‘Sahne Engellilerin’

Güngören Belediyesi “Dünya Engelliler Günü” kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Merkezi (İSEM) işbirliğiyle Erdem Beyazıt Kültür Merkezi’nde kutlama programı düzenledi.

‘Sahne Engellilerin’
HABERİN GALERİSİ
‘Sahne Engellilerin’

‘Sahne Engellilerin’

 Toplumun engelliler konusunda dikkatini çekebilmek ve daha duyarlı olmalarını sağlamak amacıyla kutlanan bu özel günde engelliler, eğitim ve fırsat verildiğinde neleri başarabileceklerini sahnede sundukları gösterilerle gözler önüne serdi. Erdem Beyazıt Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Güngören Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yazıcı, Güngören Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Salih Zeki Kaplan, İstanbul Engelliler Merkezi (İSEM) Müdiresi Yeliz Yıldız Kökenek, Güngören Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Bayram Aydın ve çok sayıda engelli ve yakını katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda, ilk olarak İstanbul Engelliler Merkezi Güzel Sanatlar öğrencileri mehteran gösterisi ile sahnede hünerlerini sergiledi. Büyük beğeni toplayan mehteran gösterisinin ardından Güngörenli engelli şair Muammer Baydere okuduğu şiirlerle izleyicilere duygulu anlar yaşattı.  Zeytinburnu Belediyesi Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi (AKDEM) öğrencilerinin sema gösterisi salondakilerden büyük alkış alırken, Güngören Belediyesi Engelli Merkezi Halk Ezgileri Korosunun söylediği türküler ve AKDEM halk oyunları ekibinin gösteriyle devam eden program İstanbul Engelleri Merkezi Sıra Gecesi ekibinin gösterisiyle sona erdi. Program sonunda, sahnede sergiledikleri performanslarla büyük beğeni toplayan tüm engelli vatandaşlara Güngören Belediyesi tarafından çiçek takdim edildi. Hatırı fotoğrafının çekilmesinin ardından program sona erdi.

Programda bir konuşma yapan ve engellilerin yaşam standartlarını yükseltilmesi için çalıştıklarını vurgulayan Güngören Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Salih Zeki Kaplan “ Engellilerin varlığına dikkat çekilmesi ve toplumda bir farkındalık oluşturulması amacıyla kutladığımız Dünya Engelliler Gününde, biz de bu farkındalığa dikkat çekmek amacıyla yaptığımız programlara bir yenisini daha eklemek istedik. Biz toplumda engelli olan ve olmayan tüm bireylerle aslında bir bütünüz. Bir bütünün birer parçalarıyız. Engelli, engelsiz tüm toplumun hep birlikte bir uyum içerisinde bütünleşmesi ve her bir bireyin karşılıklı saygı ve sevgi ortamında, birbirini anlayarak yaşayabilmesi bizim önemli gayelerimiz arasında yer alıyor. Toplumların gelişmişlikleri artık ticari büyüklükleriyle, teknolojileriyle algılanmıyor. Özellikle 21. Yüzyılda devletlerin büyüklükleri artık insan haklarına verdikleri değerle, engellilerin önünü açmasıyla, insan hukukuna saygıyla özdeşleşti ve ölçülebilir duruma geldi. Bugün tüm dünyada ve ülkemizde gelişen insan hakları anlayışıyla engelli bireylerimizin her alandan, herkes gibi özgürce ve rahatça yararlanabilmesi için her türlü imkân sunulmaya çalışılıyor. Hükümetimiz eğitimden istihdama, sosyal haklardan bakım hizmetlerine kadar neredeyse her alanda reform niteliğinde çok çeşitli düzenlemeler ve projeler ile hem engelli bireyler hem de ailelere büyük hizmetler sunuyor. Bu düzenlemelerle engelli bireylerin önündeki engellerin tamamının kaldırılmasına çalışılıyor. Biz de Güngören Belediye Başkanlığı olarak, özelde Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü olarak, tüm hizmetlerimizi sunarken engelli bireylerimiz aramızda olsunlar diye planlıyor, her gün bu amaçla daha büyük gayretle çalışıyoruz. Engelli kardeşlerimizi toplumda, iş hayatında, sokaklarda, hayatın her alanında var olsunlar, ülkemize hizmet etme yarışında bizlere umut versinler destek olsunlar istiyoruz. Engelli bireylerimizin toplumsal yaşama aktif katılımlarını sağlamak, ayrımcılığa maruz kalmayan, fırsat eşitliğinden yararlanan, haklarını kullanan bireyler olmalarına imkân vermek bizim en temel amaçlarımız arasında. Belediye olarak her türlü çalışmada, projede engellilere bir adım daha da yakınlaşacağız. Bu anlamlı günün, toplumda birlikteliğimizi, kardeşliğimizi, birbirimizi anlama, dinleme, sabretme anlayış gösterme melekelerimizi arttırmasını, el ele, omuz omuza yarınlara daha güvenle bakmamızı sağlamasını Allahtan niyaz ediyorum. Hepinizi saygı, sevgi ve hürmetle selamlıyorum” diye konuştu.

İSEM müdiresi Yeliz Yıldız Kökenek ise konuşmasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Merkezi (İSEM) olarak engelli vatandaşların sosyal hayatta üretken ve bağımsız olmaları, toplumla kaynaşabilmeleri sorunlarına çözüm üretebilmeleri için çalıştıklarını ifade ederek “ Şu an 24 merkezimizde ve 11 irtibat bürosunda eğitimden istihdama psikolojik destekten sporla rehabilitasyona birçok alanda hizmeti engelli ve yakınlarına sosyal hizmet anlayışı içinde veriyoruz. Önümüzdeki dönemde de Güngören’de daha etkin ve aktif olarak hizmet sunacağız” şeklinde konuştu.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2014, 17:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209