Türk-Arap televizyonları buluşacak

Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, 2012 yılında Türk televizyon kuruluşları ile Arap televizyon kuruluşlarını bir araya getirecek bir proje başlatacaklarını açıkladı.

Türk-Arap televizyonları buluşacak

Türkiye- Afrika Medya Forumu tanıtım toplantısı, Ankara Marriot Otel Prusa Salonu'nda yapıldı. Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, son iki yılda bir süreç başlattıklarını söyledi. Çevre ülkeler başta olmak üzere değişik ülkelerdeki basın kuruluşlarını medya formu ile bir araya getirmeye başladıklarını anlatan Karakaya, Arap Formu'nun çok verimli geçtiğini söyledi. 2012 yılında Türk televizyon kuruluşları ile Arap televizyon kuruluşlarını bir araya getirecek bir proje başlatacaklarını açıklayan Karakaya, "Haftaya Afrika medyasıyla bir araya gelinecek. Afrika ülkelerinde Türkiye algısı çok pozitif. En önemli açılım bu olacak. 9-10 Mayıs'ta 54 Afrika ülkesinden 300'ü aşkın gazeteci ve akademisyen bir araya gelecek. İki gün sürecek toplantı. Konuklarımızı İstanbul'da sosyal bir programda ağırlayacağız. Verimli bir toplantılardan biri olur ve sonuçta bir platform kurulur." dedi.

Değişik Afrika ülkelerinden şimdiden çok fazla öneri almaya başladıklarını ifade eden Karakaya, somut projeler gelmeye başladığını ancak şuan buna girmenin mümkün olmadığını kaydetti. Karakaya, toplantıdan sonra projeleri değerlendireceklerini vurguladı.

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Vika Mazwi Khumalo ise ülkelerinde çok özgür ve hareketli bir basın bulunduğunu ifade etti. Hükümeti gayet eleştirebildiğini anlatan Khumalo, "Özgür bir basın olduğu için mutluyum. Türkiye'de aynı şekilde, açık şekilde sunulmasından da mutluyum. Bütün ülkelerdeki basının dış ilişkileri etkileyebilecek kadar büyük bir güce sahip. Bu nedene bizim basınımıza verdiğiniz önemi takdirle karşılıyoruz. Bu, iki ülke ilişkilerini güçlendirecek ve aramızdaki bağları güçlendirecektir. Bu konferanslardan birini birgün Afrika'da yapılmasını isteriz." diye konuştu.

CİHAN

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209