Kan değil, 'Gan Davası' - Kısa film

Trabzonlu karikatürist Tamer Küçük'ün senaryosunu yazdığı ''Gan Davası'' adlı kısa film, Türkiye'nin kanayan yaralarından biri olarak gösterilen kan davalarını farklı bir açıdan ele alıyor.

Kan değil, 'Gan Davası' - Kısa film

Amatör 19 kişilik oyuncu kadrosuyla çekilen filmde, çocuğu için kan arayan ''Hüseyin'' ile iğneden korktuğu için kan veremeyen ''Kadir'' arasındaki diyaloglar, aralarında ''kan davası'' varmış gibi anlatılıyor.

Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kan davalarının Türkiye'nin en önemli sorunlardan biri olduğunu, bu konuya esprili şekilde dikkat çekmek amacıyla 1993'de mizah dergisi ''Hamsi''de söz konusu senaryoyu çizgi roman olarak yayımladığını söyledi.

Senaryo üzerinde sonradan değişiklikler yaptığını anlatan Küçük, ''Ardından arkadaşlarımla bir araya geldiğimiz bir gün senaryoya film çekmeye karar verdik'' dedi.

Kan davalarının her iki tarafın hayatını da adeta ''zehir'' ettiğini, tarafların her an öldürülme endişesiyle yaşadığını dile getiren Küçük, ''Tabii buna yaşama denirse. Bu tür hadiselerde tarafların yaşamının, psikolojisinin son derece etkilendiğini biliyoruz. Biz de bu kısa filmimizin önemli bölümünde toplumumuzdaki kanayan bu yarayı mizahi bir açıdan yansıtmaya çalıştık'' diye konuştu.

Filmde çocuğu için kan arayan ''Hüseyin'' ile iğneden korktuğu için kan veremeyen arkadaşı ''Kadir'' arasındaki diyalogları esprili şekilde ve aralarında ''kan davası'' varmış gibi yansıtmaya çalıştıklarını anlatan Küçük, ''Trabzon ve Ankara'da özel gösterimler oldu filmle ilgili. Çok olumlu tepkiler aldık'' dedi.

Tamer Küçük, filmin merak edildiğini, yakın zamanda izleyiciyle buluşacağını kaydederek, ''İzleyiciler 19 dakikalık filmde kan davasına farklı bir boyuttan bakacak. Filmin son sahnesinde ise 'Gan Davası'nın ne olduğunu öğrenecekler. Bu nedenle içerikle ilgili daha fazla bilgi veremiyoruz'' diye konuştu.

-19 kişi rol aldı-

Küçük, yönetmenliğini Levent Özenç, görüntü yönetmenliğini Ömer Arslan, müziklerini ise Emre Yavruoğlu'nun yaptığı filmde il müdürlerinden, gazetecilere, doktorlardan, sanatçılara 19 kişilik amatör bir ekibin rol aldığını ve çekimlerin kısa sürede tamamlandığını belirterek, ''Yörede kan kelimesi daha çok 'gan' olarak telaffuz edildiği için bundan esinlenerek filmin adını 'Gan Davası' koyduk'' dedi.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209