NEŞET ERTAŞ TÜRKÜLERİYLE ANILDI

Esenler Belediyesi tarafından Türk Halk Müziğinin ölümsüz ismi Neşet Ertaş için düzenlenen “Neşet Ertaş’a Saygı Gecesi”nde yetiştirdiği sanatçılar, Ertaş’ın eserlerini seslendirdiler.

NEŞET ERTAŞ TÜRKÜLERİYLE ANILDI

 Esenler Belediyesi, “Sazımız bir, sözümüz bir” temasıyla yola çıkarak, bir süre önce aramızdan ayrılan Türk Halk Müziği Sanatçısı Neşet Ertaş’a Saygı Gecesi düzenledi. Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü'nde düzenlenen programda, Ertaş'ın birbirinden güzel eserleri, usta sanatçılar tarafından seslendirildi. Programa; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Belediye Başkan Yardımcıları, Başkan Danışmanları ve çok sayıda davetli katıldı. Ustanın kendi sesinden ''Gönül Dağı'' türküsünün dinletisiyle başlayan programda Ertaş'ın hayatının anlatıldığı kısa bir sinevizyon gösterimi de yapıldı. Gösterimden sonra programda ilk konuşmayı yapan Dünya Kırşehirliler Derneği Başkanı Ünal Kaya, Neşet Ertaş için saygı gecesini düzenleyen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’ya teşekkür ederek,  Neşet Ertaş’ın toplumumuzdaki yeri ve önemine değindi. Herkesin onun türküleriyle büyüdüğünü söyleyen Kaya, ''Bu dünyaya garip gelip garip gitti” dedi.

YÜZYILLAR SONRA DA YAŞAYACAK

Kaya’nın ardından konuşan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu da  Esenler'de farklı bir geleneği başlattıklarını söyledi. Esenler'de yaşayan vatandaşların,  toplumun var olan değerleri, ustaları ve ilim adamlarıyla tanışması için böyle bir program hazırladıklarını dile getiren Göksu,  “Bu programlarla, gerçekten saman alevi gibi değil hazineler dolusu bir kültürün mensubu olduklarını, kültürümüzün temelinde yürek, sevda, aşk, Anadolu topraklarının tınısı olduğunu, bu toplumda herkes bilsin ve bu toplumda var olmanın, geriye bakıp döndüğünüzde de yaşıyor olmanın tek şartının bu toplumda iz bırakmak olduğunu herkes bilsin istedik.  Bunun için de Neşet Ertaş ile başlayalım istedik” dedi. “O gitti, yalan dünyayı bize bıraktı” diyen Göksu, “Biz onun, bu topraklar için hangi sevda türküsünü söylediğini biliyoruz, dünyanın nasıl yalan olduğunu gösterdiği için onu rahmet ve minnetle anıyoruz. Bu topraklar, Neşet Ertaş'ı bu yıl değil, yüzyıllar sonra da yaşatacaktır ve yaşatmaya devam edecektir. İnsanlık var olduğu sürece 'Gönül Dağı' devam edecek, insanlar dünyanın yalan olduğunu söyleyecektir''  diye konuştu.

 

MUHTEŞ YORUMLARLA UNUTULMAZ BİR GECE

Göksu’nun konuşmasının ardından Bayram Bilge Tokel, Erol Parlak, İsmail Antunsaray, Aydın Çekiç ve Hüseyin Turan sırasıyla sahneye çıkarak usta sanatçı Ertaş’ın eserlerini seslendirdiler. Sahneye sırayla çıkan sanatçılar, Ertaş'ın, ''Zahidem''den ''Mühür Gözlüm''e, ''Gönül Dağı''ndan ''Neredesin Sen''e, ''Gönül Yarası''ndan ''Benim Yurdum''a kadar söylediği birbirinden güzel türkülerini seslendirdiler.

Sanatçıların her biri gönülden söyledikleri türkülerle, dinleyicileri mest etti. Gecede Neşet Ertaş’la ilgili duygu ve düşüncelerini paylaşan bazı sanatçılar, Ertaş’la ilgili anılarını anlattı. Gecenin finalinde ise; Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ve bütün sanatçılar hep birlikte sahneye çıkarak  “Yalan Dünya” türküsünü seslendirdiler. Saygı gecesine katılan yüzlerce türkü sever, usta sanatçılardan dinledikleri bir birinden güzel Neşet Ertaş türküleri ile unutulmaz bir gece yaşadılar.

 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209