AA'dan Hürriyet'e sert cevap

Esed'in katliamlarını görmezden gelerek direnişçiler aleyhinde yayın yapan Hürriyet gazetesi, katliamları dünyaya duyuran Anadolu Ajansı'na yüklendi. AA'nın suçlamalara cevabı ise sert oldu.

AA'dan Hürriyet'e sert cevap
 Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk son günlerde AA'yı hedef alan yalan haberlere sosyal medya  üzerinden sert yanıt verdi.

AA Genel Müdürü Öztürk, Twitter hesabından yaptığı açıklamada dün Hürriyet gazetesinin internet  sitesinde çıkan habere isim vermeden göndermede bulundu.

Anadolu Ajansı'nın Anadolu'nun çocukları tarafından kurulduğunu vurgulayan Öztürk, şunları kaydetti:
''AA'yı Anadolu'nun çocukları kurdu. Yine Anadolu'nun çocukları burada  hizmet  ediyor. Biz var oldukça bu ajanstan milletin sesi yükselecek. Dünyanın neresinde bir mazlum haksızlığa uğradıysa AA tereddüt etmeden orada olacak ve mazlumun sesini tüm dünyaya duyuracaktır.

Bu milletin çocukları tarihi boyunca zalimlere ve diktatörlere destek vermedi, hep karşı çıktı. Anadolu Ajansı milletinin sesidir. Anadolu Ajansı'na iftiralarla saldıran ve saldıracak olanlara duyururuz: Biz mazlumun yanında, zalimin karşısında milletinin sesiyiz."

NE OLMUŞTU?

Nusayri kökenli olduğu öne sürülen gazeteci Ali Örnek'in imzasıyla dün www.hurriyet.com.tr'de yer alan bir haberde Anadolu Ajansı, Beşşar Esed'e bağlı ordunun açıklamalarına yer vermemekle itham edilmiş ve AA muhaliflerin tarafını tutmakla suçlamıştı.

Habere destek olarak Esed'in Türkiye'deki en önemli destekçileri arasında yer alan Radikal gazetesi yazarı Fehim Taştekin ve Habertürk gazetesinden Ceyda Karal'ın açıklamalarına yer verilmişti.
Haberde, AA'nın Suriye'den yaptığı haberlerin yalan olduğu öne sürülürken, kaynak olarak da Suriye Resmi Haber Ajansı'nın haberleri gösterilmişti.

Hürriyet'in internet sitesindeki haber Twitter üzerinden Esed yanlıları tarafından destek bulurken, yine basta Radikal gazetesinin internet sitesi olmak üzere aşırı sol ve PKK'ya yakın siteleri haberi alıntılayarak duyurdu.

Bugün de Radikal, Aydınlık, Anayurt, Birgün, Sonsöz ve Yenicağ gazeteleri Hürriyet'in iddialarına yer verdi. Haberi yapan Ali Örnek'in dün hurriyet.com.tr 'den ayrıldığı öğrenildi.

Bir süredir Suriye konusunda medya üzerinden yoğun bir kampanya yapıldığı ve Esed'e destek amaçlı gizli bir ekibin illegal organizasyonlar yaptığı iddia ediliyordu. Bu haberin de Ortadoğu'da gittikçe güçlenen ve Suriye konusunda yoğun haber yapan Anadolu Ajansı'na yönelik yıpratma amaçlı olduğu belirtiliyor.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209