İstanbul'un Sesi'nde yepyeni bir program

Emrah İriç, Bir Deste Gül programı ile İstanbul'un Sesi Radyosu'nda.

İstanbul'un Sesi'nde yepyeni bir program

Özel radyoların yayın hayatına başladığı yıllardan bugüne kadar yerelden ulusala radyo sektörünün her kademesinde yer alan Emrah İriç, 2 yıllık aradan sonra yeniden dinleyicileri ile buluşuyor.

İstanbul'da 91.8 frekansından yayın yapan, uydu ve internet aracılığı ile tüm dünyada dinlenebilen İstanbul'un Sesi Radyosu'nda her cumartesi 23'le 01 arasında yayınlanacak olan Bir Deste Gül isimli programda İriç, ünlü şairlerin unutulmaz şiirlerini dinleyicileri ile paylaşacak. Programda dinleyicilerden gelen şiirleri de seslendirecek olan İriç 2 saat sürecek program için şunları söyledi:

"2 saat boyunca şiir, muhabbet, hoş sohbet olacak. Gökkuşağının 7 rengini küçük gülüşlerde arayıp mutlu olmaya çalışacağız. Zaman  zaman telefon bağlantıları ile, dinleyicilerimizin şiirlerini onların bizzat kendilerinden dinleyeceğiz. Bazen de herkesin tanıdığı bildiği isimleri konuk edeceğiz."

"GECE DİNLEYİCİLERİ ÖZELDİR"

"Gece dinleyicileri özeldir. Çünkü onlar reyting çemberinin dışındadırlar. Ruhuna, gönlüne hitap edenin peşindedirler." diyen İriç programın neden haftada bir gece olduğuna da açıklık getirdi:

"Radyo sektöründe uzun yıllar çalıştım. 2009 yılında Moral FM'de son programı yaptıktan sonra bir daha mikrofona konuk olmanın ötesinde çıkmadım. Özel bir program için hiç vakit bulamadım. Şu an Türkiye'nin büyük haber sitelerinden biri olan Haberler.com'un yazı işleri müdürlüğü gibi önemli bir sorumluluğu taşıyorum. Mikrofon tozu yutanlar bilir, o tozu yutan mikrofondan bir daha vazgeçemiyor. Bunu anlatması gerçekten zor. Şimdi çoçukluğumdan beri aşık olduğum hobimi, ilk mesleğimi yeniden icra etme fırsatı buldum. Haftalık olağan işlere bakınca haftada bir gün bir gece ancak fırsat bulabiliyorum. İnşallah onu da aksatmadan götürürüz. Şiir seven herkesi bekliyorum."

EMRAH İRİÇ KİMDİR?

Bir çok önemli programda sunuculuk yapan, Orhan Hakalmaz'dan Mehmet Altan'a, Bedirhan Gökçe'den Nevzat Tarhan'a kadar sayısız ismi radyo programlarında misafir eden, çok çeşitli röportajlar yapan, internet medyası üzerine çeşitli seminerler veren ve çok sayıda ses getiren özel habere imza atan İriç,

2011 yılının Mart ayından bu yana Haberler.com internet sitesinin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü olarak görev yapıyor.

Ordu Korgan doğumlu olan Emrah İriç, 4 Eylül 1980'de dünyaya geldi. Çocukluk yıllarını Fatsa'da geçiren İriç, ilköğretim ve lise öğrenimini burada tamamladıktan sonra, okul yıllarında da merakının olduğu mesleğe, spikerliğe başladı. Yerel bir radyoda ilk denemelerini yapan İriç, tecrübelerini her geçen gün artırarak bölgenin en güçlü radyolarında görev almayı başardı. Çalıştığı radyolarda sunuculuğunun yanı sıra teknisyen, program müdürü, yayın yönetmeni görevlerinde de bulundu.

İş yaşamı son derece aktif olan İriç, lise sonrası 2 yıl ara verdiği okul hayatına yeniden bir başlangıç yaptı. Üniversite sınavlarına hazırlandı. Sınava girdiği sene oldukça iyi bir derece yapmasına rağmen teknik lise (İmam Hatip) engeline takıldı. İstediği bölümse Radyo-TV-Sinema idi. İkinci bir denemesinde de yine aynı engelle karşılaşan İriç, şimdi AÜ Kamu Yönetimi bölümünde okuyor.

2003 yılının Ekim ayında İstanbul'a yerleşen Emrah İriç, 8 yıl çalıştığı Moral FM'de Kahve Molası, İncir Çekirdeği, Berceste, Basında Bugün gibi haber ve sohbet programlarını hazırlayıp sundu. Aynı zamanda Haluk İmamoğlu, Cemal Uşşak ve Safa Mürsel'in sunduğu Panorama programının da yapımcılığını üstlendi.
Moral Dünyası dergisinde zaman zaman yazıları yayınlanan İriç, 2006(Eylül)'dan 2011(Ocak)'e kadar sürdürdüğü Moralhaber.net yayın yönetmenliği görevinden ayrılarak Haberler.com sitesinin yazı işleri müdürlüğü görevini kabul etti.

Emrah İriç, medya dünyasının en tanınmış, TRT kökenli spikerlerinden spikerlik sunuculuk eğitimi aldı. Sırrı Er'le başlayan bu eğitimler, sırasıyla Oktay Mahşer, Gülgun FEYMAN, Attila SARIKAYALI, Orhan AYHAN ve Bülent ÖZVEREN'le (Kuşdili Eğitim Merkezi) devam etti.

Bir çok önemli programda sunuculuk yapan, Orhan Hakalmaz'dan Mehmet Altan'a, Bedirhan Gökçe'den Nevzat Tarhan'a kadar sayısız ismi radyo programlarında misafir eden, çok çeşitli röportajlar yapan, internet medyası üzerine çeşitli seminerler veren ve çok sayıda ses getiren özel habere imza atan İriç evli ve İngilizce biliyor.

İSTANBUL'UN SESİ RADYOSU NASIL DİNLENİR?

İstanbul'un Sesi Radyosu Marmara Bölgesi'nden 91.8 frekansından dinlenebilmektedir. İstanbul'un Sesi Radyosunun yayınlarını internet üzerinden

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209