“Yaşadıklarımızı Hollywood Yıldızları Yaşasaydı Hiçbiri Bu Kadar Ünlü Olamazdı”

Fatih Belediyesi tarafından düzenlenen “Yeşilçam Yıldızları” programının bu ayki konuğu ünlü sinema oyuncusu Perihan Savaş oldu. Moderatörlüğünü ünlü oyuncu Engin Çağlar’ın yaptığı söyleşide Perihan Savaş, Fatihli hayranlarına Türk sinemasının Yeşilçam yıllarını ve yaşadıklarını anlattı.

“Yaşadıklarımızı Hollywood Yıldızları Yaşasaydı Hiçbiri Bu Kadar Ünlü Olamazdı”

 Fatih Belediyesi Kültür-Sanat etkinliklerine ara vermeden devam ediyor. Bu çerçevede oyuncu Engin Çağlar’ın moderatörlüğünde düzenlenen ‘Yeşilçam Yıldızları’ programıyla her ay ünlü bir oyuncu Fatihlilerle buluşturuluyor. Programın bu ayki konuğu Yeşilçam’ın ünlü kadın oyuncusu Perihan Savaş oldu. Söyleşinin yapıldığı Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi Nikah Salonu, Perihan Savaş’ı görmek isteyen hayranlarının akınına uğradı.

 

Engin Çağlar, konuşmasına Kültür- Sanat’a verdiği desteği için Fatih Belediyesi Başkanı Mustafa Demir’e teşekkür ederek başladı. Çağlar’ın daveti üzerine Perihan Savaş, hayranlarının alkışları arasında sahneye çıktı. Aksaray doğumlu olduğu için Fatih’in kendisinde özel bir yeri olduğunu ifade eden Perihan Savaş, Fatihli hayranlarıyla böyle bir etkinlikte buluştuğu için çok mutlu olduğunu söyledi.  Hayranlarına Türk sinemasının Yeşilçam yıllarını ve sinemaya ilk adım atışını anlatan Perihan Savaş, “Daha 5 yaşımdayken bir akrabam bendeki yeteneği gördü ve beni elimden tuttuğu gibi İstanbul Şehir Tiyatrosu’na götürdü. İlk olarak sahneye o zaman çıktım. İlk sahnemden sonra gelen tekliflerle oyunculuk hayatına başladım. Zamanla Yeşilçam’ın aranan isimlerindean biri haline geldim. Daha sonra da 120 filmde rol aldım” diye konuştu. Yeşilçam oyuncuları olarak o dönem çok zor şartlarda çalıştıklarını aktaran Perihan Savaş, “Bizim yaşadığımız zorlukları Amerikan sineması yıldızları yaşasaydı inanın hiçbiri bu kadar ünlü olamazdı” diye konuştu.

 

Konuşmasının ardından ünlü oyuncu Perihan Savaş’a Fatih Belediyesi tarafından plaket ve çiçek takdim edildi.

 




SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209