SANATIN KALBİ BAYRAMPAŞA’DA ATIYOR

15-31 OCAK KÜLTÜR SANAT PROGRAMI

SANATIN KALBİ BAYRAMPAŞA’DA ATIYOR
 Bayrampaşa Belediyesi’nin yıl boyunca düzenlediği kültür-sanat etkinlikleri, ocak ayında da tüm hızıyla sürüyor. Ocak ayı boyunca çocuk ve yetişkin tiyatroları, interaktif şovlar, geziler, konserler, seminerler ve konferanslardan oluşan kültür-sanat etkinlikleri sanatseverleri bekliyor.

KANUNİ DÖNEMİ MİMAR SİNAN CAMİİLERİ GEZİLİYOR
Yoğun istek üzerine Yuşa Tepesi ve Tarihi Yarımada gezileri ocak’ta da devam ediyor. Rehber eşliğinde düzenlenen Tarihi Yarımada Gezisi kapsamında; Mimar Sinan’ın muhteşem eserleri Edirnekapı Mihrimah Sultan Camii, Valen Su Kemerleri, Şehzade Camii, Kalenderiye Camii, Süleymaniye Camii ve Külliyesi gezilebilecek. Ayrıca Mimar Sinan’ın türbesi ziyaret edilebilecek.

Tarihi Yarımada Gezisi için, gezi günlerinde, saat 11.30’da Bayrampaşa Belediyesi önünden otobüs kaldırılacak.

Öte yandan Panorama 1453 Tarih Müzesi gezisi de başlamıştır. Tarih Müzesi gezisi pazartesi ve cuma günleri yapılmaktadır.

Gezilere katılmak isteyen vatandaşlar, 444 1 990 numaralı Çağrı Merkezini arayarak veya Bayrampaşa Belediyesi’nin giriş katında bulunan Akıllı Kent Hizmet Servisine gelerek kayıtlarını yaptırabilecekler.

USTALARDAN KONFERANSLAR
17 Ocak Cuma günü saat 19.30’da Bayrampaşa Belediyesi Kültür Salonu’nda (Belediye Hizmet Binası Altı) Prof. Dr. Sadettin Ökten, Şehir ve Medeniyet Bağlamında İstanbul konulu bir konferans verecek.

Bayrampaşa Konuşmaları kapsamında Yusuf Akçay, saat 13.00’te (Türkiye Türkçesinin Tarihi Gelişimi, Edebiyatımıza Yansımaları ve Muhafazakâr Sanat ile Edebiyat); Yusuf Özkan Özburun, saat 16.00’da 18 ve 25 Ocak Cumartesi (Kitle Sporları Karşısında Bireysel Sporlar, Doğa Sporları ve Kendini Yetiştirme Yolları, Teknoloji Bağımlılığı ve Komiklik Kültüründen Gelişim Yolculuğuna) Bayrampaşa Belediyesi Gençlik Merkezi’nde (BAYGEM) birer konferans verecekler.

EN RENKLİ ÇOCUK TİYATROLARI BAYRAMPAŞA’DA
18 Ocak Cumartesi günü Masalını Unutan Çocuk isimli oyun 13.30’da Yücel Çakmaklı Kültür Salonu’nda; Korsan Ana ve Geveze Papağan isimli çocuk oyunu ise saat 12.00’de Uluğbey İlkokulu’nda, 15.00’te de Yücel Çakmaklı Kültür Salonu’nda sahnelenecek.

25 Ocak Cumartesi günü Yaşasın Dünya Fareleri isimli oyun 13.30’da Yücel Çakmaklı Kültür Salonu’nda; Düşler Sokağı isimli çocuk oyunu ise saat 12.00’de Atatürk İlkokulu’nda, 15.00’te de Yücel Çakmaklı Kültür Salonu’nda sahnelenecek.

19 ve 20 Ocak Pazar günü saat 13.30 ve 14.30’da Yücel Çakmaklı Kültür Salonu’nda gerçekleştirilecek olan Kukla Gösterisi ve İnteraktif Şovlar ile çocuklar, katılımcılık, paylaşımcılık ve arkadaşlık gibi sosyal roller üstlenerek eğlenmenin hazzını ve öğrenmenin mutluluğunu yaşayacaklar.

TASAVVUF MÜZİĞİ KONSERİ
Bayrampaşa Belediyesi kültür etkinlikleri kapsamında konserler devam ediyor. 18 Ocak Cumartesi saat 20.00’de Mehmet Kemiksiz (Tasavvuf Müziği Gazelden Gazele), 25 Ocak Cumartesi ise Fatih Korkmaz (Özgün Müzik) saat 20.00’de Bayrampaşa Belediyesi Gençlik Merkezi (BAYGEM)  Kültür Salonu’nda birer konser verecekler.

BAYRAMPAŞALI KADINLAR OKUYOR
Ayrıca her pazartesi Bayrampaşa Kadın Düşünce Platformu’nun Şehr-i Nisa konuşmaları kapsamında düzenlediği bayanlara yönelik Türk edebiyatı üzerine konuşmalar 13.00-16.00 saatleri arasında BAYGEM’de, her salı ise erkeklere yönelik Türk tarihini konu alan konferanslar 19.00-21.00 saatleri arasında Pusula Eğitim Kültür Yardımlaşma Derneği’nde gerçekleştirilecek.

Halka açık olarak gerçekleştirilen etkinliklerin tamamı ücretsizdir.
Ayrıntılı Bilgi İçin: 0(212) 493 11 94

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2014, 23:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209