YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ’NDE MEZUNİYET COŞKUSU

Ofluoğlu, mezunları Şeyh Edebali’nin öğütleri ile uğurladı…

YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ’NDE MEZUNİYET COŞKUSU
Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu, Meslek Yüksek Okulu ve Sosyal Bilimler Enstitüsü İş Sağlığı ve Güvenliği Yüksek Lisans Programı’nda okuyan 300 öğrenci mezun olarak yeni hayatlarına adım attı.

Harbiye Askeri Müzesi 30Ağustos Kongre Merkezi Salonu’nda gerçekleşen mezuniyet törenine Yeni Yüzyıl Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Azmi Ofluoğlu, Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Ekrem Çalkılıç, Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. Erol Düren, Rektör Prof. Dr. İzzet Bozkurt, öğretim üyeleri, öğretim görevlileri, davetliler ve çok sayıda öğrenci yakını katıldı.

Törende konuşan Yeni Yüzyıl Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Azmi Ofluoğlu, mezun gençlere gelecekleri ile ilgili öğütlerde bulundu. Ofluoğlu, gençlere, kendileri ile ilgili kararlarını alırken mutlaka büyüklerine danışmalarını ancak son kararı yine kendilerinin vermeleri gerektiğine dikkat çekerek, doğruları söylemekten asla vazgeçmemelerini, kendilerine güvenmelerini ve kimseden bir beklenti içerisinde olmadan kendi doğrularıyla geleceğe yürümelerini istedi. Ofluoğlu, konuşmasını Şeyh Edebali’nin, Osman Gazi’ye verdiği nasihatlerden alınan bir bölümü okuyarak bitirdi.

Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü İzzet Bozkurt da yaptığı konuşmada, üniversitenin ilk mezunlarını vermelerinin mutluluğu içerisinde olduklarını belirterek, bundan sonra da sonsuza kadar Yeni Yüzyıl Üniversitesi’nin yaşayacağını dile getirdi. Bozkurt, on Fakülte, iki meslek yüksek okulu ve üç enstitü ile vakıf üniversiteleri arasında en güçlü yapı ile kurulanlardan biri olduklarını belirterek, Tıp ve Diş hekimliği fakültelerinin de bu sene öğrenci alacağına ve yapının daha da güçleneceğine dikkat çekti. Üniversite bünyesinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Bozkurt, “Kısa süre içerisinde 78 Avrupa Üniversitesi ile Erasmus programı çerçevesinde öğrenci ve öğretim üyesi değişimine başlayacağız. Yine ilk olarak işitme engellilerin kullandığı işaret dilini öğrencilerimize öğrettik. Önümüzdeki dönem, öğretmelere yönelik tezsiz yüksek lisans programı başlatacağız.” dedi. Bozkurt, gençlere de mezuniyetin bir veda olmadığını, yeni başarı hikayelerinin başlangıcı olduğunu belirterek, mezuniyetten sonra da okumaya ve bilgiyi yüceltmeye davet etti.

Törende okul birincisi Tıbbi Laboratuar Bölümü öğrencisi Hatice Engel başarı belgesini ve plaketini Dr. Azmi Ofluoğlu ve Prof. Dr. İzzet Bozkurt’un elinden aldı ve ardından mezuniyet kütüğüne ilk mezunların künyesini çaktı. Mezun öğrencilere başarı belgelerinin verilmesinin ardından hep birlikte söylenen 10 yıl marşı ile birlikte kepler havaya fırlatıldı.
 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209