RTÜK, Avrupa'nın marka değeri oluyor

Avrupa Komisyonu, başvuran ülkelere yayıncılık eğitimi konusunda Türkiye'yi öneriyor.

RTÜK, Avrupa'nın marka değeri oluyor

RTÜK üyesi ve Karadeniz Yayıncılık Düzenleyici Otoriteleri Forumu (BRAF) Genel Sekreteri Dr. Hamit Ersoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, televizyonların denetlenmesi, izlenmesi, raporun oluşturulması ve ihlal oluştuğu zaman raporlama konusunda Türkiye'deki son derece teknolojik sistemin Avrupa'da bile olmadığını söyledi.

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü'nün (KEİ) bünyesinde bulunan Makedonya temsilcilerinin Türkiye'de lisanslama ve izleme eğitimi amacıyla Türkiye'ye geldiğini ve eğitimin sonunda sertifika aldığını belirten Ersoy, BRAF ve ardından İslam Ülkeleri Yayıncılık Düzenleyici Otoriteleri Forumu IBRAF'ın, RTÜK ve diğer ülkelerin muadili kurumlarının bir araya gelerek ilişkileri geliştirdiği bir platform olmasına katkı sağladığını ifade etti.

''Böylelikle, ihracat yapmaya başladık bile'' diye konuşan Ersoy, Ukrayna'nın Avrupa Komisyonu'na yayıncılıkta küçüklerin korunması, raporlama ve denetleme işlemlerinin yapılması konularında eğitim desteği istediğini ve komisyonun bu konuda en iyi durumda bulunan ülkenin Türkiye olduğunu belirterek, Ukrayna'yı RTÜK'e yönlendirdiğini anlattı.

Azerbaycan'ın da Avrupa Komisyonu'na benzer talepte bulunduğunu belirten Ersoy, şöyle devam etti:

''Azerbaycan da benzer talepte bulununca, Avrupa Komisyonu Ukrayna ve Azerbaycan için ortak bir eğitim programı oluşturdu. Bu iki ülkeden uzmanlar, geçen yılın son aylarında Avrupa Komisyonu'nun finansmanıyla Türkiye'ye gelerek, akıllı işaretlerin nasıl çalıştırıldığını, oluşturulduğunu, izleme ve raporlamanın nasıl yapıldığını bir haftalık program çerçevesinde öğrenip gittiler. Bu bizim için henüz bir başlangıç.

İslam ülkeleri arasında da RTÜK muadili olmayan birçok ülke var. Gelecek dönemde, bu ülkeler bize müracaat ederek 'RTÜK tecrübenizi bizimle paylaşır mısınız?' diyebilir. Dolayısıyla gidip onlara belki de teknik danışmanlık yapacağız. Ben bunun olabilmesini 3-5 yıl içinde bekliyorum. Bunlar forumun dolaylı sonuçları.''

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209