Özcan "Meclis Üyesi Belediye Başkanı'nın eli, kolu, kulağı olmalıdır"

"Meclis Üyesi Belediye Başkanı'nın eli, kolu, kulağı olmalıdır"

Özcan
 "Meclis Üyesi Belediye Başkanı'nın eli, kolu, kulağı olmalıdır" 

2009 seçimlerinde 11. sıradan Fatih Belediyesi Chp Meclis üyesi olan Suat Özcan'a, meclis üyesi ne iş yapar, nasıl olmalıdır, 5 yılda neler yaptınız diye sorduk. Sorularımıza içtenlikle cevap veren, Fatih Belediyesi Meclis Üyesi, grup sekreteri, spor komisyon üyesi ve aynı zamanda Fatih Bayan Futbol takımı başkanı Özcan "Meclis Üyesi Belediye Başkanı'nın eli, kolu, kulağı olmalıdır" dedi.  
"Meclis Üyesi halkın sorunlarını önerge haline getirip, başkanlık makamına sunan, halkın arasında olan, sorunları bilen seçilmiş kişidir" diyen Özcan Meclis Üyesi seçildiği günün ertesinde çalışmaya başlar. Bu bir gönül işidir. Halkın arasında dolaşıp, halkın sorunlarını önerge haline getirip meclise sunmalıdır. 5393. Belediye Kanunlarını bilmelidir." diyerek konuşmasına devam etti. 
"Meclis üyeliği gönül işidir"
380 bin seçmen nüfusu bulunan Fatih ilçesinde CHP Belediye Meclis Üyesi olan Özcan,  İstanbul'un 39 ilçesindeki tüm meclis üyelerinin yılda en az bir kere bir araya gelmesi, birbirini tanımalarının gerektiğine dikkat çekerek "Meclis üyesi arkadaşlarımız başarılı çalışmalar yapmış, halkın sorunlarını önerge haline getirip, soruna cevap bulma noktasında çözüm yolları üretmiştir. Bunların çevre ilçelere örnek olması noktasında bir araya gelip meclis üyelerinin fikir alış verişinde bulunmaları gerekir. Yapılan başarılı çalışmalar anlamında CHP 2014 seçimlerine hazırdır" diyen Özcan " Meclis üyesi, başkanı temsil eden kişidir. Halkla içiçe olmalı, vatandaşın doğumdan ölüme, yanında olmalı, seçimden seçime değil, seçildiği günden itibaren sokakta olmalıdır." dedi.
Chp Fatih meclis üyesi olarak seçildiği günden beri İstanbul'da en büyük meclis gündem arşivine sahip olduklarını iddia eden Özcan "Meclis tutanak ve gündemleri, meclise sunduğumuz 300'e yakın önerge, 200 önergeye verilen cevaplar, 100'e yakınına verilmeyen ve tarih sırasına göre arşivlenen önergeler, meclis olarak çıktıkları her türlü yayın organa ait arşivimiz var" diyerek, bütün dökümanları İl Başkanılığına gönderdiklerinide söyledi. 
Fatih'te 50 ye yakın amatör spor kluplerinin sorunlarını önergeleştirerek ödül yönetmeliği çıkarttığını, malzeme yardımı aldıklarını, klüpler şampiyon olduğu taktirde belediyede tarafından ödüllendirildiklerini, bayan futbol takımına yaptığı destekle genç kızlarımızı futbola kazandırdıklarını da sözlerine ekledi. 
35 bin nüfuslu, Fatihin 2. büyük mahallesi, Hırka-i Şerif Mahallesinde oturduğunu belirten Özcan "Mahallemizin 20 bin seçmeni var. Bu seçmenlerin CHP 'nin tüzüğünde olan katılımcı demokrasiye katılımlarında bizler meclis üyesi olarak bir aracıyız. Meclis Üyeleri, muhtarlarımızla fikir alış verişinde bulunup mahalle bazında sorunları yönetime taşımalıdır." diyerek  "Meclis Üyeleri ayda bir kez İlçe başkanı, delegeler, üyeler, yönetim kurulu ile tüzüğün ilgili maddesine göre ayda birkez bir araya gelir, 1 aylık çalışmalarla ilgili bilgilendirir." dedi. 
CHP Belediye Meclis Grubu olarak Fatih'te çok iyi çalışmalara imza attıklarını, başarının yolunu araladıklarına inandığını söyleyen Özcan "Komiyonlara seçilecek kişiler o konuda bilgili olmalıdır. Meclisin en önemli komisyonlarından biri denetim komisyonudur ve önemlidir. Denetleyecek kişilerin bu konuda donanımı olması gerekir.  Meclis üyeleri bulunduğu ilçede aşamadığı önemli konuları İlçe Başkanı ile paylaşarak, Genel Merkeze iletip BMM'ne önerge olarak taşımalıdır" dedi. 

Haber Röportaj :Selvi Sarıtaç

YORUM EKLE
YORUMLAR
SEDAT OZCAN
SEDAT OZCAN - 10 yıl Önce

BEN YILLARIN PARTİ EMRKÇISI VEDE SENDIKASI OLARAK, YEREL YÖNETİMLERLE BİLGİ BİRİKİMİM OLDUGUNU DÜŞÜNEN BİRİSİ OLARAK ..CHP.Lİ YANI FATIH TE MECLİS GURUBUNU BASARILI GÖRUYORUM..BİZLERİ VEYA BASKALARINI TATMIN ETMIYEN BİR UYGULAMA VAR İSE CHP FATIH İLÇE YÖNETİMİ VEDE İL YONETİMİDİER..MECLİSİN ÇALIŞMA PROGRAMI ORTADIR..İL VEDE İL NEREDEDIR..BOŞLUK CHP.LI OLMAYAN YÖNETİCİLERDEDIR..SAYGILARIMLA..

SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209