GAZETELER TÜRKİYE’NİN FOTOĞRAFI

Esenler Buluşmaları’nın bu haftaki konuğu Yeni şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Cömert, gazetelerin bir Türkiye ve dünya fotoğrafı sunduğunu belirterek “Bugün nasıl bir ülkede yaşadığınızı gazetenize baktığınızda daha iyi anlarsınız” dedi.

GAZETELER TÜRKİYE’NİN FOTOĞRAFI
HABERİN GALERİSİ
ESENLER GAZETE FOTOĞ

ESENLER GAZETE FOTOĞ

 Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen Esenler Buluşmaları’nın bu haftaki konuğu Yeni şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert oldu. Esenler Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa; Esenler Belediye Başkan Yardımcıları Aydın Polat ve Ömer Çetinkaya ile çok sayıda vatandaş katıldı.  “Yayın Yönetmenleri ne iş yapar?” konu başlığı çerçevesinde konuşma yapan Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert,  Türk basınında genel yayın yönetmenliğinin çok önemli bir konum olduğunu söyledi.

Gazetelerin her gün bir Türkiye ve dünya fotoğrafı sunduğunu anlatan Cömert, “Bugün nasıl bir ülkede yaşadığınızı gazetenize baktığınızda daha iyi anlarsınız” dedi.  Gazetede yer alan haberlerin nereyi nasıl etkileyeceğini ve nasıl sonuçlar doğuracağını genel yayın yönetmenlerinin çok iyi anlaması gerektiğini belirten Cömert, yönetmenlerin gazetenin çıkış süreçleriyle ilgili bilmediği herhangi bir şey varsa mahcup olabileceğini belirtti.

28 Şubat sürecinde bazı genel yayın yönetmenlerinin darbecilik yaparak, toplumu darbeye doğru itmeye çalıştıklarını ileri süren Cömert, bugün bunun yansımalarını gördüklerini söyledi. Toplumla gazetecinin birbirleriyle olan ilişkilerine dikkat çeken Cömert,  bir toplumun mensubu olan gazetecinin işinin o topluma şekil vermek olduğunu ifade etti.

OKUYUCUSUNA GÜÇ VERMELİ

Genel yayın yönetmenlerinin gazetesinin yayın ilkelerini hem gazetede hem de toplumda sağlamaya çalıştığını söyleyen Cömert, “Toplumu yanıltmak istemiyoruz; ama toplumu iyi olduğunu düşündüğümüz bir istikamette yönlendiriyoruz” dedi.

Genel yayın yönetmenlerinin okuyucularına görmek istediği fotoğrafı sunduklarını dile getiren Cömert, yönetmenlerin zaman zaman kendi okuyucusuna güç vermesinin gerekebileceğini söyledi.

Bütün ülkeyi ilgilendiren bir iş yaptıklarını belirten Cömert, “Uçak pilotluğu gibi heyecanlı bir iş. Her gün aynı işi yapıyoruz ama her gün yaptığımız işin içinde başka başka heyecanlar var”  dedi.

TARAFSIZLIK MÜNAFIKLIK GİBİ

Konuşmasının ardından dinleyicilerden gelen soruları da cevaplayan Cömert, “Gazeteciler yalan yazar mı?” sorusunu şöyle cevapladı:

“Gazetelerde gördüğünüz hiçbir şey yüzde 100 doğru ya da yalan değildir. Hiçbir şey olayın tıpatıp aynısı değildir. Haberi gazetede gördüğünüz yer, okuyucudaki algıyı değiştiriyor. Gazete bir Türkiye yansıtır bize” dedi.

“Cömert, Gazetecilerin tarafsız olması mümkün mü?” sorusunu ise “Tarafsız bir gazete görmedim. Tarafsızlık diye bir şey yok. Herkes bulunduğu noktadan yazar. Tarafsızlık münafıklık gibi bir şeydir. Tarafsız gazete olmaz. Tarafsızlık ideal bir şey değildir”  şeklinde cevapladı.

Program, Esenler Belediye Başkan Yardımcıları Ömer Çetinkaya ve Aydın Polat’ın Cömert’e çiçek ve plaketini takdim etmesiyle sona erdi. 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209