KELİME-İ TEVHİD DAVASI, HEPİMİZİN DAVASI!

İlk baskı Şubat 1998 yılında Yenda Yayınları tarafından basılan, Yazar Kul Sadi Yüksel imzalı, “Kelime-i Tevhid Davası” isimli eserin üçüncü baskısı, İntişar Yayınları tarafından okurun beğenisine sunuldu…

KELİME-İ TEVHİD DAVASI, HEPİMİZİN DAVASI!
 KELİME-İ TEVHİD DAVASI, HEPİMİZİN DAVASI! 

İlk baskı Şubat 1998 yılında Yenda Yayınları tarafından basılan, Yazar Kul Sadi Yüksel imzalı, “Kelime-i Tevhid Davası” isimli eserin üçüncü baskısı, İntişar Yayınları tarafından okurun beğenisine sunuldu…

Tevhidi Anlamak, Hayatın Gayesini Anlamaktır

Allah’dan başka hiç biri ilah yoktur. Yeryüzünde yaşayan insanlar sadece ve sadece O’na kulluk etmelidirler. Tüm insanların hayatına, yalnız Allah müdahale etmeli ve emrine uyulacak sadece Allah olmalıdır. Müslüman’ın hayatında Allah’tan başka hüküm koyucu yoktur. Çünkü Allah, hüküm koyanların en iyisidir. Toplum olarak, Tevhid konusunda çok ciddi eksiklerimiz var. Şirksiz bir hayat yaşamak için, Tevhid’in manasını iyi kavramamız gerekiyor.

Şirksiz Bir Hayat İçin: Tevhid

Kelime-i Tevhid Davasını bütün incelikleriyle amel haline dönüştürmek gereklidir. Sadece teoride kalmamalı, bu davanın gereğini pratikte yaşamalıyız. Çünkü hayat, iman ve cihaddır. Nefsimizde, ailemizde, içinde bulunduğumuz toplumda ve bütün dünyada Tevhid’in hâkim olabilmesi için tüm imkânlarımızı seferber etmeli ve var gücümüzle gayret göstermeliyiz. Tevhid, akide de olduğu gibi, amelde olmalı ve teşrii tüm birimlerde gerçekleşmelidir. Bunların her hangi birisinde Tevhid gerçekleşmemiş ise, Rabbimiz Allah’a karşı kulluk vazifemizi yapmamışsız ya da noksan bırakmışız demektir. Tevhid’in ve imanın en korkunç düşmanı şirk ve küfürdür.

Kelime-i Tevhid Etrafında: Vahdet

İslam coğrafyasının zalimler tarafından kan gölüne dönmesinin en büyük nedenlerinden birisi de “Kelime-i Tevhid Davası” etrafında, Vahdeti oluşturmadığımızdan kaynaklamaktadır. Tevhid Akidesinin dışında, bizi birleştirecek bir güç eylem yoktur.   Kelime-i Tevhid ancak Müslümanları birleştirebilir. Kelime-i Tevhid, biz özgürleştirebilir. Kelime-i Tevhid, yeryüzüne gerçek manada hâkim olmadan, Müslümanların zalimlerin sömürüsünden kurtulması imkânsızdır!

Sonuç

İslam inancında, Kelime-i Tevhid yanlış anlaşıldığında, İslam bütün yönleriyle yanlış anlaşılır. Çünkü Kelime-i Tevhid İslam’ın mihenk taşıdır.  Dolaysıyla Kelime-i Tevhid’le ilgili birçok eser okumalıyız.

Kul Sadi Yüksel Kimdir?

03.04.1957, Muş, Varto, Karaköy’de doğdu... İlkokul birinci sınıfı köyünde okudu... 1964’de Konya’ya hicret ettiler... Sırasıyla Ferit Paşa İlkokulu, Devrim Ortaokulu ve Karatay Lisesi’nde okuduktan sonra, 1977’de girdiği Konya Selçuk Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümü’nden 1980’de mezun oldu... 1982’de İstanbul’a hicret etti... Halen İstanbul’un Ümraniye ilçesinde ikamet etmektedir... Lise yıllarında şairliğe ve yazarlığa başladı... Mahallî gazetelerde şiir, hikâye ve denemeleri yayınlandı... Gazetelerde günlük makaleler yazdı... İstanbul’a geldikten sonra çeşitli gazete ve dergilerde ilmî incelemeler ve araştırma yazıları yayınladı... Evli ve yedi çocuk babası olan yazarın bugüne kadar 50’nin üzerinde eseri yayınlanmıştır.

 Ziya Gündüz

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2015, 11:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209