Mimarlar odası önce konuştu, sonra unuttu!

İstanbul 1. İdare Mahkemesi’nin Taksim Yayalaştırma Projesi’ni iptal ettiğini, 3 Temmuz günü kamuoyuna ilk duyuran Zaman Gazetesi oldu.

Mimarlar odası önce konuştu, sonra unuttu!

  - İSTANBUL

İstanbul 1. İdare Mahkemesi’nin Taksim Yayalaştırma Projesi’ni iptal ettiğini, 3 Temmuz günü kamuoyuna ilk duyuran Zaman Gazetesi oldu.

İptal kararı, İstanbul 6. İdare Mahkemesi’nin Topçu Kışlası projesi ile ilgili verdiği ‘yürütmeyi durdurma’ kararının gerekçesinde yer alıyordu. 6 Haziran 2013 tarihinde verilen iptal kararının gerekçesi 3 Temmuz’da imzalanarak taraflara tebligat çıkarıldı. Taksim Yayalaştırma Projesi ile ilgili 1/1000 ve 1/5000 ölçekli planların iptali davasında davacı taraflardan biri de Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi idi. Zaman’a konuşan Mimarlar Odası Avukatı Can Atalay, “20 gündür kararı biliyoruz ama yargıya olan hürmetimizden ötürü bir şey söylemedik. Hatta 22-23 gündür biliyoruz. Ama gerekçeli kararı görmeden mahkemenin adına konuşmuş olmak istemeyiz. O yüzden bir şey söylemedik şu ana kadar.” şeklinde beyanlarda bulundu. Bu açıklamalar, “Mimarlar Odası bu karardan haberdarmış” başlığı ile 4 Temmuz tarihinde Zaman’da yer aldı.

Kamuoyunda ses getiren haberden sonra Mimarlar Odası, yalanlama mahiyetinde bir açıklama yaptı. Altında Mimarlar Odası Başkanı Eyüp Muhçu ve Avukat Can Atalay’ın isimlerinin yer aldığı açıklama, bazı basın kuruluşlarında ve odanın internet sitesinde yayınlandı. Atalay’ın Zaman’a verdiği demeçteki ifadeleri, yoruma ve izaha gerek bırakmıyor. UYAP üzerinde açılan görüşme tutanağından kararın içeriğini bildiklerine dikkat çeken Atalay, ses kayıtlarına göre “Ama gerekçeli kararı görmeden yorum yapmak doğru olmazdı.” diyor. Önce 20 gündür kararı bildiklerini beyan eden Atalay, sonra kendisini de düzelterek, “Hatta 22-23 gündür biliyoruz.” ifadelerini kullanıyor.
//www.zaman.com.tr

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209