Şair, yazar, söz yazarı, sinema ve tiyatro oyuncusu; İbrahim Kalkan üretmeye devam ediyor.

Şair, yazar, söz yazarı, sinema ve tiyatro oyuncusu; İbrahim Kalkan üretmeye devam ediyor.

Şair, yazar, söz yazarı, sinema ve tiyatro oyuncusu; İbrahim Kalkan üretmeye devam ediyor.

İbrahim Kalkan iki yeni kitapla üretmeye ve kültürümüze katkı sunmaya devam ediyor. Kalkan; Muhabbet Faslı isimli yeni şiir kitabı ve Keloğlanın Fendi” adlı tiyatro kitabi ile sanatseverleri buluşturdu.  ‘’Keloğlanın Fendi’’ piyesi bir tiyatro serisi kitabı olup okullarda öğrencilerimizin sahneleyebileceği öz kültürümüze katkıda bulunan örnek eserlerdendir.



İbrahim Kalkan daha önce çıkarmış olduğu üç şiir kitabına bir yenisini ekleyip şiir kitaplarını dörde çıkartmış oldu. ‘Yedi Şiir Kitabı’ ile bir projeyi tamamlayacağını bildiğimiz İbrahim Kalkan’ın dördüncü kitabının ardından yayına hazırladığı beşinci şiir kitabını da hece şiirinden taviz vermeden çok yakında okuyucuları ile buluşturacağının müjdesini verebiliriz.

 

İbrahim Kalkan; Ulusal ve Yerel birçok gazete ve internet sitesinde köşe yazarlığına devam ederken, bir yandan da Şiir kitabı ve piyes kitapları yazmaya devam ediyor. Yüksek temposu ve bitmeyen enerjisi ve bir yandan da sinema filmlerinde başrol oyunculuğu yapmaya, panellerde panelist olarak konuşmaya kültürümüze katkı sunmaya devam ediyor.







İBRAHİM KALKAN’IN YENİ ÇIKAN “MUHABBET FASLI” ADLI ŞİİR KİTABI:





İbrahim Kalkan’ın Muhabbet Faslı isimli Dördüncü şiir kitabında da hece geleneğinden taviz vermedi.  Genellikle aşk konularını işleyen Kalkan “Şiir sadece güzel söz söylemekten ibaret değil, dilin gelişmesinde, kelime hazinemizin muhafazasında da fevkalade önemlidir” diyor.



İbrahim Kalkana göre, 'Şiir hemen herkesin bir şekilde ilgilendiği sanatlardan biri ve hatta ilki olması bakımından da muhabbeti arttırıcı özellikler taşımaktadır. "Şiir tefekkürü besler, sözü kısa ve özlü söylemeye sevk eder.' Diyerek farklı duruşunu sergilemeye devam ediyor.

 

KELOĞLANIN FENDİ



İbrahim Kalkan “Keloğlanın Fendi” isimli çocuk kitabı bir tiyatro serisi olup; Okullarımızda öğrencilerimizin kolaylıkla sahneleyebileceği tiyatro oyunları serisinin, 'beş dram, beş komedi olmak üzere' ikincisi olan Keloğlan’ın Fendi raflarda yerini aldı.

Kalkan’ın Dram oyunlarından "Çanakkale Kınalı Murat" daha önce yayımlanmış olup pek çok okulda sahnelenmişti.

Özellikle okullarımızda öğrencilerin temsil edebileceği oyunların başarı hanesine katkıda bulunacağı şüphesizdir.



İbrahim Kalkan Kimdir?

İbrahim Kalkan 1949 yılında Çorum Osmaniye Köyü’nde doğdu. 1966 da İstanbul’a geldi. Sanatın hemen her dalına olan merakı onu önce tiyatro sahnesine çıkardı. Arada şiir yazmaya çalıştı. Şiirleri bazı dergi ve gazetelerin eklerinde yayınlandı. Bu arada kitapla olan arkadaşlığını aksatmadan devam ettirdi. Set Oyuncuları adıyla kurduğu tiyatro topluluğu ile Suçlu Kim, (askerde yazıp sahnelediği) Kızıl Azap, Mahallede Şenlik Var, Şimdiki Aklım Olsaydı adıyla kendi yazdığı oyunlarını sahneledi ve tiyatro ile yetmiş civarında il ve her ilin üç beş ilçesinde temsiller verdi. Bu arada Kızıl Azap, Suçlu kim? piyeslerini yayınladı. 12 Eylül askeri müdahalesinden sonra tiyatroya ara verdi. Uzun süre bir süre sonra BESTE dergisini çıkarmaya başladı Gönül Şarkıları, Suya Düşen Gölgeler, Ay Işığı Kan Kırmızı, isimli şiir kitapları birer yıl aralıklarla çıktı. Ayrıca tamamıyla telif ve şekil itibariyle farklı olan KELOĞLAN MASALLARI serisini yayınladı. Okullara yönelik piyesler yazmaya başladı Çanakkale piyesini yayınladı İbrahim Kalkan özellikle çocuklarımızın önüne koyacağımız kitapların büyük sorumluluk gerektirdiğinin altını çizmektedir. Sinemada da Minyeli Abdullah, Hasret, Halvet, Süleyman Nazif Belgeseli, Baba Evi, Bayram, Sığıntı, Tuba Dalları Şol Cennetin Irmakları, Anne Yarısı, Takkeci Baba Rüya Peşinde, Baba Dostu vs. gibi filmlerde rol aldı Ayrıca şiirlerinden birçoğu Türk Sanat Musıkîsi formunda ve çeşitle makamlarda bestelenmiştir.

İbrahim kalkan, masalları tamamıyla telif olup, sahasında farklı bir tarz ve üslup geliştirmiştir.



Kalkan, Şiirlerinde Hece ölçüsünden taviz vermeden; inandığı bu olguyu her platformda bıkmadan usanmadan dile getirmiş Türk Şiirine katkı sunmaya devam etmiştir.

İbrahim Kalkan, Ulusal Bir gazetede ve Haber Sitelerinde yerel gazete ve dergilerde makaleleri ve şiirler yazamaya devam ettirmektedir.



Sivil İnisiyatif Gazetesi ve Sivil Haber (
www.sivilhaber.com) haber sitemizde de yazılar yazmaya devam etmekte olan Yazarımız değerli abimiz Sayın İbrahim Kalkan’ı tebrik ediyor sanat hayatında üstün başarılar temenni ediyor, sanata katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.





İbrahim Kalkan Kitaplarını Sivil Haber Öbjektifine tutarken



Haber & Fotoğraf : Mithat Özdemir

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2017, 22:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209