Bugün Gazetesinden Danışmana Cevap!

Bugün gazetesinde yayınlanan fotoğrafa sert tepki gösteren Yalçın Akdoğan'a gazeteden aynı sertlikte bir cevap geldi. Bugün gazetesinin açıklamasında "Bir fotoğraf karesinin farklı amaçlarla kullanıldığını düşünmek 'hastalıklı bir ruh hali'nin yansımasıdır" denildi.

Bugün Gazetesinden Danışmana Cevap!
 Bugün gazetesinde yayımlanan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi başdanışmanı Yalçın Akdoğan'ın, Yeni Şafak'ta Yasin Doğan adıyla yazdığı köşesinde, "Kavganın da bir ahlakı vardır" sözleriyle tepki gösterdiği fotoğraf hakkında Bugün gazetesinden oldukça sert bir açıklama geldi.

 
Gazeteden yapılan açıklamada, "Aday tanıtım törenine ilişkin kullanılan fotoğrafa farklı bir anlam yüklenmesi tek kelime ile ahlaksızlıktır" ifadeleri kullanıldı. "Anadolu Ajansı tarafından servis edilen bir fotoğraf karesinin farklı amaçlarla kullanıldığını düşünmek 'hastalıklı bir ruh hali'nin yansımasıdır' ifadelerine yer verilen açıklamada,"Tabii bir tören fotoğrafını, bu şekilde çarpıtarak kampanya yürütenler 'dost' gibi gözüküp Medya Grubumuza saldırma kisvesi altında, 'hastalıklı ruh halleri' üzerinden hem Sayın Başbakanımız'a hem de muhterem Bakanımız'a hakaret etmekte ve 'fitne ateşine' benzin dökmeye çalışmaktadırlar" denildi.
 
Açıklamada, hak arayan herkesin 'fitneci' olarak nitelendirilmesinin sorunları çözmeyip, büyüteceğine vurgu yapılırken,"Sizi her alkışlamayan muhalifiniz değil, eleştiren herkes de düşmanınız değildir" denildi.
 
 
İşte İpek Medya Grubu'ndan yapılan o açıklama;
 
Sosyal medyada ve bazı yayın organlarında Gazetemiz BUGÜN'ü hedef alan haksız ve kasıtlı yayınlar sebebi ile kamuoyuna açıklama yapma mecburiyeti doğmuştur.
 
Bugüne kadarki yayınlarımıza ve çizgimize bakılırsa bilinir ve biliniz ki; yayın grubumuz, içinde bulunduğu basın etik kuralları dışına asla çıkmamıştır.
 
Özellikle sosyal medya üzerinden kim oldukları bilinen kişiler ve artık kuruluş amaçları çoğunluk tarafından malum internet sitelerinde, Sayın Fatma Şahin Hanımefendi'nin Sayın Başbakanımız'la "ATO" salonundaki aday tanıtım törenine ilişkin kullanılan fotoğrafa farklı bir anlam yüklenmesi tek kelime ile ahlaksızlıktır.
 
Tüm televizyon kanallarından canlı yayınlanan bir törenin, devletin Anadolu Ajansı'ndan servis edilen bir karesinin farklı amaçla kullanıldığını düşünmek "hastalıklı bir ruh hali"nin yansımasıdır.
 
Sayın Fatma Şahin hem Medya Grubumuz hem de halk nezdinde son derece saygın ve başarılı bir Bakan ve örnek bir Hanımefendi'dir.
 
Tabii bir tören fotoğrafını, bu şekilde çarpıtarak kampanya yürütenler "dost" gibi gözüküp Medya Grubumuz'a saldırma kisvesi altında, "hastalıklı ruh halleri" üzerinden hem Sayın Başbakanımız'a hem de muhterem Bakanımız'a hakaret etmekte ve "fitne ateşine" benzin dökmeye çalışmaktadırlar.
 
Gerçekler gün gibi ortadayken, grubumuza yöneltilen örgütlü, çarpıtma ve saldırı kabul edilemez, bu basın özgürlüğüne de aykırıdır.
 
Bununla beraber, mizanpajın gereği olarak tercih edilen Anadolu Ajansı resminde maksadı aşma ve muhatapları nezdinde bir kırılma söz konusu ise, tamamen masumane bir kullanım söz konusu olmasına rağmen, kendilerinden özür dileriz...
 
***
 
Bu vesile ile, Medya Grubu olarak hükümetimize ve destekleyenlere bir dost çağrısında bulunma mecburiyeti de hasıl oldu:
 
Sizi her alkışlamayan muhalifiniz değil, eleştiren herkes de düşmanınız değildir.
 
Hak arayan herkese "fitneci" demek sorunları çözmez, büyütür.
 
Şiddete, hakarete varmayan hak arama demokrasilerde en tabii haktır ve meşrudur, arayanlar da mazlum ve masumdurlar.
 
Hiçbir medya kuruluşunun Meclis'ten üstünlük iddiası yok, fakat halkı ve Meclis'i bilgilendirme görevleri vardır.
 
Medya mensupları da milletvekilleri gibi halka karşı sorumludurlar.
 
Doğru ve özgür medya halkın doğru bilgilendirilmesi ve oyunu bilerek kullanması için şarttır. Bu hak anayasaldır, elinden alınamaz.
 
Her zaman her şeyin altında başka manalar aranmaz, bazen her şey göründüğü gibidir. Yanlış olabilir, hata da olabilir ama her şeyde kasıt aramak art niyettir.
 
Vehmi hakikate dönüştüren hayaldir, bu insanı yiyip bitirir.
 
Ülkede her karar verdiğiniz yüzde yüz gerçekleşmeyebilir, bazen yüzde seksen bazen de yetmiş gerçekleşebilir. Bu bir kavga veya gurur vesilesi olamaz.
 
Unutmamak gerek ki, medeni insanlar için galebe çalmak ikna iledir. Zorla, cebren, baskı ile yaptırım uygulanmaz. Devlet idaresinde kişiye göre uygulama ve keyfilik olmaz, devlet kurumları vatandaşına karşı silah olarak kullanılamaz.
 
Aslında medyada ve sosyal mecralarda seviyesizce didişenlere verilecek en güzel cevap sükûttur fakat onların arkasında bu işleri planlayanlara, Celalettin Harzemşah'ın sözleri ile şöyle cevap veririz:
 
"Biz işimize bakar, işimizi tam yaparız, netice Allah'tandır. (cc)"
 
 
 
İpek Medya Grubu

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209