Rize Resim Çalıştayı devam ediyor

Ressamlar Rize'ye Hayran Kaldı. Rize Resim Çalıştayı ve Karma Sergisi etkinliği tüm heyecanıyla Rize'de devam ediyor.

 Rize Resim Çalıştayı devam ediyor
 Rize Belediyesi’nin katkılarıyla tertip edilen Rize Resim Çalıştayı ve Karma Sergisine katlan ressamların canlı performansı Tuzcuoğlu Memişağa Parkı’nda vatandaşların yoğun ilgisi ile etkinlik sanatsal gösteriye dönüştü. 

Rize Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenmiş olan Rize Resim Çalıştayı ve Karma Sergisi Timya Sanat Grup başkanı, ressam Zeynep Dalkılıç, sanatçılar;  Ayten Kocagil, Birsen Küpeli Kara, Hülya Bayraklı, Mine Gençtürk, Nazan Köse, Orhan Köse, Sevinç Kökenler, Seher Söylemeçelik, Yalçın Gürsel, Yakup Hayro ile Rizeli ressamlardan Serpil Kebapcı ve Arzu Arslan'da Tuzcuoğlu Memişağa Parkında vatandaşlarla bir araya gelerek canlı performanslarını sergilediler.

Resim Çalıştayına katılan ressamlar, Rize’nin doğal güzelliklerine ve vatandaşların sanata olan ilgisine hayran kaldıklarını, Rize'yi resmetmekten ve Rize'de olmaktan dolayı çok memnun olduklarını dile getirdiler. 

Grup Başkanı Zeynep Dalkılıç, Sivil Habere yapmış olduğu kısa açıklamada; ’’ Öncelikle bizlere bu fırsatı veren, bizleri destekleyen Rize Belediye Başkanı Sayın Prof. Dr. Reşat Kasap Bey'e ayrı bir parantez açarak hem tebrik ediyorum sanata olan düşkünlüklerinden ve katkılarından dolay, hem de teşekkür ediyorum bizlere bu imkânı verip bizleri Rize ile Rizeliler ile buluşturduğu için. Rize'de olmaktan son derece memnunum diyen Dalkılıç; bu ayın 22'si den beri Rize’deyiz. İlk önce Rize Kalesi, daha sonra sırasıyla Rize Ziraat Botanik Bahçesi, İkizdere Çamlık, Fındıklı Konakları, Fırtına Vadisi, Zil Kale bölgelerini gezip oralarda incelemeler, geziler ve resimler yaptık. Şimdi ise şehir merkezinde Rize konulu canlı resim performansı ile bu bölgeleri resmediyor ve Rizelilerin beğenisine sunuyoruz ve bundan dolayı da çok memnunuz’’ dedi.

Daha sonra Rize’li Resim Sanatçısı Serpil Kebapcı’da yapmış olduğu kısa açıklamada; öncelikle 23-30 Eylül tarihleri arasında şehrimizde gerçekleştirilen Rize Resim Çalıştayı ve Karma Sergisinde böyle bir ekibi ağırlamaktan, onlarla birlikte olmaktan dolayı son derece memnunum’’ dedi. Kebapcı,  başta Timya Sanat Grubu Başkanı Sanatçı arkadaşımız Zeynep Dalkılıç hanımefendiye ve tüm grup sanatçı arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyor Rize’mize hoş geldiniz diyorum. Yine bu organizasyonun gerçekleştiren Rize Belediyesine ve etkinliğe büyük destek veren Belediye Başkanımız Sayın Reşat Kasap Bey’e ve yerel sanatçı arkadaşlarımıza, emeği geçen tüm herkese ayrı ayrı teşekkürlerimi ve memnuniyetimi iletiyorum’’ dedi.

Rize Belediyesi Program Koordinatörü Dilek Kansız ise Yerel ve Ulusal medyaya katkılarından dolayı teşekkür etti. Kansız,  bugüne kadar sanatçılarımızın etkinlik boyunca yapmış oldukları resimler 29 Eylül 2014 Pazartesi günü İsmail Kahraman Kültür Merkezinde saat 10,0’da bir kokteyl ve sergi ile bütün vatandaşlarımızın beğenisine sunulacaktır, şimdiden tüm vatandaşlarımızı ve medyayı orada görmekten büyük mutluluk duyacağımızı bildiri emeği geçen herkese teşekkür ederim’ dedi.

Daha sonra sanatçıların topluca yemeğe gitmeleri ile program sona erdi.

Haber Fotoğraf: Mithat Özdemir



 

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2014, 02:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209