Elveda Endülüs: Moriskolar' Mehtap TV'de

Kuzey Haber Ajansı tarafından gerçekleştirilen 'Elveda Endülüs: Moriskolar' belgeseli 13 Kasım'dan itibaren Mehtap TV'de yayınlanmaya başlıyor.

Elveda Endülüs: Moriskolar' Mehtap TV'de

 Elveda Endülüs: Moriskolar belgeseli 13 Kasım Salı günü saat 18.05’te Mehtap TV'de yayınlanıyor. Endülüs'ün son kalesi Gırnata'nın 1492'de düşmesinden sonra Endülüs'te kalan Müslümanların dramını anlatan belgesel altı bölümden oluşuyor. Belgeselde, engizisyon baskısı altında inançlarını ve kimliklerini değiştirmeye zorlanan Müslümanların 1609'da topluca sürülmelerine kadar geçen sürede yaşanan dram ele alınıyor. Belgeselin çekimleri  İspanya, Fas ve Türkiye’de gerçekleştirildi.  Bazı tarihi gerçeklerin ilk defa gün yüzüne çıkarıldığı belgeselde, çok sayıda uzman tarihçi ile röportajlar yapıldı. Ayrıca bazı tarihi olaylar canlandırma tekniği ile anlatılıyor. Röportaj yapılan önemli şahsiyetlerden biri de Roger Garaudy’nin eşi Leyla Garaudy.

 

Yönetmenliğini Dünya Bülteni Genel Yayın Yönetmeni Akif Emre'nin, yapımcılığını ise Kuzey Haber Ajansı'nın üstlendiği belgesel İspanya, Fas ve Türkiye'de çekildi. Teknik prodüksiyonunu Yedirenk Film Yapım’ın gerçekleştirdiği  Moriskolar belgeselinde tarihe ışık tutacak yeni bilgiler ve belgeler de gün ışığına çıkartıldı. Belgeselde kimliklerini gizlemek zorunda kalan Moriskoların isyanlarının ve sürgünlerinin öyküsünün yanı sıra Moriskoların bugünkü İspanyol kültürüne etkisi de kapsamlı olarak ele alınıyor.

"Elveda Endülüs: Moriskolar" Belgeseli 13 Kasım Salı günü 18.05'te Mehtap TV'de yayınlanmaya başlayacak. Her hafta Salı günleri yayınlanacak belgeselin tekrarları ise perşembe günleri saat 11'de, pazar günleri de saat 20'de olacak

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209