Malatya'da Kitap fuarı hazırlıkları tamam

Malatya Kitap Fuarı, 250 yayınevi ile 100'ün üzerinde yazar ve şaire ev sahipliği yapacak.

Malatya'da Kitap fuarı hazırlıkları tamam

Malatya'da bu yıl ilk kez düzenlenen kitap fuarı 1 Mayıs'ta kapılarını açıyor. Malatya Valiliği ve Malatya Belediyesi tarafından düzenlenen fuar, 6 gün açık kalacak.

Etkinlik 250 yayınevi ile 100'ün üzerinde yazar ve şaire ev sahipliği yapacak. Kitap fuarının açılışını Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın yapması bekleniyor. Mümtaz'er Türköne, Murat Belge, Mehmet Baransu, Oğuzhan Cengiz, Hüseyin Ali Nesin, Ferhat Kentel, Senai Demirci, Ülkü Akagündüz, Zafer Özcan fuara katılacak ünlü yazarlardan bazıları. 'İnsan okudukça özgürdür' başlığıyla düzenlenen fuar, kapsamı ve katılımcı sayısı ile Anadolu'nun en büyük kitap fuarı olmaya aday. Kent merkezindeki 5 bin metrekare kapalı alanda açılacak olan fuara, Malatya'nın yanı sıra Elazığ, Adıyaman, Erzincan, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Sivas'tan 300 binin üzerinde ziyaretçinin katılması bekleniyor.

Malatya Valiliği'nin gerçekleştirdiği ve Malatya Belediyesi'nin de destek verdiği ulusal kitap fuarında stantlar yayınevlerine ücretsiz olarak tahsis edildi.

Fuar kapsamında imza günleri, söyleşiler, şiir geceleri gibi etkinlikler de gerçekleştirilecek. Fuar ile kentte bir süredir sürdürülen 'Malatya Okuyor' kampanyası çerçevesinde oluşturulmaya çalışılan kitap okuma alışkanlığının pekiştirilmesi, kitap alışveriş kültürü oluşturulması ve insanların yaşadığı dünya ile daha anlamlı ilişkiler kurmasına katkı sağlamak amaçlanıyor.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209