MARDİNLİ FIRINCI MEHMET “ BENDE ALLAHA YAKIN OFLULARDANIM “DEDİ.

İstanbul da Ofluların en yoğun yaşadığı Yenibosna da Ofluların apartmanın da Oflu Kardeşler Fırınının işletmecisi ve sahibi Mardinli Mehmet Beşir öztürkcan “bende oflu sayılırım.”dedi.

MARDİNLİ FIRINCI MEHMET “ BENDE ALLAHA YAKIN OFLULARDANIM “DEDİ.

 Aslen Mardin li olmasına rağmen uzun yıllardır İstanbul da fırın işletmeciliği yapan Mehmet Beşir Öztürkcan Yenibosna da Trabzon’un of ilçesinden halkın en fazla yaşadığı mahalle de hem de Ofluların binasın da daha önce Oflu kardeşlerin açtığı fırını satın alarak yıllardır Oflularla iç içe yaşamaktadır.

Yaklaşık 10 yıla yakındır Oflulardan satın aldığı fırında gerek temizliğiyle gerekse de yapmış olduğu kaliteli ekmekleriyle sempati toplayarak sevilen mardinli Fırıncı Mehmet Beşir Öztürkcan “ mardinliyim ama uzun yıllardır İstanbul da fırıncılık yapmaktayım. İşimi severek yapıyorum. Bundan dolayı müşterilerime layık unlu mamüller üretiyorum. Yeni Bosna da Ofluların yoğun olduğu bu mahalle de Ofluların binasın da Ofluların fırınını satın aldım.

Bir çok kişi iş yapamayacağımı düşünmüş olabilirdi. Ama ben karadenize ve de karadenizin en ayrıcalıklı insanları olan Allaha çok yakın ve direk allaha bağlı olan bu topluluğa hayranım. Onlarla yürekten bağlılıklarımız oluştu. Onlar benden ben de onlardan çok memnunuz. Ofa kadar gittim karadenizi çok sevdim ve çok da iyi horon öğrendim. Devamlı İstanbul da taka bara gider horon oynarım muhlama hamsi yerim. Radyomda da yüzde yüz karadeniz müziğiyle yayın yapan radyo k yı dinlerim. Hergün Taka gaztesi alır karadenizden haberlere bakarım. Özellikle ofsporun maçlarını taka gazetesinden takip ediyorum .İşlerim çok iyidir. Benim mardinli olmam Oflularla çok samimi olmamda herhangi bir olumsuz etki yapmadı. Ben akıllı ve zeki insanlara hayranım işte Ofluların çoğu da böyleler. Çünkü Türkiyeye baktığınızda Oflular gerçekten bu ülkenin asıl dinamikleridir.valla ben halimden memnunum. Hem mardinliyim hem de ofli”dedi



Haber Foto: Sadullah Dervişoğlu

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209