Barış Güler'in telefonda babasından rant sağladığını söylediği ortaya çıktı

Barış Güler'in telefonda babasından rant sağladığını söylediği ortaya çıktı

Barış Güler'in telefonda babasından rant sağladığını söylediği ortaya çıktı
17 Aralık rüşvet, kara para aklama ve yolsuzluk operasyonunda tutuklanarak cezaevine gönderilen Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler'in yeni tapeleri ortaya çıktı. Barış Güler'e ait olduğu iddia edilen tapelerde Güler'in babasının makamını kullanarak buradan bir rant elde ettiği görülüyor. Soruşturma dosyasındaki konuşmada, Barış Güler Paraları sayıyor musun?' diye soran arkadaşına, babasının bakan olmasından sonra işlerin düzeldiğini söylüyor.

17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu kapsamında polis tarafından teknik ve fiziki takibe alınan Barış Güler'e ait olduğu ileri sürülen yeni tapeler ortaya çıktı. Karşı Gazetesi'nin haberine göre Barış Güler bir telefon görüşmesinde babasının makamını nasıl ranta çevirdiğini anlatıyor. Tahsin isimli kişiyle yapılan görüşmelerde Barış Güler babası Muammer Güler'i kastederek, İstanbul Valiliği'nden alındıktan sonra ilişkilerinin nasıl bozulduğunu, kimsenin kendilerine randevu bile vermediğini anlatıyor. Babasının İçişleri Bakanı olmasıyla birlikte tekrardan iş bağlayabildiğini söyleyen Güler, babasının bakan olmasını fırsata çevirmek istediğini söylüyor. Güler ve arkadaşı, bakanlıkla birlikte kendi dönemlerinin başladığını konuşuyor. Arkadaşının "Şimdi sen uyanık geçin. Ne yapsan kârdır, senin hakkın" sözlerine Barış Güler şöyle cevap  veriyor: "Tabii, Aynen öyle, aynen öyle..!"

21 Temmuz 2013'te Tahsin isimli kişi ile Barış Güler arasında gerçekleştiği iddia edilen telefon görüşmesinde Tahsin isimli kişi Güler'e “Nasıl paraları sayıyor musun?” diye soruyor Güler, “Yok abi daha yok... Yüz yüze görüşürüz.. Bu dönemle alakalı bir şey.. Bu dönemle. Yoksa yüzümüze bakarlar mı biliyorsun.” şeklinde cevap veriyor.


SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2014, 16:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209