“TSK düşen jetle ilgili YALAN söyledi”

Mehmet Altan, Sabah’ın yayınlanmayan manşetini deşifre etti.

“TSK düşen jetle ilgili YALAN söyledi”

Sabah gazetesinin önceki gün duyurduğu ve dün yayınlanacağını açıkladığı “bomba haberini” yayınlamaması medyada günün konusu olmuştu. Yayınlanmayan o haberle ilgili çarpıcı iddialar var.

Gazeteci yazar Mehmet Altan, Sabah gazetesinin atamadığı manşetin “Suriye’de düşürülen Türk jetiyle” ilgili olduğunu iddia etti. “IMC” adlı TV kanalının canlı yayınına katılan Altan, “askerin hükümeti düşen uçakla ilgili konuda kandırdığını” öne sürdü.

SABAH NE DEMİŞTİ ?

Gazete önceki gün internet sitesinden yaptığı anonsta haberin “Ankara’da dengeleri değiştireceğini” iddia ederek şunları yazmıştı:

“Habercilikte uzak ara önde giden Sabah gazetesi bir kez daha Türkiye’nin gündemini belirleyecek. Haftalardır üzerinde en çok konuşulan ve akıllarda soru işaretleri bırakan bir olayın perde arkası tüm ayrıntılarıyla göz önüne serilecek. Ankara’da hiçbir şey gizli kalmayacak, dengeler sil baştan yeniden kurulacak. Yarın Sabah okunacak ve konuşulacak.”

İŞTE MEHMET ALTAN’IN O AÇIKLAMALARI:

Mehmet Altan’ın bu iddiaları Genel Yayın Yönetmeliği’ni ağabeyi Ahmet Altan’ın yaptığı Taraf gazetesinin bugünkü manşetinde de yer alıyordu.

Sabah Yazı İşleri’nin haberi manşetten hazırladığı ancak gece yarısı yönetimden gelen emirle haberin sayfadan çıkarıldığı ve yeni bir sayfa hazırlandığı belirtiliyor.



a.20120809172957.jpg




SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209