SALAMWORLD, KARADAVİ’NİN DUASIYLA TEST YAYININDA

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Başkanı Yusuf el-KARADAVİ SALAMWORLD’ün başarısı için dua etti

SALAMWORLD, KARADAVİ’NİN DUASIYLA TEST YAYININDA
Geçtiğimiz hafta İstanbul’da düzenlenen Dünya Müslüman Alimler Birliği 4. Dönem Toplantısı’nda yeniden Genel Başkanlığa seçilen Mısırlı İslam alimi Yusuf el- KARADAVİ; İslam dünyasının ilk sosyal ağı olarak Türkiye’de kurulan SALAMWORLD’ü Ortaköy’deki Genel Merkez Ofisi’nde ziyaret etti.
Yususf El KARADAVİ’ye ziyaretinde, birliğin Genel Sekreteri Prof. Dr. Muhyiddin Ali KARADAĞİ ve Avrupa fetva Meclisi Başkanı Hüseyin Muhammed Halava da refakat etti. Ziyarette AB Eski Bakanı, AK Parti İstanbul Milletvekili Egemen BAĞIŞ ve AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Özlem ZENGİN Hanım ve İşadamı/Türk Medya Yönetim Kurulu Başkanı Ethem SANCAK’ı temsilen Recep SANCAK da hazır bulundu.
SALAMWORLD Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Abdülvahid NİYAZOV, İslam dünyasının ilk sosyal medya ağı olan SALAMWORLD’ü kuruluş amaçlarını anlattığı konuşmasında: “Bugün, kurumumuz için en tarihi bir gündür. Ümmetimizin en büyük alimlerini ve Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı kıymetli Fıkıh ve Hadis Alimi Üstaz Şeyh Yusuf EL Karadavi’yi, ümmete IT sahasında hizmet etmek üzere yola çıkan SALAMWORLD’de misafir etmekten dolayı büyük şeref duyduk. İnşaAllah, şu anda tamamladığımız ve test aşamasında olduğumuz sosyal platformumuzla Dünya Müslüman Alimler Birliği ile işbirliği ve dayanışma halinde ümmetimize ve insanlığa en hayırlı hizmetleri yapacağız. Özellikle Müslüman gençliğin bu tür bir çalışmaya büyük ihtiyacı var” dedi.
 
NİYAZOV’dan sonra söz alan Yusuf El KARADAVİ de: “İslam dünyasının en önemli beldelerinden olan Türkiye’de ve İstanbul’da yeniden bulunmaktan ve Türkiye’deki gelişmelerden dolayı Allah’a hamd ediyorum. Kardeşimiz, büyük devlet adamı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın Türkiye’nin halk tarafından seçilen ilk Cumhurbaşkanı olması İslam alemi ve insanlık için, barış, refah ve huzur için büyük bir rahmet ve nimettir. SALAMWORLD Projesi’nin ümmetin gençliğine hizmet etmesi için dua ediyorum ve sizleri bu hayırlı girişimden dolayı tebrik ediyorum” dedi ve tüm ümmetin saadet ve selameti, projenin başarısı için hazır bulunanlara bir hayır duası ettirdi. KARADAVİ’nin duasının ardından SALAMWORLD CEO’su Nedim KAYA, projenin test aşamasındaki halini heyete ve katılımcılara bir sunum ile tanıttı ve Ekim ayında tüm dünyada Alfa Test yayınına başlayacaklarını ilan etti.
 
Sunumun ardından konuklar SALAMWORLD Genel Merkezi’nde  akşam yemeği yediler. Yemeğin ardından Üstad Yusuf El KARARAVİ ve KARADAĞİ, SALAMWORLD Yönetim Kurulu Başkanı Abdülvahid NİYAZOV’a bir plaket takdim ettiler.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2014, 21:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209