"Diziler genç yaşta evliliğe özendiriyor"

Şereflikoçhisar Kaymakamı Hasan Kürklü, erken yaşta evliliklerin hala devam ettiğine dikkat çekerek, bunun en büyük nedeninin ise dizilerin genç yaşta evliliğe özendirmesi olduğunu söyledi.

Ankara'nın Şereflikoçhisar Belediyesi tarafından organize edilen Aile Danışmanlık Eğitim Merkezi’nin ilçede kurulması için yapılan istişare toplantısında konuşan Şereflikoçhisar Kaymakamı Hasan Kürklü, acilen genç yaşta yapılan evliliklerin önüne geçilmesi gerektiğini söyledi. 19 yaşlarında kucağında çocuğuyla adliye koridorlarında boşanmak için başvuruda bulunan geçlere rastladığını belirten Kürklü, "Bu gençlere, bu yaşta ne zaman evlendin, ne zaman çocuğun oldu ve neden boşanıyorsun soruları soruluyor. Bunun önünü almak lazım." dedi.

Genç yaşta evliliklerde dizilerin önemli rol oynadığına dikkat çeken Kürklü, bununla ilgili yasal düzenleme ve ailelerin eğitilmesi gerektiğini belirterek, "Dizilerde daha çocuk yaştaki gençler evlendiriliyor. Bizim gençlerimiz de buna özeniyorlar. Sonra yükün altından çıkamayınca kendini adliye koridorlarında buluyorlar. Bu tip evliliklere engel olmak lazım. Bununla ilgili yapılacak her türlü çalışmaya imkanlar dahilinde destek olacağız." diye konuştu.

CİHAN

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209