olduğu iddialarını yalanlayan Arınç şunları kaydetti: Cumartesi ve pazar günleri konuşmalar yaptım. Bir kısım basın Cumhurbakanı ile hükümet ve benim aramda ihtilaf olduğunu belirten yazılar yazdılar. Çok sığ terbiye dışı şeyler konuşuldu.

DEVLETİN BAŞI, BİZİM LİDERİMİZDİR
Biz Cumhurbaşkanımızla duygusal polemiklere girecek insan değiliz, hukukumuz dava arkadaşlığıdır. Devletimizin başıdır. Bunun dışında liderimizdir. Çile insanıdır, örnek bir aile reisidir. Halkımızın kahramanıdır. Konuşmalarıma polemik ve saygısızlık göremezsiniz. Sözlerimi o hiçbir zaman yanlış anlamaz. Çözüm ve diğer konularda kendisini eksik bilgilendirmişsek kusuru kendimizde ararız.

DAVUTOĞLU MASUMDUR
Açıklamalarım öncesi başbakanımızla bu konuyu konuşmadım. Ahmet Davutoğlu bu konuda tamamen masumdur. Bu suç değil ki masumiyetten bahsetmiş olayım.

İZLEME HEYETİ KABULÜMÜZDÜR
Soru üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Erdoğan arasında görüşme yapıldığından haberdar olmadığını aktaran Arınç, İzleme Heyeti'nin oluşturulup oluşturulmayacağı sorusuna ise şu cevabı verdi: "İzleme heyeti konusu bizim kabulümüzdür. İyi çalışırsa bunun faydalı olabileceği kararımız altına alınmıştır."

GÜNEŞ GAZETESİ HABERİ BAKIN NASIL VERDİ?

ANKARA Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Twitter hesabından Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a, ''seni istemiyoruz'' dedi. Arınç'ın, "Cumhurbaşkanımızı seviyoruz onun gücünü biliyoruz ama unutmayın bu ülkede bir hükümet var" açıklamasına tepki gösteren Gökçek, Arınç'ın istifasını istedi.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar da, Arınç’ın Erdoğan'a yönelik sözlerine ilişkin, “Böyle bir kaygıyı dile getirirken bunu medya üzerinden yapmakta çok doğru değil. Sayın Recep Tayyip Erdoğan bizim nezdimizde en fazla saygıyı ve sevgiyi hak eden insandır. Ona karşı konuşurken nezaketli ve saygılı olmak gerekir diye düşünüyorum" dedi.

Önder: Mektuba bir virgül bile eklemedik

DİYARBAKIR'da Öcalan'ın mektubunu okuyan İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Arınç’ın “Cumhurbaşkanı böyle yapmasaydı mektup daha değişik olabilirdi” yönündeki açıklamasına cevap verdi: Buna imkan yok. Çünkü bizim sayın Öcalan’ın yazdığı metne, ne bir virgül ekleme ne bir virgül eksiltme gibi bir yetkimiz yok. Mektupta silah bırakmaya yönelik tarih yoktu.

milligazete.com.tr

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2015, 13:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209