Kaçkar Tv’ye RTÜK Cezası

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Trabzonspor’un hak arayışına destek vermek için kurulan Trabzon Kürsüsünün 3.’üncüsünü düzenlediği ‘Şike Panellerinin’ ardından bu panelleri yayınlayan Kaçkar TV’ye 12 bin TL ceza verdi.

Kaçkar Tv’ye RTÜK Cezası

 Fenerbahçe kulübünün şikayeti üzerine alınan cezanın ardından ise RTÜK’e tepki yağıyor. ‘Halkı galeyana getirmek, insanları aşağılamak kurumları küçültmek’ gibi bahanelerin arkasına sığınan RTÜK heyeti sarı lacivertlilerin baskısına dayanamayarak böyle bir skandal karara imza attı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Trabzon Kürsüsü Başkanı gazeteci Ulaş Özdemir, “Sonuçta biz zaten bu panelleri canlı yayın verecek kanal bulamıyorduk. Buna kendi içimizde ki kanallar da dahil. Uyduda olan kanallar dahil. Kaçkar TV ile konuştuk onlar seve seve kabul ettiler bu panelleri yayınlamayı. Değerinin kat kat altında yayınladılar. Her türlü teknik imkanı bize sundular. Ben zaten savcılığa bununla ilgili suç duyurusu vardı. Çünkü yayın bandını istemişti. Ancak RTÜK şikayetini bilmiyorduk.

Fenerbahçe Kulübü şikayeti yapan. RTÜK’de incelemiş. “Halkı galeyana getiriyorsunuz, insanları aşağılıyorsunuz kurumları küçültüyorsunuz” diyor. Dolayısı ile de ilgili kanun maddeleri gereğince 12 bin TL ceza kesiyor. Biz bu panelleri yaparken sistemi zaten rahatsız edeceğimizi biliyorduk. Bilmemek için aptal olmak lazım. Ama biz sistemi rahatsız ederken kendi içimizde ki insanları rahatsız edeceğimizi bilmiyorduk. “Bu paneller ne işe yarıyor. Ben bu panellere inanmıyorum” diyen Trabzonsporlu bazı çok bilmiş arkadaşlarımız vardı. Şimdi bu panellerin ne işe yaradığını, asıl hedefimiz olanları nasıl rahatsız ettiğimizi her halde anlamışlardır.

Sonuçta bu ağır bir ceza. Trabzon Kürsüsü olarak Kaçkar TV’yi bu ceza anlamında yalnız bırakmayacağız. Sonuçta bu ceza Kaçkar Tv’ye değil bize kesildi. Adalet arayan insanların sesi oldu o kanal. Sonuçta adalet arayan insanlara ceza kesildi. Haliyle gereken desteği vereceğiz ödeme konusunda” dedi.

Trabzon Kürsüsü'nün resmi twitter hesabından yapılan açıklamada ise "Kaçkar TV Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Onay: Bu haklı davanızda yanınızdayız. Yine panel yapın, yine yayınlarız" denildi



Kaçkar Medya Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Onay'ın açıklaması;

RADYO Televizyon Üst Kurulu, Trabzon’da düzenlenen Şike Paneli’ni canlı yayınlayan Kaçkar Televizyonu’na 12 bin TL para cezası verdi. Kaçkar Medya Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Onay, şike panelinin ardından RTÜK’ün ilginç nedenlerle üs tüste kuruluşlarına ceza kesmeye başladığını belirtti, “Bu cezaların toplamı 100 bin TL’ye ulaştı. Ayrıca yabancı lisanslı bir TV kanalımız da kapatıldı” dedi.

Rize’den uydu aracılığı ile ulusal yayın yapan Kaçkar Televizyonu, Trabzonspor’un şike sürecinde hak arayışına destek vermek amacıyla Trabzon Kürsüsü tarafından 3’üncüsü düzenlenen Şike Paneli’ni canlı yayınla ekranlarına taşıdı. Panelin ardından Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), yayın hakkında inceleme başlattı. İnceleme soncuda RTÜK, Kaçkar TV’ye 12 bin TL para cezası verdi. Cezanın ardından Trabzon’da sosyal medya üzerinden RTÜK’e tepki yağarken Kaçkar Televizyonu’na destek mesajları verildi.

“TRABZONSPOR ŞİKE NEDENİYLE MAĞDUR EDİLMİŞTİR”

Kaçkar Medya Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Onay, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada Trabzon`da gazeteciler tarafından oluşturulan "Trabzon Kürsüsü"adlı platformun yaklaşık 4 ay önce "şike paneli"düzenlediğini hatırlattı, Kaçkar TV olarak paneli canlı olarak yayınladıklarını belirtti. Onay’ın açıklaması şöyle:

“Bir kere şuna inanıyorduk. Şike Türk futbolunun kangrenidir ve Trabzonspor şike nedeniyle mağdur edilmiştir. Tertip komitesinin davetlilerine baktığımda davetliler arasında şike konusunda oldukça ağır ifadeler kullanan, bir çok konuda kendisine muhalefetim olan ancak bu konuda kendisine yüzde yüz destek verdiğim Mehmet Baransu`da vardı..Hem konu,hem de konukları açısından tehlikeli! bulunacağını ve kimsenin de bu paneli yayınlamak istemeyeceğini bilmemize rağmen programı seve seve yayınladık. Bu tarihten sonra bir çok adaletsiz uygulaması olduğunu bilinen RTÜK bizleri 500 TV arasından az sayıda kaydı altına alınan TV’ler arasına koydu ve ilginç nedenlerle üs tüste bizlere cezalar kesmeye başladı. Bu cezaların kesilme nedenleri arasında "sms duyuruları ekranda fazla kaldığı, sponsorun isminin müzik programı içinde söylendiği, gizli reklam yayınlandığı"gibi nedenler yer alıyordu ve her biri 11.886.00 TL tutarındaydı. Üstelik bu cezaların bazılarının önce uyarı,ardından uyarı tekrarı nedeniyle kesildiği belirtilmişti.Oysa bizim böylesi bir uyarıyı tekrar etmemiz de söz konusu değildi”

4 AYDA KESİLEN CEZALAR 100 BİN TL’YE ULAŞTI

Bu cezalar yetmemiş gibi bir de Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın kendilerine ayrı ayrı cezalar kestiğine dikkat çeken Onay, “Son kesilen bu cezayla birlikte, bizlere paneli yayınladığımız tarihten bu yana yani 4 ayda kesilen cezaların toplamı 100.000 TL’ yi geçmiş durumdadır. Mahkemelere yaptığımız itirazlardan da sonuç alamadığımız için aldığımız kredilerle borçlarımızı ödüyoruz. Şike paneliyle ilgili RTÜK tarafından verilen cezanın gerekçesi Mehmet Baransu`nun yaptığı konuşmayla halkı galeyana getirdiği, kin ve nefret telkin ettiği,bazı şahısları tahkir ettiği"gibi gerekçeler içermekte..Yani sözde hukuki bir dayanak söz konusu. Oysa, ,Baransu`ya bu konuşmasından dolayı bu nedenlere bağlı mahkemelerce bir ceza verilseydi ve bizde bunu yayınlamış olsaydık”

BİR TELEVİZYON KANALIMIZDA KAPATILDI

RTÜK`ün verdiği bu cezaya hiç bir itirazları olmadığını ifade eden Onay, “Ortada mahkemenin verdiği bir ceza kararı yok ama RTÜK mahkemenin yerine hukuki bir karar vererek bize ceza kesiyor. Kaçkar Medya grubuna kesilen cezalar keşke bu kadarla kalmış olsa. Bünyemizde bulunan,yabancı lisanslı olan yani denetimi lisans alınan ülkeye ait olan ANC adlı bir televizyonumuz da gayri hukuki olarak RTÜK marifetiyle kapatıldı.RTÜK hukuken böyle bir karar alamayacağı için bizlere bir yazı tebliğ edilmedi ancak ilgili kuruluşa şifaen iletilerek TV’ miz kapatıldı.RTÜK`e dayalı medya haberlerine göre `Yanıltıcı olmamak ve tüketicinin çıkarlarına zarar vermemek` yayıncılık ilkesini ihlal ettikleri gerekçesine dayalı olarak 5 kanalı kapattırmış ve bu TV’ler RTÜK `Tedavi amaçlı` çeşitli bitkisel ürünleri tanıtarak, satış için ekrana bilgilerini getirdiği"için bu kararı vermiş" Bir kere RTÜK yabancı lisanslı bir televizyonu hukuken kapatamaz.Bunun olabilmesi için Dünyanın bütün televizyonlarından RTÜK`ün sorumlu olması gerekir..O nedenle olacak ki bizlere bununla ilgili hiç bir tebligat yapılamamış sadece yayını çıktığımız doğan platformu bize kararı sözlü bildirmiş..İşin ilginç yanı bu bitkisel ürünleri üreten firmanın kiraladığı bu diğer dört tv`den üçünün yayını devam ediyordu!Daha ilginç olansa;Kapatma kararı alınan bu televizyonumuz aylardır bir tek bitkisel ürün satmıyordu.”

BİRGÜN HERKES YAPTIĞININ KARŞILIĞINI BULUR

Başbakan Erdoğan’ın memleketi Rize`den 25 yıl önce yayına çıkmış ve Anadolu ruhunu ayakta tutmak için çeşitli zorluklara göğüs geren bir medya kuruluşu odluklarını ifade eden Onay, açıklamasını şu ifadelerle tamamladı.

“Ekmeğimizi kazandığımız kuruluşumuz bu gelişmeler karşısında çaresiz kalmış durumdadır.Maalesef bürokrasi iktidar gücüne dayalı sırça köşkler oluşturmuş ve burada kendi keyfiyetini hakim kılıyor..Bu kişiler,eğer bir yetkiliye ulaşıp da derdinizi anlatmaya kalktığınız da hazırladıkları tek yanlı dosyalarla sizleri haksız çıkarıyor..Bunu daha önce yaşadığım için beni dinleyeceğinden emin olduğum,ulaşabileceğim hiç bir kimseye ulaşmak istemedim.Ama ben inanıyorum ki, bir gün herkes yaptığının karşılığını bulur. İlahi adalettir bu”

Haber:www.kackartv.com.

Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2017, 23:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209