Tarık Toros: Kime oy vereceğim!..

Yazarımız Tarık Toros, yerel seçimlere bir gün kala "Oyumu vermeyeceğim yer belli. Vereceğim yer de, üç aşağı beş yukarı ortada. İlk defa bu seçimde kafam rahat, içim huzurlu" diye yazdı.

Tarık Toros: Kime oy vereceğim!..

 İŞTE O YAZI...



Yolsuzluk yapan beni yönetemez.



Yığınla bilgiye ulaştım, tanıklıklarım oldu, önemli bölümünü de doğruladım.



Devletin savcısı ve polisi çok titiz bir çalışmayla bir dosya oluşturmuş.



İşin ucu bakanlara ulaşınca hassasiyet katsayısını artırmış, ince eleyip sık dokumuşlar.



Sadece bu değil.



17 Aralık'a giden yolda, son bir yıl içinde, yolsuzluk ve rüşvetle ilgili basında onlarca haber çıkmış. Tek tek buldum, okudum. Üstelik bunlar Yeni Şafak, Akşam, Habertürk gibi hükümete yakın medyada yayımlanmış.



Yine... Devletin Milli İstihbarat Teşkilatı, bu bağlantıları isim isim 2011 ve 2013 yıllarında ayrıntılarıyla belgelemiş. 2011'de FBI'a raporlamış, 18 Nisan 2013'te Başbakan'a sunmuş.



Bir de işin İran ayağı var. Çıkan tüm haberleri okudum. İran'da bu şebekenin elebaşları tutuklandı, mal varlıklarına tedbir kondu, bakanlar hakkında soruşturma açıldı. Biz salıverdik hepsini o ayrı...



Adım soyadımdan ne kadar eminsem, bu yolsuzluk ve rüşvet meselesinden de o kadar eminim.Tüm bu verileri görüp aksini iddia edenin zekâsından da şüphe ederim, kusura bakmasın. Maksadı başkadır der geçerim.



Onun için, yolsuzluk yapan beni yönetemez.



Bunu örten, yok sayan, soruşturma savcılarını ve polisleri hallaç pamuğu gibi atan, olan bitene senaryo diyen... Bilakis, rüşvetin bir numarasına "hayırsever işadamı", evinde kutu kutu dolarlar çıkan genel müdüre "hata etmiş, saflığının kurbanı olmuş" diyen, her kim olursa olsun, olan bitene ortaktır, yapmış gibidir. Benden oy alamaz.



Konuştuğu her üç cümleden birinde Anayasa'yı çiğneyen, ikinci cümlesinde kanunları hiçe sayan, üçüncüsünde "yasağı da yasaklarız, suçsa suç olmaktan çıkarırız" diyen kişi, hukukun ve demokrasinin dışına çıkmış, gayrimeşru yola sapmıştır. Benden oy alamaz.



Kriterim hukuk ve demokrasidir. Kimlik Müslümanlığı değil.



Kaldı ki benim değerlerime hakaret eden...Kutsalıma dil uzatan...



Mesleğimi ayaklar altına alan...



"Örgüt, virüs, haşhaşi, vampir, sülük" diyen kişinin Müslümanlığını da sorgularım.



Hukukun ve demokrasinin içinde... Değerlere ve inançlara saygılı, dünyaya kafa tutmayan... Bireysel hürriyetleri koruyan ve kollayan herkes benden oy alabilir. Alacak da zaten.



Oyumu vermeyeceğim yer belli. Vereceğim yer de, üç aşağı beş yukarı ortada.



İlk defa bu seçimde kafam rahat, içim huzurlu.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2014, 17:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209