Yaz Sergileri 2012 “Çağdaş Kesit-X Kuşağı” Açıldı

Fatih Belediyesi İstanbul Fotoğraf Müzesi –‘Yaz Sergileri 2012’ programında, ülkemizdeki çağdaş fotoğrafın önemli isimleriyle birlikte yeni bir sergiye daha ev sahipliği yapıyor.

Yaz Sergileri 2012 “Çağdaş Kesit-X Kuşağı” Açıldı

 Yaz Sergileri 2012 “Çağdaş Kesit-X Kuşağı” Açıldı

Fatih Belediyesi İstanbul Fotoğraf Müzesi –‘Yaz Sergileri 2012’ programında, ülkemizdeki çağdaş fotoğrafın önemli isimleriyle birlikte yeni bir sergiye daha ev sahipliği yapıyor.
“Çağdaş Kesit - X Kuşağı” isimli yeni sergide - Sefa Çeliksap, Esat Baran, Ozan Kutsal, Gözde Met, Berfin Bali, Feride Kabuk ve Serra Mübeccel Gültürk gibi isimlerin fotoğrafları sergileniyor.

Yaz döneminde etkinliklerine ara vermeden devam eden İstanbul Fotoğraf Müzesi’nde ‘Yaz Sergileri 2012’ kapsamında açılan “Bursa Fotofest’ten İstanbul’a”, ve “3D İstanbul” fotoğraf sergileri 10 Ekim’e kadar Fatih Belediyesi İstanbul Fotoğraf Müzesi’nde gezilebilecek.

Kültür ve sanata yönelik çalışmalarıyla tanınan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de daha önce sergilerde olduğu gibi yeni açılacak olan “Çağdaş Kesit - X Kuşağı” sergisine destek vermekten büyük onur duyduklarını söyledi. Başkan Demir, yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte özellikle öğrencilere yönelik kültür ve sanat çalışmalarını yoğunlaştıracaklarını belirtti.

Açılışta konuşan Fotoğraf Dostları Derneği Başkanı Gültekin Çizgen, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’e sanata ve sanatçıya verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Çizgen, Türkiye’nin müze alanındaki eksikliğini fark eden ve İstanbul Fotoğraf Müzesini hizmete açan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in sanatçıların kahramanı olduğunu ifade etti. Çizgen, İstanbul Fotoğraf Müzesi sayesinde genç fotoğraf sanatçılarının, eserlerini sanatseverlerle daha kolay buluşturduğunu söyledi.

Fatih Belediye Başkan Yardımcısı Veysel Karani Yüksel de belediyenin çeşitli etkinlikler, çevre düzenlemeleri ve çevre temizliği dışında da görevleri olduğunu hatırlatarak, belediye olarak her zaman sanatçıların yanında olduklarını söyledi. Yüksel, Türkiye’nin ve tarihi yarımadanın eşsiz güzelliklerinin gelecek nesillere aktarılması için sanatçılara büyük ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Sergi konuşmaların ardından sanatseverlerin beğenisine açıldı. Yoğun ilgi ile karşılanan "Çağdaş Kesit - X Kuşağı" isimli sergi katılımcıların takdirini kazandı.

İstanbul Fotoğraf Müzesi’nde Yaz Sergileri 2012 başlığı altındaki sergilerin dışında “Cumhuriyet Dönemi Fotoğraf Ustaları; İz Bırakanlar”, “Basılı Fotoğrafımız; Albümler” ve “İGDAŞ – Fotoğraf Yarışması” sergileri ziyaret edilebilmektedir. Sergi, Pazartesi hariç haftanın her günü 10.00-18.00 saatleri arasında gezilebilecek.

İletişim

İstanbul Fotoğraf Müzesi, Kadırga Kültür Merkezi
Kadırga Limanı Cad. No: 60 Şehsuvar Bey Mah.
Kadırga – Sultanahmet - İstanbul T: 0212 458 88 42


BİLGİ İÇİN:
YÜKSEL GÖKTÜRK
Basın Danışmanı
0533 695 37 45 / 0542 235 72 47 / 0212 453 1438 (Direkt)

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209