TÜRKİYE KOMEDİ ÖDÜLLERİ NİSAN 1’DE GERÇEKLEŞİYOR

TÜRKİYE KOMEDİ ÖDÜLLERİ NİSAN 1’DE GERÇEKLEŞİYOR

TÜRKİYE KOMEDİ ÖDÜLLERİ NİSAN 1’DE GERÇEKLEŞİYOR

Bu yıl ilki Medyadoktoru yapım firması tarafından gerçekleştirilecek olan ve Türkiye Komedi Ödülleri başlı başına yetenek ve ince zekâ isteyen, komedinin ve komedyenlerin ulusal ve uluslar arası platformlarda hak ettikleri şekilde anlaşılır olması, profesyonellerin ödüllendirilmesi, seslerini ve işlerini uluslararası boyutlarda duyurmaları için 1 Nisanda düzenlenecek gecede gerçekleşiyor. 

1.Türkiye Komedi Ödüllerinin danışma kurulu başkanlığında,  Türkiye'de halkla ilişkilerin temellerini atan mesleğin duayeni Betûl Mardin bulunuyor. Mardin yaptığı açıklamada, ‘’87 yaşındayım, 1 Nisana kadar size şaka yapmazsam, ‘Komedi Ödülleri’ danışma kurulu başkanlığını yürüteceğim, ayrıca ana jürisinde de yer alacağım. Sözünü tekrarları ve gülümseyerek inşallah’’ dedi.

 

Komedi Ödüllerinin ana jüri başkanlığını ise Kaynanalar gibi unutulmaz dizilerde imzası olan Hüsamettin Ünlüoğlu yapacak. 

 Türkiye Komedi Ödülleri farklı alanlarda değerli isimlere ve projelere ödül verecek. Kategorilerin belirlenmesi ve ödüllerin verilmesinde çok önemli isimler ana jüride yer alacak. Projenin yapımcılığını geçtiğimiz hafta İstanbul Medeniyetler Defilesini gerçekleştirerek adından sıkça söz ettiren Medyadoktoru firması yapacak. Yapımcı Savaş Uğurlu, ‘‘Biz komedi ve espri konusunda çok iyi zekaya sahip bir milletiz. Hayatımıza renk katan, neşe katan komediye ve komedyenlere yıllardır yapılan organizasyonlarda olduğu gibi uluslararası alanlarda da  hak ettiği ilginin gösterilmesi için Komedi Ödüllerini yapmaya karar verdik.  1. Türkiye Komedi Ödüllerini büyük bir organizasyonla, jüri ve halk oylamasıyla belirleyeceğiz. Yaklaşık 25 ayrı kategoride ödüller verilecek.’’


Başbakanlık, Kültür ve Turizm Bakanlığı, özel kurum ve kuruluşlardan da projeyi desteklemeleri için görüşmelere başladıklarını da belirten yapımcı Savaş Uğurlu, ‘‘Komedi Ödüllerinde, sadece bugünü değil geçmiş yılların komedi ustalarını da yad etmek istiyoruz.’’dedi 

 

Ana Jüri başkanı Hüsamettin Ünlüoğlu kimdir? 

Ankara hukuk fakültesinde tamamlanan yüksek eğitim ile 1965 yılında gazeteciliğe atılan ilk adım Ocak 1968 yılında yayın hayatına giren TRT de 30 yıl sürecek olan yönetmenlik ve yöneticilik görevleri devam etti.

Türkiye de ilk yerli dizi olan ‘Kaynanalar’ efsanesinin yönetmenliği ile başlayan yayın hayatına komediden komediye, pazartesi hikayeleri, edebiyat uyarlamaları, genel adları altında sığdırılan 500’ün üzerinde televizyon filmi ve dizileri imzasıyla süsledi. Cumhuriyetimizin kuruluşunda görev alan idealler kuşağının öykülerini konu alan 400 bölümden oluşan ‘Cumhuriyete Kanat Gerenler’ adlı biyografik belgeselin yönetmenliği yaptı. TRT kurumlarından sonra özel televizyon kurumlarında idarecilik ve danışmalık yaptı. Türkiye gazeteciler cemiyeti, filmyön, sinema ve televizyon eseri sahipleri meslek birliğinde süren faal üyelik görevlerine halen devam etmektedir. Türkiye’nin ilk televizyon yayıncılarından biri olma özelliğini taşıyan Hüsamettin Ünlüoğlu yurtiçi ve yurt dışı da yönetmenlik görevini sürdürmektedir. Ünlüoğlu bu birikimlerini üniversitede televizyon ve drama dersleri vererek genç nesle aktarmaktadır.  



Komedi Ödüllerinin Kategorileri 

“Sinema Filmi”

‘‘Yönetmen’’

''Erkek Oyuncu''

''Kadın Oyuncu''

‘‘Yardımcı Oyuncu’’
 

Televizyon Dizisi

En iyi Yönetmen

En iyi erkek oyuncu

En iyi kadın oyuncu

En iyi yardımcı oyuncu

En iyi şov programı

Şovmen’’

Radyo programı

 

Reklam filmi

Reklam Yönetmeni

 

''Kitap’'

''En iyi Karikatür''

 

''Tiyatro oyunu ''

En komik kadın tiyatro oyuncusu

En komik erkek tiyatro oyuncusu

 

“Mizah Dergisi”

‘‘Sosyal Medya’’

 ‘‘En esprili İşadamı’’

 ‘’En esprili spor adamı’’



SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2014, 16:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209