Cumhuriyet'e, Zaman'dan tam destek!

Fransız dergisi Charlie Hebdonun Hazreti Muhammede hakaret eden kapağını sayfalarına taşıyan Cumhuriyet gazetesine cemaat medyasından tam destek geldi.

Cumhuriyet'e, Zaman'dan tam destek!
 Cumhuriyet gazetesinin Peygamberimizin karikatürize edildiği Charlie Hebdon’un kapağı ve içeriğini yayınlanması üzerine matbaada yapılan kontrole tepki gösteren Gülen grubunun medyadaki amiral gemisi Zaman bugün çok net bir tavır gösterdi. Bir bildiri yayınlayan Zaman, Peygamber Efendimize hakaret edilen karikatüre rağmen matbaada yapılan aramayı, “sebebi ne olursa olsun kabul edilemez”şeklinde eleştirdi.

Zaman gazetesi, Peygamber Efendimize hakaret edilen karikatürü yayınlayarak büyük bir provokasyona imza atan Cumhuriyet'e her türlü sahip çıktı. Zaman gazetesi bugün yayınladığı bildiride, Peygamber Efendimize hakaret edilen karikatürleri yayınlayan Cumhuriyet'te yapılan polis aramasını eleştirerek, “sebebi ne olursa olsun kabul edilemez” şeklinde eleştirip yapılanın açıkça sansür olduğunu vurguladı.

Her türlü savaştan hakaret kardeşliğine

Ergenekon davaları sürecinde tüm imkanları ile medya savaşına girdiği Cumhuriyet'e bugün Peygamber Efendimize hakaret edilmesine rağmen açıkça sahip çıkan Zaman, bildiriyi de "Kutsala saygı ve basın özgürlüğü" başlığı ile yayınladı.

Zaman'ın bildirisindeki bölüm şöyle: "Paris'te geçen hafta silahlı saldırıya uğrayan mizah dergisi Charlie Hebdo'nun özel sayısından bir seçki hazırlayan Cumhuriyet Gazetesi’nin dağıtımı, önceki gece engellenmeye çalışılmıştır. Hiçbir yargı kararı olmaksızın, gazeteye polis kuşatması, gazete sayfalarının savcılığa gönderilmesi ve dağıtım araçlarının alıkonulması kanunsuzdur ve açıkça bir sansür girişimidir. Her ne sebeple olursa olsun, hukuku çiğneyerek yapılan bu işlem asla kabul edilemez. Demokratik dünyada hoşunuza gitmeyen ve karşı olduğunuz fikirlerle mücadelenin tek meşru yolu, yine fikir ve hukuk yoluyla medeni tepki vermektir."

ZAMAN DEĞİŞTİ, ZAMAN DA DEĞİŞTİ

Zaman gazetesi bundan 2 yıl önce yani 1 Ocak 2013 tarihinde Charlie Hedbo adlı Fransız dergiyi "tahrik"le suçluyordu. Hz. Muhammed'in karikatürlerini bastığı için müslümanların tepkisini çeken dergiye müslümanlarla birlikte Cemaat de tepki gösteriyor Zaman gazetesinde boy boy tepki manşetleri çıkıyordu.

Aradan 2 yıl geçti, zaman değişti, haliyle Cemaat'in gazetesi Zaman da değişti. Gazete bugün Charlie Hedbo'nun Hz. Muhammed karikatürlerini basan Cumhuriyet gazetesine sahip çıkıyor. Hz Muhammed karikatürlerinin bir "tahrik" olduğu gerçeği hakkında tek kelime bile etmiyor.

Zaman yazarından Cumhuriyet'e karikatür desteği!

 Charlie Hedbo'nun Hz. Muhammed (sav)  karikatürünü köşesinden yayımlayan Cumhuriyet gazetesi yazarı Ceyda Karan'a Zaman yazarı İhsan Yılmaz'dan destek geldi.

Hz. Muhammed'in ağlarken çizilmiş karikatürünü köşesinde yayımlayınca tehditler alan Cumhuriyet gazetesi yazarı Ceyda Karan'a, Zaman yazarı İhsan Yılmaz'dan sürpriz bir destek geldi.

Cumhuriyet gazetesi, Fransız dergi Charlie Hedbo'ya destek verdi. Bazı karikatürlerinden oluşan bir seçki yayımladı. Bazı kesimler tarafından tepki gören Cumhuriyet gazetesine destek ise Zaman gazetesi yazarından geldi.

Today's Zaman yazarı İhsan Yılmaz attığı Twitter mesajında "Geçmiş olsun, sizinleyim dedi", Utku Çakırözer ve Ceyda Karan'a seslendi.

TODAY'S ZAMAN YAZARI: ''CUMHURİYET İLE ZAMAN YAN YANA DURMALIDIR''

Gazeteci ve yazar Orhan Kemal Cengiz, bugün Cumhuriyet ile Zaman gazetesinin yan yana durması gerektiğini söyledi.

Cengiz, “Çünkü bir tanesi gittiğinde diğerleri daha kolay gidecek. Bu siyasal iktidar bunların tamamına göz dikmiş durumda. Bu saatten sonra hakikaten hep beraber durmak zorundayız." dedi.

Gazetecilerin ve akademisyenlerin katıldığı, 'Türkiye'de Basın Özgürlüğü ve Demokrasi' konulu panel düzenlendi. Panelde gazeteci ve yazar Orhan Kemal Cengiz'de bir konuşma yaptı. 14 Aralık’ta gözaltına alındıktan sonra serbest kalan Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı’nın dışarıda olmasının nedenlerine dikkat çeken Orhan Kemal Cengiz, “Adliye önünde bekleyen bir kitle vardı. Bu siyasal iktidarın beklemediği bir şeydi. Dünyadaki basın kuruluşlarından çok ciddi tepkiler geldi. Avrupa Birliği çok ciddi bir şekilde eleştirdi. Ekrem Bey bütün bunlarla cezaevi kapısından kurtarıldı. Bu şeyler operasyonları uzun süre geciktirdi. Bu arka arkaya atılacak adımların ilk hamlesiydi. Eğer buna karşı böyle bir reaksiyon verilmeseydi devam edecekti. Demokrasi açısından bundan sonra ne yapılması gerektiğine yönelik bize işaret veriyor. Özellikle medya hürriyetinden başlamak üzere can siperane bir savunma yapmak lazım. Herkesin bir araya gelmesi lazım.” diye konuştu.

‘HERKESİN GEÇMİŞİNDE BİR SABIKA VAR’

Geçmişte ne olduğuna bakmadan demokrasiye inanan ve bunu savunanların bir araya gelmesini isteyen Cengiz, şöyle devam etti: “Fakat burada bir sorunla karşılaşıyoruz. İnsanlar birbirlerine güvenmiyorlar. Türkiye’de bir kesim hala daha darbelerle yüzleşmedi. Türkiye’deki bütün kesimler için böyle. Halbuki herkesin geçmişinde bir sabıka var. Ama sadece karşı tarafın, diğerlerinin kusurlarını görüyoruz. böyle bir kültürün içinden geliyoruz. Asla özeleştiri yok. Sol asla geçmişiyle hesaplaşmadı. Kürt siyasi hareketi, asla PKK’nın kendi içinde yürüttüğü yargısız infazlarla hesaplaşmadı. Sağ, Alevi katliamı, Ermeni soykırımıyla yüzleşmedi.”

Basın ve medya hürriyetinin en kritik alanlardan bir tanesi olduğuna dikkat çeken Cengiz, “Ona dokunduğunuz zaman, susturduğunuz zaman gerisi artık çok kolay yapılabilir. Yani insanlara işkence de yapabilirsiniz, insanları günlerce gözaltına da alabilirsiniz. Bomboş dosyalarla yargılayabilirsiniz. Medyayı susturduğunuz anda hepsini yapabilirsiniz. Dolayısıyla hepimizin üzerine titremesi lazım.” ifadelerini kullandı.

Bugün Cumhuriyet ile Zaman gazetelerinin yan yana durması gerektiğine belirten Cengiz, “Sözcü’yle ya yana durmalıdır. Çünkü bir tanesi gittiğinde diğerleri daha kolay gidecek. Bu siyasal iktidar bunların tamamına göz dikmiş durumda. Bu saatten sonra hakikaten hep beraber durmak zorundayız. Hep beraber durabilmenin yollarından biri bence samimi konuşmaya başlamak. Karşı tarafı eleştirmekten ziyade kendimizi eleştirmeliyiz.” dedi.

ZAMAN YAZARI USLU: BEN DE DESTEKLİYORUM!

Cumhuriyet gazetesinin Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav) karikatürlerini yayınlamasına bir destek de Müslüman olduğunu iddia eden Gülen cemaatinin gaazetesi Today's Zaman'da yazarlık yapan Emre Uslu'dan geldi.

2'si polis, 4'ü karikatürist 12 kişinin infazıu ile sonuçlanan Fransız küfür dergisi Charlie Hebdo'ya yönelik baskının ardından dergi Türkçe de dahil 6 dilde 3 milyon baskıyla yayınlandı. Saldırıyı kınayan İslam aleminin "Hz. Muhammed karikatürleri" ile ilgili tepkisine rağmen Charlie Debdo, saldırı sonrası yaptığı ilk baskıda yine Hz. Muhammed karikatürlerine yer verdi.

Bir taraftan saldırıya tepki gösteren, diğer taraftan ifade özgürlüğünün inançlara saygı çerçevesinde değerlendirilmesi gerektiği görüşünü belirten Müslümanlar, derginin yeniden karikatür yayınlamasına tepki gösterirken Türkiye'de yayın yapan bazı medya organlarının Charlie Hebdo yayınlarını desteklemesi gerilimi tırmandırdı.

Today's Zaman ve Taraf gazetesi yazarı Emru Uslu, Cumhuriyet gazetesinin Charlie Hebdo'nun İslam dünyasında infiale neden olan karikatürlerini yayınlamasına Twitter hesabından destek verdi. Cemaatin görüşlerine katıldığını ve "Peygamber Efendimiz'e sövülen karikatürleri basma özgürlüğünü savunyorsa memnun olacağını belirten Uslu büyük tepki çekti.

//www.milligazete.com.tr

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2015, 01:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209