Sanal Dünya'nın Tüm ihtiyaçları Arzmedya.net'te

Günümüzde, insanlar kişisel bir çok ihtiyacını internet üzerinden karşılıyor. Artık, market alışverişinden tutun, kıyafet, ev, araç almak bile her şey sanal dünyada.

Sanal Dünya'nın Tüm ihtiyaçları Arzmedya.net'te

 

Günümüzde, insanlar kişisel bir çok ihtiyacını internet üzerinden karşılıyor. Artık, market alışverişinden tutun, kıyafet, ev, araç almak bile her şey sanal dünyada. Elbette, firmalar da bir çok işlemini internet üzerinden yapıyor. Bu da, her işletme için internet sitesine sahip olmayı elzem kılıyor.

İnternet siteleri, web tasarımı firmalarınca hazırlanmaktadır. Şirketler, mevcut internet sitelerini değiştirecekleri, geliştirecekleri ya da yeni bir site kullanacakları zaman, ilk olarak bir web tasarımı firması bulmalıdır. Web tasarımı firması seçimi, işveren şirket için atılacak ilk ama sistemin en önemli adımıdır. Yeterince uzmanlaşmamış bir ekip tarafından hazırlanacak web tasarımı, işveren firmaya bırakın katkı sağlamayı, büyük ihtimalle zarar bile verecektir.

Firmalar, web tasarımı yaptırırken, anlaştıkları firmadan hazırlanacak tasarımda şirketin ulaşım ve iletişim bilgilerinin, ürün ya da hizmet ile ilgili bilgilerin, rezervasyon ya da sipariş bilgilerinin, tanıtım filminin, şirket logosunun vb. Bilgi ve görselin mutlaka yer almasını istemelidirler. Hazırlanacak web tasarımı, hem gerçek hem de potansiyel müşteriye hitap etmeli. Logo tasarımı da bu adımdaoldukça önemli ve gerekli olarak görülmelidir. Bir firmanın kurumsal kimliğini en iyi temsil eden niteliklerin başında gelmektedir çünkü logo tasarımı. Logo sayesinde firmaların kimliğini sembolize edecek en küçük yapı taşı da firma bünyesine dahil edilmiş olur.

Firmalar, tanıtım filmine de ayrı bir önem veriyor. Profesyonel bir firmada uzman bir ekiple hazırlanacak olan tanıtım filmi, yeni müşteriler, yeni pazarlar bulmamıza yadsınamaz katkılar verecektir.

Tanıtım filmi izleyene bilmek istediklerinin tamamını vermenin yanı sıra, şirket talepleri doğrultusunda izleyeni yönlendirmelidir de. Özellikle, tanıtım filmleri hazırlanırken, firma ile ilgili bilgiler veren anlatıcının okuyacağı metin çok büyük önem taşır. Bu metin uzman tarafından yazılmalı. Şirket yönetimi tarafından da son hali verildikten sonra kontrol edilmelidir. Anlatıcının komik bir ses tonunun olması, metindeki dilin devrik cümlelerle yazılması, çekimlerde kameranın sallanıp, uygun planların olmaması gibi amatörlükler, tanıtım filmini amacından uzaklaştıracaktır. Bu nedenle,  filmi hazırlayacak ekibin seçimi ve filmin yapılış aşamasının her adım da kontrolü ihmal edilmemelidir.

İrili ufaklı tüm şirketler, kaç personel istihdam ederlerse etsinler, Kurumsal Kimlik kullanmak arzusundadır. Kurumsal kimlik, tıpkı insanların taşıdığı nüfus cüzdanı gibi, taşıyana yaşamının ispatıdır.

Kurumsal Kimlik, tasarlanırken firmanın logosu, internet sitesi, adresi,  çalışanın fotoğrafı, ismi, çalıştığı birim ve görevi gibi bilgi ve görsellerin yer alması sağlanmalıdır. Kurumsal kimlik, çalışanın, firmasına aidiyet duygusunun artmasını sağlayacağı gibi, şirket yönetimine de personelin mesai takibini, bina içerisindeki hareketliliğini takip etme şansı verir. Çipli Kurumsal Kimlikler, bina ve şirket güvenliği için de önemli kullanılmaktadır.

Şirketler için ayrıntı değil, dikkatli hazırlatılması gerekli olan Kurumsal Kimlik, tasarımından mizanpajına, baskısına kadar uzman ekiplerce yapılmalıdır. Çalışanın utandığı değil, üzerinde taşımaktan gurur duyduğu bir kurumsal kimlik, firmaya olumlu artılar katacaktır.

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2014, 15:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209