İstanbul’un Fethi Rize’de bir lisenin duvarında resimle canlandırıldı.

İstanbul’un Fethi Rize’de bir lisenin duvarında resimle canlandırıldı.

İstanbul’un Fethi Rize’de bir lisenin duvarında resimle canlandırıldı.
HABERİN GALERİSİ
Tevfik İleri Lisesi

Tevfik İleri Lisesi

Tevfik İleri Endüstri Meslek Lisesi duvarındaki İstanbul’un Fethini simgeleyen tarihi resim yeniden yapılarak okulun duvarını süslemeye başladı.

Rizeli ressam İlyas Ekşioğlu 25 yıl önce yapmış olduğu duvar resmi zamanla köreldi ve resim eskidi.

Yine Rizeli bir ressam olan Halk Eğitim de kadrosuz olarak görev yapan Usta Öğretici ve Resim öğretmenliği yapan Arzu Arslan ve ekibi tarafından üç ayda tamamlandı.  Arzu Arslan’ın ekibinde yer alan Gönül Aksu ve Zehra İzmirli zaman zaman çalışmalar katılarak resmin bir an önce bitmesinde katkı sağladılar.

Tevfik İleri Endüstri Meslek Lisesinin duvarını süsleyen 7 metre uzunluğunda 4 metre yüksekliğinde İstanbul’un fethini simgeleyen tarihi resim okul yönetimini ve öğrencileri çok memnun etti.

Ressam Arzu Arsan; çalışmanın üç aya yakın sürdüğünü, zor iklim şartlarında çalışmalarında zorlanmalarına rağmen böyle güzel bir eseri okulumuza ve Rize’mize kazandırdığımız için çok mutlu olduğunu ve manevi bir haz aldığını söyledi.  Bu eser ile var olan enerjimiz daha da arttığını, Rize’mize ve kültürümüze daha çok esreler kazandırmaya çalışacağımıza belirtmek isterim dedi.

Arslan, çalışmalarım sırasında ekibimde yer alan arkadaşlarıma, destek veren okul yönetimine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum dedi. 

TÜM FOTOĞRAFALRI GÖRMEK İÇİN FOTO GALERİYİ TIKLAYIP İZLEYEBİLİRSİNİZ

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2014, 21:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209