Haber Marmara Gazetesi tetikçiliğe mi soyundu ?

Haber Marmara Gazetesi tetikçiliğe mi soyundu !

Haber Marmara Gazetesi tetikçiliğe mi soyundu ?
 Haber Marmara Gazetesi tetikçiliğe mi soyundu ?

Çtalca Ak Parti aday adayları arasındaki en büyük mücadele medya üzerinden yapılmaya başlandı. 
Haber Marmara isimli gazetenin açık bir şekilde desteklediği  Mehmet Erçağ'ı aday  yapabilmek için haberlerinin yeterli olmayacağını gören haber marmara gazetesi; gazeteciliği bir yana bırakıp, varsayımlar üzerinden tehditler savurarak  tetikçiliğe mi soyundu?

Amaç Kaymakam Nevzat Taşdan'ı yemek mi? 
Şimdi aklı selim olarak öncelikle şu sorulara  cevap vermek gerekiyor;

1-) Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı Hasan Nesrin birilerilerini aday yapma ve birilerini yeme adına Çatalca'da hangi aday adayı ile telefonda saatlerce konuştu mu?

2-) Hasan Nesrin 15 Kasım günü saat 22.00 sularında hangi aday adayını arayarak Kızım İntihar edecek bunun sorulusu da; Öğretmeni, Okul Müdürü, Milli Eğitim Müdürü ve Kaymakam olacak dedi mi?
3-)Tüm bu  senaryolar önceden hazırlanıp belirli bir kişiyi aday yapabilmek için kamuoyunda en güçlü aday olarak gözüken adayların önünü kesme planalrı olabilir mi? 
4-) Haber Marmara Gazetesi, aday adayları netleşmeye başaldığı  süreçte yoğun bir şekilde Çatalca Kaymakamı Nevzat Taşdanı karalayabilmek için kimlerle ne tür pazrlıkalr yaptı?

5-) Er olamayıp çağdışı entrikalarla aday olabilme peşinde olanlara medyanın uyanık ve tarafsız olması gerek miyor mu? 
6) Gazetecilik haber  vermek mi? Yoksa yapacağı haberden nasıl nemalanırımın hesaplarını yapmak mı?
Biz de, bir medya mensubu olarak buradan haber marmara Gazetesine soruyoruz?


Çatalca'ya eğitimde devrim yaptıran,İstanbul 35. Sıralamada  Türkiye seviyesinin altında olan bir ilçeyi ÇABA projesi ile Zirveye taşıyan Kaymakam Nevzat Taşdan ve Milli Eğitim Camiası görmezden gelinerek karalama kampanyasına girişiliyor?

125 Öğretmenin, okul müdürlerinin ödül aldığı o görkemli ödül töreninden ve bu başarılardan neden hiç bahsedilmiyor? Kaymakam Nevzat Taşdan'ı ekarte edebilmek adına, belirli bir adaya şirin gözükme ve belirli menfaatler elde edebilme ümidiyle habercilik  etik ilkelrini hiçe sayarak, kaleminden kan damlarcasına belirli seneryoları gündeme taşımak gazetecilik mi?

Çok yakında; Çatalca'nın taşları bağlanmış, köpekleri salıverilmiş bir şehir olmadığını  herkes görecek bilecek, Çatalca çok daha iyi yerlere taşınacaktır. 
Siyasi ve ekonomik rantlar uğruna; kimsenin namusu, makamı, geleceği  töhmet altına bırakılamayacak, sadece habercilik yapanlar, öbjektif gazetecilik yapanlar var olacak kalıcı olacaklardır. 
Şimdi buradan bir kez daha soruyoruz Haber Marmara Gazetesine Yaptığınız; 
"14 YAŞINDAKİ KIZ ÇOCUĞU İNTİHAR ETTİ ŞİMDİ MUTLU MUSUNUZ?" haberini hangi habercilik kriterleri ölçüsünde yaptınız? Haberinzide suçladığınız tarafların görüş ve açıklamalarını  aldınzı mı? Tek taraflı karalama kampanyaları ile Çatalcaya ÇAĞ ATLATACAĞINIZI MI sanıyorsunuz? 
Ön yargılı bir şekilde yaptığınız "Çatalca'da 14 yaşındaki kız çocuğu namus bekçiliği yapan okul müdür yardımcısı, müdür yardımcısını koruyan ilçe milli eğitim müdürü ve astlarını korumaya ve konunun üzerini kapatmaya çalışan Kaymakam Nevzat Taşdan yüzünden az kalsın canından oluyordu." haberinin hangi vicdan ve haber kriterleri ölçüsü ile yaptığınızı açıklıyorsunuz ya da açıklayabiliyor musunuz?
Bu intihar girişiminin gerçek olup olmadığı, gerçekte böyle bir girişim olmuşsa bile peşinen bir yerleri suçlu ve mahkum göstermenin hangi habercilik kriterleri ile yapıldığını kamuoyuna açıklma yapmak zorunda hissediyor musunuz? Böyle bir açıklama yapmayı düşünüyor musunuz?
Yoksa; medya gücü belirli bir kesim adına belir bir kesmi karalama ya da yok etme aracı olarak kullanıalbilir mi? Bu nu da kamuoyuna açık bir şekilde deklare etmenizi kamuoyu ivedilikle beklemektedir bunu da sayfanzıda haber yapacak mısınız?



YAPILAN İNTİHAR HABERİNİN  AŞAĞIDAKİ MANŞETLERLE İLİŞKİSİ VAR MIDIR?

YUKARIDAKİ HABERE KONU OLAN ŞAHISLAR İÇİN SÖZ HAKKI KULLANDIRILMIŞ MIDIR? HABER YAPARKEN BU ŞAHISLARA KONU İLE İLGİLİ BİLGİ SORUL MUŞ MUDUR?

ÇATALCA AK PARTİ DE BİRİLERİ, BİRİLERİNİN ÖNÜNÜ KESMEK İÇİN BELİRLİ BİR KISIM MEDYAYI KULLANMAKTA MIDIR?


Sivil Haber Gazetesi
Mithat Özdemir

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209